Skip to content
Hírek
2006. szeptember 29. ,
A csapatok kiosztása körül is volt némi vita edzői körökbe, meg a terem beosztások lezárása után is voltak még reklamációk, többé kevésbé jogosan.
 
Sajnos el kell fogadni, hogy a kerületbe nincs elég tornaterem: utánpótlás bázisunk bővítésének ez nyilvánvaló korlátja.Hivatalosan tizenkilenc, nem hivatalosan huszonegy csapattunk van, ( az Öreg KASZÁSOK NB II B csoportos gárdája, valamint az U-20 tartalékból verbuválódott NB II C, emellett a Márton Áron Kollégiumnak további két csapatát is kistafíroztuk és hadrendbe állítottunk, hogy az egyetemi bajnokságban indulhassanak. Így lett huszonhárom csapat a Kaszások mezében. Ez bizony tényleg nagyüzem!
 
Nehezen tisztázódik a helyzet a kosárlabda sport vezetésének első vonalaiban. Ez a Dr Németh László nevű ember , / akit Grünnek hívnak / valami elképesztő butaságokat csinál. Bizonytalan legitimációját a perifériára került egyesületek körében próbál erősíteni úgy, hogy valamiféle segítséget vagy támaszt ígér totálisan vesztet helyzetekre is. Ahol ilyen gond nincs, ott több milliós utánpótlás támogatást helyez kilátásba ( a megvalósíthatóság reménye nélkül ) aminek egyetlen feltétele az ő személyének támogatása. Trükkjei közé tartozik még a kosárlabda szövetség felszámolása, alszövetségek megszüntetése, legitim és törvényes körülmények között létrejött tagozatok semmibe vétele. Köztiszteletben álló, a kosárlabda sport érdekeit mindenek fölé helyező makulátlan emberek megfenyegetése.
 
Küldetésének végső célja valószínűleg a teljes magyar kosárlabda sport felszámolása lehet, ami nem látszik elérhetőnek. Ugyanakkor látványos rész „sikerek” hosszú időre visszavethetik a sportágat. Október 29 én lesz a közgyűlés, ahol remélhetőleg végleg lezárhatjuk ezt a rémálmot.
 
A küszöbön álló önkormányzati választások gyökeres változást hozhatnak . Tarlós – tizenhat év után – kiszáll, a Sportiroda – Balogh Kálmán nyugdíjazásával gyakorlatilag súlytalanná válik, tehát a kerületi sportnak olyan tartó pillérei fognak hiányozni akiknek eddig sokat köszönhettünk. Abban reménykedünk, hogy az új polgármester kosárlabdát kedvelő igyekezetünket és eredményeinket érdeklő és elismerő ember lesz. A három jelölt közül e tekintetben egyetlen férfiú nyilatkozott, őt Bús Balázsnak hívják. Ő a mi emberünk !
 
Kitűzött célunk: NB I B osztályú férfi felnőtt és U – 20 csapatunknál egyaránt, az alapszakasz végén az I. hely elérése!
 
Melyhez jó munkát kitartást, erőt és egészséget kívánunk:
 
Dr Ránky Mátyás    és     Török Ferenc
mesteredző                 egyesületi vezető.


Advertisement
Advertisement