Skip to content
Utánpótlás
2017. december 30. ,
Találatok: 867


Budapest válogatottjaink remekeltek


Article Pic
A hat Kaszás fiú

A Budapesti Kosárlabda Szövetség a két ünnep közötti időszakra nemzetközi tornát szervezett a főváros kosárlabdájának fejlesztésére irányuló program keretében. Az U14-es, U13-as és U12-es korosztályok megmérettetésein szlovén, szlovák és szerb ellenfelek mellett nívós hazai utánpótlás műhelyek csapatai is felvonultak. Ahogy azt már korábban büszkén kihirdettük, hat játékost delegálhattunk a főváros válogatottjaiba, akik eddigi edzés- és mérkőzésteljesítményeiknek köszönhetően lehettek a keretek tagjai. Szintén nagy öröm volt számunkra, hogy az U12-es korosztály vezetőedzőjének akadémiánk edzőjét, Medve Milánt kérték fel. Lássuk, hogyan szerepeltek fiaink!   


Orbán Patrik (Serdülő I.) – U14 Budapest Válogatott  

Patrikék számára vereséggel kezdődött a torna, az első napon az Inter Bratislava ellen maradtak alul 12 ponttal. Patrikra igazán nem lehetett panasz, hiszen 9 pontjával csapata második legeredményesebbje volt, mellé 11 lepattanót és 6 gólpasszt is betett a közösbe, ezzel a teljesítmény-indexe is csapata második legjobbja volt. A következő nap már a csapatnak is jobban sikerült, nagy verést mértek a Mladost Zemun együttesére (66:34). Patrik 21 játékpercével a második legfoglalkoztatottabb játékosa volt alakulatának. Ezalatt 8 pontot és 3 lepattanót szorgoskodott össze. A torna záró napján a Soproni Sportiskola csapatával játszottak igen szoros mérkőzést, amelyet végül három ponttal tudtak megnyerni. Akadémiánk játékosa tevékeny részese volt a sikernek, 22 perc alatt 12 pont (6/7 mezőny) és 6 lepattanó került a neve mellé. Gratulálunk, Patrik!   


Korompay Dénes és Tökölyi Márton (Serdülő I.) – U13 Budapest Válogatott  

A fiatalabb serdülő csapat a Kecskemét legyőzésével indított (84:58). Marci egy 10 pont, 10 lepattanós dupla-duplával kezdte meg a szereplést, míg Dini 6 ponttal és a legjobb +/- mutatóval vétette észre magát. Másnap a Zalaegerszeggel vívtak kiélezett csatát. Dini 4 pontot dobott és 3 labdát szerzett, Marci szintén 4 pontja és 3 szerzett labdája mellé 4 lepit is lekapott. A harmadik napon sikerült megőrizniük a veretlenségüket a Mladost Zemun 47 pontos legyőzésével. Marci az egész mezőny legjobbja volt 17 pontjával, 10 lepattanójával és 7 kiharcolt faultjával, de Dini sem tétlenkedett 4 szerzett pontjával és hasznos mezőnymunkájával. Gratulálunk, Dini és Marci!   

Balogh Mátyás Géza, Kiss Koppány Agád és Patrik Pirk Martin (Gyermek I.) – U12 Budapest Válogatott  

A legifjabb budapesti gárda játszotta a legtöbb mérkőzést a tornán. Az első napon átrohantak az Inter Bratislava csapatán (96:65). Ezen a derbin Martin 11, Matyi 10 pontot szerzett. Délután szlovén ellenfél ellen folytatta a gárda, újra komoly különbségű győzelmet aratva (74:51). Matyi 9, Kopi 7, Martin pedig 6 ponttal segítette csapatát. A második napon a kecskeméti alakulattal ütköztek meg, sikerült ezt az akadályt is sikerrel venni (65:39). Fiainkra ezúttal sem lehetett panasz, Kopi 8, Martin7, Matyi 6 pontot tett a közösbe. A záró napon az addig szintén veretlen szerb csapat ellen „döntőztek”.  A végletekig szoros csatát végül nem sikerült megnyerni (72:75), de a mieinket ezúttal is csak dicsérni lehetett. Matyi 11, Martin 8, Kopi pedig 6 pontig jutott. Gratulálunk, Matyi, Kopi és Martin!   A mérkőzésekről készült képgalériák a BKSZ facebook oldalán elérhetők.
  

Gratulálunk mind a hat fiúnak, akik bebizonyították, hogy a nálunk kapott képzésnek köszönhetően nemzetközi ellenfelekkel szemben is fel lehet venni a versenyt. Bízunk benne, hogy a jövőben is klubunk számos képviselője öltheti magára a fővárosi válogatott mezét. Ehhez természetesen kemény és szorgalmas edzésmunka szükségeltetik elsősorban. Hajrá Kaszások!   


fotók: Tökölyi Csaba (www.csabatokolyi.com)

Óbudai Kaszások
Kosárlabda Akadémia


Advertisement
Advertisement