Skip to content
Utánpótlás
2015. szeptember 10. ,
Találatok: 1350


Molnár Róbert publikációja


Article Pic
Molnár Róbert

A legfontosabb nézőpont az edzősködésről, és vezető szerepről – Példaképpé válni - Jeff Haefner írása alapján


 A legendás John Wooden edző szerint: „Egy vezető legerőteljesebb szövetségese a saját példája.”

Edzőként nagyon egyszerű elveszíteni, hogy mi is az igazán fontos. Nem a nyerés. Nem is az, hogy a labdát a kosárba helyezzük, vagy az alapokat megtanítsuk.A legfontosabb dolog a játékosok megtanítása az életre. Megtanítani őket, hogyan legyenek boldogok és sikeresek. Megtanítani őket, hogyan legyenek jó barátok és csapatjátékosok. Megtanítani nekik, hogy éljenek becsületességgel és magabiztossággal.Minden edzőnek van egy hatalmas hatása és befolyása a játékosaira (akár tudják ezt, akár nem). Néhány játékos emlékezni fog egész életében mit teszel, és mit mondasz neki. Én sem fogom elfelejteni a játék tapasztalataimat és a dolgokat, amiket a vezetőedzőm mondott nekem.Csodálatos lehetőséged van pozitív hatással lenni a játékosaid életére. Lehetőséged van fejleszteni az életüket, és a jövőjüket.

A végső tiszteletadás egy edzőnek

John Wooden megkérdőjelezhetetlenül a legjobb edző és a legbefolyásosabb ember a kosárlabda történetében. Tíz nemzeti iskolai bajnokságot nyert, mégis azt mondta, hogy nem különbözik semmiben ahhoz képest mielőtt nem nyert egy meccset sem. Személyes önbecsülés, ez Wooden edző legnagyobb célja!Bill Walton mondta: „Az életem legnagyobb kitüntetése volt John Wooden-nél játszani. A négy évben mindent megtanított nekünk, amire valaha is szükségünk volt. Nem a kosárlabdáról, hanem az életről.”Nekem ez az ismérve egy nagyszerű, és vitathatatlan edzőnek. Ez az, amire minden edzőnek törekednie kellene, és amit minden edző remél, hogy játékosai is ezt mondják róla.
Szóval, hogyan tanítod a játékosokat a valódi életre?
A leghatékonyabb kezdés, ha egy jó példát és egy nagyszerű példaképet hozol fel.
Ez a legfontosabb szempont edzőként. Nem kérdéses, hogy a leghatékonyabban a jó példával lehet befolyásolni a játékost.

 De milyen példákkal es ösztönző szavakkal állsz elő nap, mint nap? 

GARANTÁLOM, hogy az általad felhozott példa más mint gondolnád!!!
Hogyan kezeled a balsorsot és a nehéz szituációkat? (A játékosaid árgus szemekkel figyelnek téged)
Leordítod a bírót? Bort iszol és vizet prédikálsz? Igazából hogyan látnak téged a játékosaid, mint edző?
Nem tudnám megmondani, hogy hány edző (beleértve magamat is) mond mást, mint amit csinál.
Például: Egyszer azt mondja az edző, hogy a csapatmunka az, amire szüksége van ennek a csapatnak a sikerhez! "Bízz a csapattártasadban, passzold neki a labdát, járassatok a labdát egymás közt.”
Aztán, két perc sem telik el és leüvölti a játékost, hogy mindent rosszul csinál! Mire odalep a segédedzőhöz, aki csak leszegi a tekintetét, és hallgatja a vezetőedző kritikáját.
Mit mond ez el a játékosaidnak rólad?  Azt, hogy nem bízol bennük, és nem hagyod, hogy maguktól rájöjjenek a dolgokra és megismerjék önmagukat. Illetve, hogy nem hagyod a segédedződet, hogy segítsen neked. Magadban keresd a hibát először, ahelyett hogy áthárítod a felelősséget a segédedzőre. Bízz bennük és hagyd, hogy rájöjjenek a dolgokra.

Hadd idézzek John Wooden-től: „Legyél lassú, ha javítani kell, és legyél gyors, ha dicsérni kell.”

Ez egy sok értelemben vett mélyreható kijelentés. Fontos, hogy adj lehetőséget a játékosaidnak maguktól tanulni. Természetesen van, hogy korrigálnod kell őket. De ha túl gyakran csinálod, sérted az önbecsülésüket, és azt mutatod, hogy nem bízol bennük, hogy maguktól megoldják a helyzetet.
Itt egy újabb ellentmondás. Azt mondja az edző a játékosainak, hogy a lepattanózás a legfontosabb dolog.„Irány a pályára. Ha sikeresek akartok lenni, akkor AKARNI KELL A LABDÁT. Akarjátok a lepattanót!”
Mindannyian hallottuk már ezt.
Erre, az edző már az edzés elején dobó feladatokkal és támadó játékokkal kezd. Az edzés idő feléig 5 percet sem tölt a lepattanó stratégiával. Mit mutat ez a játékosaidnak? Azt, hogy a dobás, és a támadó játék a legfontosabb. Fontosabb mit mutat az edző, mint amit mond. Lehet, hogy edzőként ezt észre sem veszed, de a játékosaid felveszik a stílusod.

Konklúziók és a következő lépések

Arra buzdítalak, hogy erősen figyelj arra, hogy milyen példát mutatsz, és dolgozz azon, hogy hogyan lehetnél egy még jobb követendő példa. Készíts egy edzői fontossági listát. Nap, mint nap priorizáld azt. Segíteni fog téged a helyes úton maradni.
Javaslom, hogy olvass inspiráló és motiváló könyveket sikeres edzőktől, mint John Wooden és Morgan Wootten. Ezek a könyvek segítenek emlékeztetni, hogy mik is az igazán fontos dolgok. Valamint erkölcsre és becsületességre, amit a legnagyszerűbb edzők alkalmaznak sikeresen a világon. Ezek a könyvek fognak a siker útján tartani.Javaslom, válassz ki két általad inspirálónak tartott könyvet és olvasd el kétszer egy évben, egyszer mielőtt elkezdődik a szezon, és még egyszer a szezon közepén. Túl gyorsan változnak a dolgok szezon idején, és a pillanatok magukkal ragadhatnak. Ezek a könyvek segíthetnek a sikeres úton tartani, és megmondhatatlanul sok pozitív hatást gyakorolnak rád. Mindannyiunknak szüksége lenne emlékeztetőkre, hogy sínen maradhassunk.

Forrás: The Most Important Aspect of Coaching & Leadership - Being a Good Role Model by Jeff Heafner (https://www.breakthroughbasketball.com/coaching/wooden-role-model.html)  

Molnár Róbert
edző


Advertisement
Advertisement