Skip to content
Hírek
2006. szeptember 29. ,
Nagy izgalmak előzték meg a mérkőzést   mivel az „ új elnök” aki nem is az,   nem akarta engedélyezni a bajnoki nyitó fordulót, az október 02 án sorra kerülő MKOSZ küldöttgyűlés előtt.  Szánalmas volt az erőlködés  ami arra irányult hogy  a ne küldjenek játékvezetőket és így akadályozzák meg a meccs lejátszását.  ( ..és ezt nem a  al Kaida  vagy a tálibok szervezik

hanem a Magyar Kosárlabda Szövetség  magát legitimnek tartó ” elnöke” . ) Szerencsére a

mérkőzést minden  bonyodalom nélkül  sikerült lejátszani. Az izgalmat csak fokozta hogy ez az első idény, amikor  az NB I   B osztályban  külföldi játékosokat is lehet szerepeltetni.

Jászberény élt is ezzel a lehetőséggel  és  pályára küldte Loel-Hadji  Malickot aki a maga 210 centijével  elég félelmetesnek látszott.  Szerencsénkre a korábban jelzett  szerb  profi játékosok nem érkeztek meg, de helyettük  itt volt az általunk jól ismert Lacházi Robi és   Kovács Attila és  persze   Godena Feri.  Tehát egyáltalán nem tűnt  lefutottnak a meccs.

 

Az első negyedbe viszonylag gyorsan átvettük a kezdeményezést,  és bár dobtunk öt  darab hárompontost, de a védekezésünk akadozott.  A második negyed elején felpörögtünk és már 18 ponttal is vezettünk, amikor ismét hibás védekezésünk miatt az ellenfélnek sikerült csökkenteni a hátrányát.  A harmadik negyedre tovább növeltük előnyünket, és érezni lehetett, hogy jelentős taktikai és kondicionális  fölénybe vagyunk.

A záró negyedben a szó szoros értelmében lehengereltük a Jászberényt, egy   10 : 2  és egy

13 : 3 –as rohammal.  Eben a játékrészben a védekezésünk is stabil volt, ól szedtük a lepattanót  és látványos indításaink volak. Sebők Tamás,  Nagy Kasza Bálint, és Drevenka Dávid  kiválóan dobtrak. Együtt 13  hárompontost szereztek.  A csapat minden részében jól teljesített.

Kosárszerzőink :    Sebők Tamás   35/6    Nagy Kasza Bálint 31 /21, Drevenka Dávid  16 T   Tiba János 10, Lázár Krisztián 10,  Mike László 6, Tornoczky Jean-Cloude 2

                             Szökrény Gábor 0p

 

Játékvezetés :  Megmondom őszintén  tartottam ettől a párostól, de így utólag  az a véleményem, hogy nagyon jól fújtak .  És a játékosok is ezen a véleményen vannak.

 

Az ellenfélről röviden :   Kell egy idő amíg összeszoknak  és aztán okozni fognak még meglepetéseket !

 

Következő mérkőzés :    szeptembr 30 (szombat)   18.00 

                                    Óbudai KASZÁSOK  - DEBRECENI EGYETEMAdvertisement
Advertisement