Skip to content
U12 Budapesti Régió
2017. november 11. , 16:20 2. forduló U12 Budapesti Régió
Találatok: 543


Hoztuk így is, úgy is

Kaszás Minik _ Újpest-MT/Lány
46 20


Helyszín: Újpest, Erzsébet u.
Vezette: Gere Kálmán, Komlódi Benedek
Nézőszám: 40
Csapatok 1. 2. Félidei büntető 3. 4. Végeredmény
Kaszás Minik 10 8 7 10 11 46
Újpest-MT/Lány 4 2 3 5 6 20
Beszámoló a mérkőzésről
Article Pic
A szombati csapat
1. félidő
Az idősebbek között megkezdődött a második forduló. Első ellenfélnek egy néhány igen magas lányt felvonultató csapatot kaptunk, akik sajnos csak kilenc fővel érkeztek, így a mérkőzést győztesei biztosan mi voltunk. Ettől függetlenül megbeszéltük, hogy erre nem figyelünk és minden negyedet igyekszünk megnyerni. Három játékosunk is betalált a mérkőzés elején, így egy 6:0-s rohammal indítottunk. Innentől percekig döcögött a gépezet. Míg védekezésben többnyire jó helyen voltunk, támadásban nem igazán tudtuk megoldani a palánk alatt álló védők kicsalogatását, ezért sok hibát vétettünk. Az utolsó két percben két gyors támadással 10:0-ra alakítottuk az eredményt, majd kaptunk két elkerülhető kosarat. A folytatásban sem ment igazán jól a támadás, megijedtünk a palánk közelében tornyosuló ellenfeleinktől, és a gyűrű felé tartás helyett minden más irányt választottunk. Aztán hirtelen egymás után háromszor eltaláltuk a téglalap felső sarkát, jöttek is a kosarak és az ellenfél időkérése. Ezt a negyedet végül 8:2-re nyertük.

2. félidő
A büntetők egészen jól sikerültek, főleg úgy, hogy meccs közben alig találtunk be. A szünetben hétszer is! Ezzel ezt a párharcot is megnyertük. Brávó, fiúk!

A harmadik negyed nagyon hasonlított az elsőhöz. A negyed elején elhúztunk, aztán elvesztettük a ritmust, majd a végére megtaláltuk. Védekezésben volt egy-két fájó elbambulásunk, de összességében szépen küzdöttünk tovább a magasságbeli hátrányunk ellenére. Az utolsó nyolc perc hozta számunkra a legtöbb pontot, sokszor lefutottuk az egyre fáradtabb lányokat, és végül sikerült közel harminc pontos győzelmet aratni. Az előző negyedhez hasonlóan néhány figyelmetlenséget leszámítva stabilan védtük a gyűrűnket. Szép volt!

Összegzés
Pozitívumok és negatívumok egyaránt megmutatkoztak ezen a meccsen. Az utóbbiakkal kezdve kiemelendő, hogy még mindig nagyon nehezünkre esik az eredményes támadások vezetése. A nagy küzdésnek hála, rengeteg labdát szereztünk ezúttal is, de a dobásaink pontossága szerintem 20-25% körüli volt. Ritkán találjuk el, hogy hova és hogyan kell dobni a labdát. Ezen a területen rengeteg javítanivaló akad. Amikor a megfelelő technikával a megfelelő helyre dobunk, rendre pontokat tudunk szerezni. Meg kell tanulnunk a szó szoros értelmében agresszívan támadni a gyűrűt. A pozitívumok közé a négy megnyert negyedet, a félidei büntetőzést és a sok-sok szerzett labdát sorolnám. Érzésre többször nyúltunk két kézzel a labdáért, mint korábban, ebben is előrelépést tapasztaltam. Egyénileg Orbót, Atillát, Vincét és Sárváry Danit szeretném most megdicsérni. Az első három fiúnak főként támadásban voltak szép/eredményes megmozdulásai, Dani pedig szerintem a legtöbb labdát szerezte ezen a meccsen.

 
Pontszerzők
(a névre kattintva az adatlap jelenik meg)Medve Milán
edző
Advertisement
Advertisement