Skip to content
U12 Budapesti Régió
2018. január 14. , 13:00 4. forduló U12 Budapesti Régió
Találatok: 422


Szuper első félidő

Józsefvárosi KC _ Kaszás Minik
11 71


Helyszín: Zrínyi Gimn., Kőbánya
Vezette: Steiner Máté, Török Béla
Nézőszám: 30
Csapatok 1. 2. Félidei büntető 3. 4. Végeredmény
Józsefvárosi KC 1 0 3 4 3 11
Kaszás Minik 18 25 3 11 14 71
Beszámoló a mérkőzésről
Article Pic
Dani és Balázs
1. félidő
2018 első U12-es fordulója előtt azt beszéltük meg, hogy szeretnénk változtatni a legutóbbi időszak során mutatott játékunkon. Csapatként, sokat futva és passzolva terveztünk kosárlabdázni, bátor és agresszív védekezés mellett. Már a bemelegítésnél látszott, hogy ellenfelünkhöz képest technikai előnyben leszünk, így minden adva volt ahhoz, hogy gyakoroljuk, amit kitűztünk célul. Az első perctől kezdve próbáltuk figyelni egymást, és amikor a védekezésben megtaláltuk a megfelelő módszereket, nagy fölényben játszottunk. Még ha olykor későn is, de igyekeztünk odaadni az üresen lévő társaknak a labdát. Szép kis akciók kerekedtek ki ebből, és mivel többnyire üres emberek dobtak kosárra, így sok pontot tudtunk szerezni. a 43:1-es félidő önmagáért beszél.

2. félidő
A büntetőzés nem ment jól, szomorúan láttam, hogy a dobásaink közül mindössze 4-5 hasonlított arra, ahogy azt tanultuk, tanuljuk.  A második félidőben abban bíztam, hogy folytatni tudjuk azt a jó kis játékot, amit korábban mutattunk. Sajnos teljesen más irányt vett a mérkőzés, védekezésben nem voltunk már olyan pontosak, támadásban pedig rengeteget hibáztunk. Elkezdtünk össze-vissza hajigálni, fölöslegesen labdát vezetni, későn és rosszul passzolni. Ez egészen addig tartott, míg a negyedik negyed közepén kivettük a leütést a játékból. Ekkor újra elkezdtünk csapatként játszani, szép és sokszor ezen a szinten látványos támadásokat vezettünk. Mivel újra üres csapattagok dobták el a labdát, az eredményesség is jelentősen javult. Végül hatvannal nyertünk, de tudjuk, hogy ennél sokkal több is lehetett volna.

Összegzés
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk megismételni azt, amit az első félidőben nyújtottunk. Amíg az első két negyed játékát örömmel nézhettük, addig a második félidőben leginkább szenvedtünk. Meg kell tanulnunk, hogyan kell egy egész mérkőzésen keresztül teljes koncentrációval és erőbedobással játszani. Ezen a területen nehezen tudunk előrelépni. Bízom benne, hogy mindenki megérti, hogy nem az ellenfél megalázása cél, hanem az önmagunkkal szembeni elvárásoknak való folyamatos megfelelés, vagy legalább az erre való törekvés. Ez mondatja azt velem, hogy ezen a mérkőzésen, ha már az ellenfél messze nem volt egy szinten velünk, igenis arra kellett volna törekedni, hogy dobjunk 100 pontot és aztán az öltözőben arról beszéljünk, hogy ki hozza a tortát a hétfői edzésre. Nem erről volt szó odafent. Milyen kár, hogy nem erről!

 
Pontszerzők
(a névre kattintva az adatlap jelenik meg)Medve Milán
edző
Advertisement
 

SZJA 1% - FONTOS TÁJÉKOZTATÓ

Advertisement
Advertisement