Skip to content
Kenguru Kupa - Bp. Régió
2017. november 19. , 9:45 2. forduló Kenguru Kupa - Bp. Régió
Találatok: 581


Akarjunk még ennél is többet!

Újpest-MT/A _ Óbudai Kaszások (U11)
13 80


Helyszín: Tüske Csarnok
Vezette: Gaál Norbert, Steiner Máté
Nézőszám: 30
Csapatok 1. 2. Félidei büntető 3. 4. Végeredmény
Újpest-MT/A 1 2 3 4 3 13
Óbudai Kaszások (U11) 26 21 6 10 17 80
Beszámoló a mérkőzésről
Article Pic
Jarkas Alex Richárd
1. félidő
Második mérkőzésünkön a B-csoportban maradás volt a tét. Ellenfelünk láthatóan álmosan érkezett, a bemelegítésnél még látványosan nem égtek üzemi hőfokon. Kértem a fiúkat, hogy használjuk ezt ki, és kezdettől fogva törekedjünk arra, hogy a mi akaratunk érvényesüljön. Megcsinálták. Végig, az egész első félidő során. Keményen hajtottuk az ellenfelet, megküzdöttünk minden szerzett labdáért és robogtunk a gyűrű felé. Hosszabb periódusokra a saját palánkja környékére ragasztottuk az újpestieket, akiknek a labda felhozásával is gondja akadt. Végre elmentünk a gyűrűig és ziccerekkel próbálkoztunk. Vicceskedhetnék, hogy milyen érdekes, hogy ilyenkor bemegy, amikor hajlandóak vagyunk úgy és oda dobni a labdát, ahogy tanuljuk. De az első mérkőzés fájdalmai után nem tudok ezzel viccelni.

2. félidő
A büntetőzés most nem ment olyan jól, mint az első mérkőzésen. Hat találatunk meghaladta az ellenfélét, viszont mindenki tudja, hogy mi ennél többre vagyunk képesek.
A második félidő előtt a srácok széles mosollyal győzködték egymást, hogy a száz dobott pontot tűzik ki célul. Hamar beigazolódott, hogy az bizony nem jön csak úgy magától. A térfélcsere után már messze nem voltunk olyan agresszívak védekezésben. Míg korábban az ellenfél arcába is belemásztunk, hogy elvegyük a labdát, a harmadik és a negyedik negyedben jócskán hagytuk őket levegőhöz jutni. A dobásasaink is egyre inkább kezdtek szétesni, sokszor pedig korán vagy kapkodva vágtuk előre a labdát, pedig nem volt még senki üres helyzetben. Úgy gondolom, hogy nem az ellenfél játéka javult fel annyira, hogy a 44 ponttal megnyert első félidő után már csak 20 lett közte. Hiába nagy a különbség, nem szabad kiengedni. Ezt is meg kell még tanulni.

Összegzés
Biztos vannak, akik furcsálják, hogy egy 67 pontos győzelem után is kritikus tudok lenni. Azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy a gyerekek megtanulják, hogy a sportban és az életben is mindig a maximumra kell törekedni. Inkább vérezzünk úgy el, hogy az utolsó lehelletünkig küzdünk, mint hogy meg se próbáljuk. Ellenfelünk elmondása szerint 3 meghatározó játékosuk hiánya okozta nagyarányú győzelmünket. Ez az, amivel egy percig sem szabad foglalkoznunk. Az első félidőben megmutattuk, hogy képesek vagyunk piócaként tapadni, amiből számolatlanul csentük el a labdákat. Örömmel láttam volna, ha ezt a második félidőben is folytatni tudjuk, hiszen akkor sanszunk lett volna a 100 pontra és azon mosolyoghatnánk, hogy ki hozza a tortát, amit majd együtt eszegetünk, felemlegetve a szebbnél szebb emlékeket. Jussunk el oda, hogy ez legközelebb nem marad el! Dolgozni és tanulni. Ez a dolgunk. Fegyelem és figyelem. Ezek nélkül pedig nem fog menni. Akarat és erő. Ezeket pedig mindenkinek magával kell hoznia. Gyerünk fiúk, hétfőn folytatjuk! Hajrá Kaszások!

 
Pontszerzők
(a névre kattintva az adatlap jelenik meg)Medve Milán
edző
Advertisement
Advertisement