Skip to content
Utánpótlás
2015. szeptember 22. ,
Találatok: 1059


Emberfogásos támadás és helyezkedés


Article Pic
Oláh Viktor

Pedagógusként, oktatási gyakorlatomban, a mindennapi munka, tudásom folyamatos bővítésre ösztönöz. 15-20 évvel ezelőtt ismerkedtem meg a kosárlabdajátékkal, ami azóta is rengeteget fejlődött. Az új szabályoknak köszönhetően, - több személyi hiba fújható le -, főleg a támadás fejlődött. Megbecsülöm a régit, de szívesen tanulok újat, érdekel minden újdonság. Eredményes sportvezetőktől, vagy akár sikeres edzőtől tanulni mindig hasznos dolog, ezért érdemes figyelemmel kisérni munkájukat, amennyire abba bepillantást engednek.

Azért is vettem elő az alábbi cikket, mert sikert, az eredményt kosárlabdajátékban a sikeres, jól befejezett támadás hozza.

 Az emberfogásos támadás és megfelelő helyezkedés a siker koronája. A különböző új technika elemek megismerése és alkalmazása segítségül szolgálhat a sikeres és eredményes játékban.

 Sergio Scariolo a tavalyi FIBA EuroBasket győztes spanyol válogatott és a Khimiki Moszkva vezető edzője. Karrierjét az olasz Brescia A1 segédedzőjeként kezdte, aztán a Pesario segédedzője lett, ami megnyerte az olasz bajnokságot. Két évvel később vezető edzővé nevezték ki és 1990-ben bajnoki címet szerzett. Ezután a Desario és a Fortitudo Bologna csapatoknál edzősködött Olaszországban mielőtt Spanyolországba költözött. ahol a Tau Vitoriával King’s kupát nyert. Malagára költözése után újabb King’s kupát nyert valamint bajnoki címet és bekerült csapatával az Euroliga négyes döntőjébe. (…)
A cikk az alábbi linken olvasható teljes terjedelemben:

http://www.kaszasok.hu/images/Szovegek/olah_viktor_publik201509-fiba.pdf  

Oláh Viktor
edző


Advertisement
Advertisement