Skip to content
Hírek
2006. október 12. ,
Nos, nekünk van, vannak hozzá odaadó, felkészült edzőink és – ahogy azt az első fordulóban láthattuk – lelkes szurkolótáboraink a játékosaink szülei és hozzátartozói személyében.

 

ImageItt szeretnék egy pillanatig kitérni arra, ami a sport sajátja, de a rendezvény egyesületi volta miatt speciális. Ez pedig a szurkolók esetenként mindent elsöprő lelkesedése. Ha pedig az mindent elsöprő, akkor az az ellenfél szurkolótáborával ellentétes véleményeket is magában foglal. Itt minden csapat a Kaszások Egyesületének csapata, tehát minden játékos - még az ellenfél játékosai is -klubtársa a másiknak. Ezt pedig a szurkolóknak is szem előtt kell tartaniuk, hiszen itt nem a klasszikus értelemben vett ellenfelekről van szó, ráadásul a jobbak és a szorgalmas kezdő kosárlabdázók a mini válogatottjainkban csapattársak lesznek. Alkalom adtán szükséges esetben erre a szurkolóinkat emlékeztetni fogjuk.

 

Az első forduló mérkőzései már egy igen szoros mérkőzéssel kezdődtek, ahol is egy ponttal nyert a Kerék Csibék a tartalékosan felálló, címvédő kupagyőztes Békási Párducok ellen, mindezt utolsó másodpercben értékesített sikeres büntetődobással érték el a Csibék.

 

A záró mérkőzés pedig egy rangadó volt mindjárt az első fordulóban, mikor is a Viharos Mormotákat győzték le a Kaszásdűlői Gladiátorok. E két csapat is esélyes a végső győzelemre, de mindkettő még szezon elei formában játszott.

 

A többi mérkőzés is izgalmasan alakult, külön is ki kell emelni a Római Tigrisek csapatát, akik nem csupán teljesen kezdők, hanem nagyon fiatalok is. Itt elsős, másodikos és harmadikos gyerekek játszanak. Érezhetően ez a jövő csapata. Láthatóan tele van tehetségekkel, akiknek idén a legkomolyabb céljuk az, hogy csapattá érjenek és felkészüljenek arra, hogy a következő szezonokban kiemelkedő eredményeket érjenek el. Az általuk elért minden kosár külön elismerést érdemel, amit már az is mutatott, hogy az ellenfeleik szurkolótábora is minden esetben kitörő lelkesedéssel ünnepelte azokat. Csak így tovább!

 

ImageA másik, szintén kezdőkből álló csapatunk a Kaszásdűlői Harcosok. Itt kicsit idősebb az átlag életkor a Tigrisekénél. Náluk is sok munkát kell még végezni. Ez a csapat hamarosan igen jó eredményeket fog elérni, amire az edzői stáb a garancia.

 

Szeretnénk ismét felhívni a figyelmet arra, hogy a félidei büntetődobások esetén minden olyan csapat, amelyik 7-nél több találatot ér el a tabellán további egy pontot szerez a mérkőzés eredményétől függetlenül. Ehhez igen közel álltak a Gladiátorok, mert 2 mérkőzésükön is 7-ig jutottak.

 

A  verseny állása az első forduló után  az Óbudai Mini Kupa menüpont alatt a "tabella" almenüben található.

 

A válogatott csapatainkban történő részvételre Szabó Viktor és Pálfi Jenő edzőink már megkezdték a kapcsolatfelvételt a gyerekek családjával, így a csapatok első kerete hamarosan kialakul.

 

N.E.Advertisement
Advertisement