Skip to content
2006. szeptember 07. ,
AZ ÓBUDAI MINI KUPA OLDALA 

MENÜ

 

szulok_szurkolnak_felirattal.jpg
AZ ÓBUDAI MINI KUPA CÉLJA

 

2005-től helyben rendezzük a mini korosztályos csapataink versenyeit. Ennek értelmében már nem kell jelentős időt  tölteni a mérkőzések helyszínére történő utazással, hanem minden mérkőzést az NB1-es központi csarnokban tudunk lejátszani. Továbbá az alapvető szakmai cél az, hogy a gyerekek a kosárlabdázás szabályait a gyakorlatban is elsajátítsák, és a támadási és védekezési elemeket úgy tanulják meg, hogy mindezek az alapját képezzék a későbbi korosztályokban  kosárlabdázóként való helytállásuknak. Olyan szabályokat is alkalmazunk, amelyek ezt hivatottak segíteni. Az Óbudai Mini Kupa tehát egy oktatóbajnokság, amit soha nem szabad elfelejteni, még a kiélezettnek tűnő mérkőzés-helyzetekben sem.

Image
A Kupa
       omkjatekosok.png


A lebonyolítás - pár kivételtől eltekintve - kéthetente/havonta szombati napokon, csapatonként két rövidített mérkőzés megrendezésével, körmérkőzés-szerűen történik.  Az alapszakaszt 8 forduló után zárjuk. Ezután az 1.-6. helyezettek középdöntő kört játszanak, amelyben minden csapat egy alkalommal játszikik egymás ellen. Ezt követően az 1.-4. helyezett csapatok a négyesdöntőbe jutnak. A középdöntő körrel párhuzamosan az a 3 csapat, amely nem jutott be a középdöntőbe egymással játszik három alkalommal a bajnokság lezárásaként. A középdöntő kör gyakorlatilag egyfajta "rájátszás" kosárlabda szakkifejezéssel élve.

A négyes döntőben a középdöntő nyertese játszik elődöntőt a középdöntő 4. helyezettjével, a középdöntő második helyezettje pedig a középdöntő harmadik helyezettjével. Az elődöntő győztesei játszák a döntőt, a vesztesek a bronzérem megszerzéséért szállnak harcba.

 

 

  Mini csapataink más bajnokságokban

Az egyesület 3 olyan mini csapatot is üzemeltet, amelyek az Óbudai Mini Kupán kívül versenyezhetnek. Az Óbudai Mini Kupa játékosai közül néhányat az a megtiszteltetés érhet, hogy az egyesületünket képviselje külső bajnokságokban. A régebb óta kosárlabdázók lehetőséget kaphatnak arra, hogy a Kenguru Kupa fővárosi régiójában és az U12 Országos Bajnokság budapesti régiójában szerepeljenek, az egészen fiatalok közül a kitartóak is egyesületi színekben fognak versenyezni szintén a Kenguru Kupa budapesti régiójában. A legügyesebb lány játékosok pedig szintén a Kenguru Kupában fognak versenyezni külön csapatban.

Megbízott edzők az Óbudai Mini Kupa mérkőzésein nyújtott lelkes játék és kitartóan jó teljesítmény alapján válogatnak ki játékosokat ezekbe a csapataikba, így alkalomról alkalomra változhat az összeállítás, biztosítva ezzel a folyamatosságot annak érdekében, hogy a legjobb teljesítményt nyújtó játékosok képviselhessék egyesületünket.

 


(A további részletek az oldalmenüpontok között, az Óbudai Mini Kupa pont alatt)

 
Advertisement
Advertisement
Advertisement