Skip to content
Süni Kupa (U11)
2017. október 29. , 13:30 1. forduló Süni Kupa (U11)
Találatok: 803


A döntőben is győzni tudtunk!

Óbudai Kaszások (U11) _ PAFC Basket
46 32


Helyszín: Göd, Petőfi Sándor u. 49.
Vezette: Horváth Csongor Béla, Németh Kitti
Nézőszám: 25
Csapatok 1. 2. Félidei büntető 3. 4. Végeredmény
Óbudai Kaszások (U11) 8 13 8 4 13 46
PAFC Basket 6 6 2 10 8 32
Beszámoló a mérkőzésről
Article Pic
A büszkék és a büszkeségek
1. félidő
A szombati két győzelmünket követően vasárnap a döntő mérkőzés következett a Gödön rendezett „Süni kupa” tornán. Ellenfelünk a PAFC csapata volt, akik sajnálatos módon mindössze hat fővel jelentek meg. Becsülettel bemelegítettünk, aztán el is kezdtük a meccset. A meccs elején az ellenfél feltűnően jobban küzdött a labdáért, sokszor a kezünkből is kitépték, mi pedig nem reagáltunk erre túl jól. Aztán jött egy jó periódus, és 6:0-ra el tudtunk húzni. Egy kicsivel később 8:2 volt az eredmény, ez úgy a negyed közepe tájékán lehetett. Innentől teljesen megzavarodtunk, és a szerencsén is múlott, hogy a negyed végéig nem egyenlített ki a kék mezes csapat. A második negyedben valamivel jobban ment a játék, többször találtuk meg az üresen maradt társat, és némileg a dobószázalékunk is feljavult. A teljesség kedvéért leírom, hogy ellenfelünk sokszor nehezen találta az embert védekezésben, mi pedig ezzel a helyzettel nem igazán tudtunk mit kezdeni. A részünkre megítélt büntetőket egy kivételével mind kihagytuk, és játék közben is rengeteg rossz döntést hoztunk. 

2. félidő
A harmadik negyedben aztán következett a dráma. Gyakorlatilag minden hibát el tudtunk követni, amit el lehetett. Fejetlenül mozogtunk mindkét térfélen. Sokszor már-már kezdő kosárlabdázók szintjét közelítettük meg, és ezt nagyon fájó volt kívülről nézni. Nem volt egy vezér sem, aki a társaság élére állva rántott volna egyet a gyeplőn, és azt mondta volna, hogy „álljunk már meg egy kicsit és csináljuk úgy, ahogy tanuljuk”. A negyedik tíz percben sikerült rendezettebben kosarazni, és 5-6 igen szép támadást vezetve bebiztosítani a győzelmet. A mérkőzés végén még bevágtunk nyolc büntit, biztos, ami biztos. Ez kétségtelenül szép volt! Gratulálok a győzelemhez és ezzel együtt a torna első helyéhez is!

Összegzés
A személyes véleményem az, hogy ez a mérkőzés nem feltétlenül volt döntőhöz méltó, és erről nem a mi gyerekeink vagy a szervezők tehettek. Sokkal jobban örültem volna, egy teljes csapattal felálló ellenfélnek, még akkor is, ha úgy vereség lett volna a vége. A Kenguru Kupa következő fordulójában is PAFC csapatával fogunk játszani. Mindenki biztosra veheti, hogy ott legalább 12 játékossal fognak érkezni. Ez van, így alakult, túl vagyunk rajta. A mai meccsen Miluson éreztem egyedül, hogy az egész mérkőzésen keresztül a pálya mindkét végén stabil teljesítményt nyújtott, mellette még Orosházi Miló hajtós, szívós védekezését szeretném mindenképp megdicsérni. A többiektől ezúttal átlagos, vagy egy kicsit átlagon aluli teljesítmény érkezett egy-egy rövidebb vagy hosszabb felvillanással.

Ezúton is szeretném megköszönni az egyesület és a szülői gárda támogatását. Hozzájárulásuk nélkül nem vehettünk volna részt ezen a tornán. Köszönjük a szervezőknek a meghívást és az ajándékcsomagot, a gyerekek örömmel fogyasztották a finomságokat. Mindhárom mérkőzés összességében hasznosan szolgálta a fejlődésünket és a felkészülésünket az előttünk álló bajnoki mérkőzésekre. Hajrá Kaszások!

 
Pontszerzők
(a névre kattintva az adatlap jelenik meg)Medve Milán
edző
Kapcsolodó videó:


Eredményhirdetés
Advertisement
Advertisement