Skip to content
Serdülő/A Bajnokság [Bp]
2018. január 14. , 15:00 4. forduló Serdülő/A Bajnokság [Bp]
Találatok: 533


Hosszabbításos győzelem!

Kaszások Serdülő I. _ Budapesti Honvéd/A
73 70


Helyszín: Kaszás Csarnok
Vezette: Bujtor Péter, Matóczay Bálint
Nézőszám: 40
Csapatok 1. 2. 3. 4. H1 Végeredmény
Kaszások Serdülő I. 17 15 16 14 11 73
Budapesti Honvéd/A 12 26 9 15 8 70
Beszámoló a mérkőzésről
Article Pic
Varsányi Áron
1. félidő
Következő Budapest bajnoki mérkőzésünket a Budapest Honvéd/A csapatával játszottuk hazai pályán. Ebben a szezonban már játszottunk velük év elején a Regionális bajnokságban, akkor szintén hosszabbításos meccset játszottunk, és 86-78-ra alul maradtunk. Első negyedben sikerült ritmust találnunk. Nem kellett külön szólni, hogy fussunk. Ahogy megvolt a labda rohantunk, és több könnyű kosarat sikerült szereznünk a gyorsindításokban. Állás 17-12 ide. Második ötösünk már nem muzsikált annyira szépen. Voltak technikai hibák, főként védekezésben. Lábbal nehezen tartottuk meg az ellenfelet 1-1-ben. Besegítés nem jött mindig időben. Állás 32-38 oda.

2. félidő
Harmadik negyedben felszívtuk magunkat.  A cél a negyed végére az volt, hogy ne hagyjuk, hogy az ellenfél elmenjen 10 pont fölé, sőt ha lehet jöjjünk vissza egálra. Ehhez nem kértem semmi mást, mint hogy alkalmazzák azt, amit eddig tanultak. Kapcsoljanak magasabb sebességre, és harcosabban védekezzenek fault határon belül. Akik éppen nem játszanak, és a padon ülnek hajlamosak olyan csöndben ülni, mintha könyvtárban lennének.  Most többször éltek együtt a játékkal, szépen tüzelték egymást. Meg is lett az eredménye a negyed végén az állás 48-47 ide. Záró részben eszeveszett harc vette kezdetét. Tökölyi Marci 3 perccel a vége előtt rövid időn belül dobott egy ziccert, majd berámolt egy középtávolit. Utolsó percet 3 pont hátrányból kezdtük meg. Nagy volt a nyomás rajtunk. De Varsányi Áront ezt nem érdekelte, és a magasak elől futva berámolt egy jobb ziccert. Feljöttünk 1 pontra. Majd Safranka Marcit tudták, csak faultal megállítani, és mehetett a vonalra. 2 büntetőből, 1-et értékesített. Állás egál. Utolsó másodpercekben kosár nem született egyik csapattól sem, jöhetett a hosszabbítás.

Összegzés
Azt mondtam a gyerekeknek, hogy ilyenkor kell megmutatni, hogy mit is tudnak. Kulcskérdés lesz, hogy hogyan kezdjük meg a hosszabbítást. Lábak már fáradtak, fejben is nehezebb ilyenkor már, de ez mind nem számít. Kértem, hogy minden erőtartalékot mozgósítsunk, tüzeljük egymást továbbra is. Dócs Benedek az első percben helyére rakott egy ziccert. Majd Kecskeméti Robi talált be. Aztán Orbán Patrik álhatott a vonalra, 2-ből, 1-et értékesített. Majd ismét Robi kosár jött. Eltelt 3 perc, és az ellenfél 1 kosarat szerzett, még mi  7 dobott pontnál jártunk. Állás 69-66 ide. Aztán Dócs Bendét lefaultolták, mehetett a vonalra. 2-ből, 1-et értékesített. Több faultot is ütöttünk, és az ellenfél közben 6-ból, 4 büntetőt értékesített. Utolsó percet 70-68-as állásról kezdtük meg.  Tapintani lehetett a feszültséget a Csarnokban. Varsányi Áronon ütöttek egy faultot, és mehetett a vonalra. Fittyet hányva a nagy nyomásra, mind a kettőt a helyére küldte!  Majd Dócs Bende állhatott a vonalra, 2-ből,1-et bedobott. Az ellenfélnek 1 ziccert engedtünk a végjátékban, ami azt jelentette, hogy 73-70-re megnyertük a mérkőzést! Összességében nézve örülök, hogy nagyot léptünk előre mentális oldalon. Nagyon akarták a győzelmet, meg is tettek érte mindent a pályán. Varga Matyi bácsival keményen dolgoznak az edzéseken, és láthatóan szépen lépegetnek előre a gyerekek, mind egyénileg, mind csapatszinten. Gratulálok az egész csapatnak! Hajrá Kaszások!

 
Pontszerzők
(a névre kattintva az adatlap jelenik meg)Csernai Zoltán József
edző
Advertisement
Advertisement