Skip to content
Dr. Neszmélyi Emil bemutatás
,

Image

 Dr. Neszmélyi Emil
sportigazgató
jogtanácsos

Képesítés: jogász, ügyvédi szakvizsga,
okleveles sportmenedzser-közgazdász,
kosárlabda szakedző.

Viselt tisztségei:
- A  MOB Etikai és Jogi Bizottságának tagja,
- Az MKOSZ Versenybizottságának tagja

- Az MKOSZ szabályzat-előkészítő Bizottságának tagja
- A SPORTJUS Magyar Sportjogász Társaság főtitkára és elnökségi tagja
Kitüntetései:
- Magyar Arany Érdemkereszt a köztársasági elnöktől (2016)
- Hidegkuti Nándor sportvezetői emlékplakett Óbuda-Békásmegyer Képviselő Testületetétől (2017)

E-mail:

Image

Telefon:  06 20 924 4344
Háttere:

Dr. Neszmélyi Emil egyesületünk utánpótlását 1997 óta építi és vezeti. Ő volt a Kaszások legelső utánpótlás csapatának edzője is, majd az ezt követő években vezető szerepet játszott a csapataink számának növelésében és a fejlődéshez nélkülözhetetlen edzők felkutatásában, kiválasztásában, továbbképzésében és vezetésében.

Tervei és elképzelései alapján indult el az azóta országos elismertséget szerzett Óbudai Mini Kupa is, amely egy jó ideje az akadémiai programunk kezdő szintjét is képviseli.

Játékosként több, mint 250 alkalommal szerepelt NB1-es mérkőzésen, meghatározó tagja volt a Kaszások 1999-ben NB1-be feljutott csapatának is. Ezt követően sportolói visszavonulásáig meghatározó szerepet játszott abban is, hogy a Kaszások Egyesület az NB1-ben gyökeret vert és kiesési gondjai nem voltak.

Jelenleg az utánpótlás szervezetünk  sportigazgatójaként az utánpótlás szakmai koordinációs összefogásával, valamint szervezeti, gazdasági és jogi ügyei felelőseként segíti egyesületünket. Egyszemélyben ő az egyesületünk jogtanácsosa is.

Civilben ügyvéd, sportjogász szaktekintély, sikeres büntető-, öröklési- és vállalati jogász, továbbá elismert válóperes ügyvéd.

Kedveli a 6-8000 méter feletti hegyi expedíciókat, nevéhez fűződik, hogy első magyarként mászta meg a Mount Everest 8848 méteres csúcsát
a nehezebb, északi oldalról 2016. május 20-án, amivel sporttörténelmet írt, egyúttal egyesületünk és  Óbuda hírnevét is öregbítette.

  Tudósítás dr. Neszmélyi Emil Everest csúcsmászásáról az RTL Klub Fókusz c. műsorában
<>

Dr. Neszmélyi Emil saját videói a Mount Everest csúcsáról 
 
>


Az M1 televízió tudósítása az első magyar északi Everest csúcsmászóról
<>


Advertisement
Advertisement