Skip to content
Hírek
2007. január 01. ,
 Image

 

Az esemény hivatalosan egy rövid megnyitó ünnepséggel kezdődött, amelyen Török Ferenc, egyesületünk vezetője és Neszmélyi Emil utánpótlás szakágvezető, a rendezvény főrendezője köszöntötték a beválogatott játékosokat, kiemelték e rendezvény hagyomány teremtő jellegét, és ismertetésre kerültek a szabályok is.

 
*Ez után következett az első elődöntő az Óbuda Lavina és a Dűlői Haramiák között (A teljes cikk a mérkőzésről ITT olvasható)*

 

A mérkőzést követően az első dobóverseny következett, amelyen 40 résztvevő versengett a győztesnek felajánlott egyesületi ruházatért és kupáért.

ImageE versenyt Bubcsó Kristóf nyerte, maga mögé utasítva számos serdülő, kadett, junior és gyermek korosztályú, nála idősebb játékost! Kristóf nézőként érkezett az eseményre, egyéb iránt ő a Kaszásdűlői Gladiátorok nevű mini csapatunk, valamint a Gyermek/C és az Óbudai KaszásBékák nevű mini válogatottunknak is tagja.

Az izgalmakban nem szűkölködő dobóversenyt követően megkezdődött a melegítés  a második elődöntőre.

 

*A második elődöntő résztvevői a sorsolás értelmében a Kerületi Rosszcsontok és a Rádl Henger csapata. E mérkőzés szintén roppant izgalmakat hozott! (A teljes cikk a mérkőzésről ITT olvasható)*

 

A programnak megfelelően e mérkőzést is egy büntetődobó verseny követte, amelyen már több mint 50 résztvevő szállt harcba az értékes díjakért. Nem is csoda, hogy a díjazás ennyire sok sportolót ösztönzött a versenyzésre. Nagy versengést hozott az utolsó pár kör a versenyen. Az utolsó 7 játékos több mint 7 körön át nem hibázott, amire a számuk hatra csökkent, de a srácok ez után sem nagyon hibáztak! Úgy tűnt, hogy soha nem ér véget a verseny.

ImageA győzelmet végül a Gyermek/A csapat nézőként kilátogató tagja, Sipos Bálint nyerte.

A dobóverseny alatt megérkezett közénk Cziffra Mihály a Budapesti Kosárlabdázók Szövetségének elnöke, és magával hozta a BKSZ által felajánlott vándorserleget a torna győztese számára. A felajánlást ez úton is köszönjük!

 

*Következett a mérkőzés a harmadik helyért. E  mérkőzést a Kerületi Rosszcsontok és az Óbuda Lavina vívta. E mérkőzés egyik negyede volt talán az egész torna legizgalmasabb játékrésze! (A teljes cikk a mérkőzésről ITT olvasható)*

 

A roppant izgalmas és magas színvonalú mérkőzést követően kezdődött a zsákoló verseny, amelyen nem a legszebb, hanem a legtávolabbról végrehajtott zsákolás nyert a kiírásnak megfelelően. A résztvevők mind nagyot ugró NB1-es és U20-as játékosok voltak: Mike László (NB1, 194 cm magas), Tiba János (NB1, 201 cm), Lázár Krisztián (NB1&U-20, 203 cm). Tóth Levente (NB1&U-20,202 cm), Tornóczky Jean-Claude (U-20&NB1, 196 cm) és Szökrény Gábor (U20&NB1, 198 cm)

ImageA zsákolóverseny a nézők tetszését kifejezetten megnyerte, ezt minden gyakorlat előtt bíztató vastapssal mutatták ki. Még a kieső játékosokat is úgy ünnepelte a közönség, mintha ők nyerték volna a versenyt! Végül a győztes Szökrény Gábor lett, aki utolsó sikeres zsákolását a büntető vonalat egészen megközelítve hajtotta végre! Gratulálunk minden résztvevő teljesítményéhez és a fiúk nevében is köszönjük a nézők éltető bíztatását!

 

*Következett hát a döntő, amelyet a Rádl Henger és a Dűlői Haramiák csapata vívott egymással. (A teljes cikk a mérkőzésről ITT olvasható)*

 

A továbbiakban az ünnepélyes eredményhirdetés alkalmával Török Ferenc és Neszmélyi Emil köszönetet mondott a résztvevő játékosoknak a mutatott teljesítményért, és kiemelték, hogy ezen a kosárlabda ünnepen a részvétel volt a fontos, hiszen a szezonban eddig mutatott szorgalmával, augusztusi alapozáson való részvétellel és a mérkőzéseken mutatott teljesítménnyel vívta ki minden résztvevő a jogosultságot arra, hogy az NB1-es fiúkkal egy csapatban játszhasson. Minden résztvevő oklevelet kapott arról, hogy „ALL STAR” lett, majd a BKSZ elnöke, Cziffra Mihály rövid beszédét követően adta át a győztes csapatnak a vándorserleget, melyet Szabó Nándor, a Rádl Henger legfiatalabb játékosa vehetett át!

Image 

A győztes Rádl Henger Csapata:
Álló sor: Steiger Péter edző, Sebők Tamás (NB1), Vadász Ákos (Kadett/A), Cserki Zsombor (Junior/A), Gáspár Zoltán (NB1), Szökrény Gábor (U20), Bagi Bálint segédedző.
Első sor: Lukács Rezső (Serdülő/A), Bodzai Marcell (Serdülő/A), Szabó Nándor (Gyermek/C),  Mészáros Márton (Serdülő/B), Felfalusi Zoltán (Gyermek/A), Sipos Gergő (Kadett/B).
 
A rendezvény igen nagysikerű, igazi Kosárlabda Ünnep rangjára emelkedett, amelyet minden év utolsó szombatján ismételten meg fogunk tartani, reményeink szerint a következő évben csapatokat külön támogató szponzorokkal. Köszönjük az érdeklődést, a játékosoknak és az edzőinknek további sikereket kívánunk!

 

 

Mindenkinek Boldog Új Évet Kíván

az Óbudai Kaszások Kosárlabda Egyesület!Advertisement
Advertisement