Skip to content
Kenguru Kupa - Bp. Régió
2018. január 21. , 8:30 4. forduló Kenguru Kupa - Bp. Régió
Találatok: 435


Valami új kezdődik?

Óbudai Kaszások (U11) _ BEAC Vizslák
49 41


Helyszín: Tüske Csarnok
Vezette: Bognár Domonkos, Komlódi Benedek
Nézőszám: 30
Csapatok 1. 2. Félidei büntető 3. 4. Végeredmény
Óbudai Kaszások (U11) 9 12 8 2 18 49
BEAC Vizslák 4 16 5 6 10 41
Beszámoló a mérkőzésről
Article Pic
Csapatként győztünk
1. félidő
Vasárnap reggel a két legmagasabban rangsorolt leány csapat várt ránk két egymás utáni mérkőzésen. Nehéz csatákra készültünk. Első ellenfelünkkel már a szeptemberi felkészülési tornánkon is összemérhettük a tudásunkat, tudtuk, hogy nagyon jók. Remek védekezéssel indítottunk, de egyszerűen semmi nem ment be. Az első öt percben csak büntikből tudtunk pontokat szerezni. Aztán nagy nehezen megtört a jég, mezőnyből is beesett egy-két dobás, így végül 9:4-re hoztuk az első tíz percet. A második negyedben eredményesebben tudtunk támadni, de az ellenfélnek is nagyon sokszor odapasszoltuk a labdát, így a félidőre 1 pont maradt az előnyünkből.

2. félidő
A büntetőzésünk jól sikerült, a nyolc találattal elégedettek lehettünk, pláne úgy, hogy a lányok nem céloztak ilyen pontosan. Utóbb kiderült, nagyon kellett ez az előnyt, mert a harmadik negyedben egészen furcsa dolgokat produkáltunk. A védekezésünk azt gondolom, hogy továbbra is rendben volt. Sokszor tudtunk labdát szerezni, voltak helyzeteink szép számmal, de egyszerűen semmi nem ment be. Se üresből, se emberről, se közelről, se távolról. A lányokkal lényegesen kevesebb helyzet elég volt ahhoz, hogy átvegyék a vezetést. A negyed végén azért ki tudtunk egyenlíteni. A negyedik negyed is hasonlóan indult, 37:31-re megléptek a BEAC-osok. Az értünk szorítóknak joggal fordulhatott meg a fejében az, hogy „na már megint összeesünk”. De VÉGRE másképp lett. Felálltunk. A hátralévő hét és fél percet 18:4-re nyertük meg. Jó volt nézni, ahogy a fiúk előveszik a tartalék energiákat és egy magasabb szintre lép a játékunk. Győztünk!

Összegzés
Nagyon furcsa mérkőzés volt, hiszen összességében szinte végig fölényben éreztem magunkat, de a táblán nem ez látszott. Egészen jól védekeztünk, rengeteg labdát szereztünk, futottunk, PASSZOLTUNK. Idáig minden szép és jó volt. Aztán jöttek a befejezések. Ha kikaptunk volna, akkor azt írhattam volna, hogy kosárra játsszák ezt a játékot. Ez továbbra is igaz. Nagyon-nagyon sok dobást rontottunk. Mindenhogy és mindenhonnan. Érthetetlen számomra az, hogy mióta ide járnak hozzánk ezek a fiúk, csak egyféleképpen tanulják a dobást és mégis azt az egyet nem használják. Annyiszor leírtam már, hogy amikor megfelelő helyről, megfelelő ütemben és megfelelő technikával hajtjuk végre a dobást, akkor eredményesek vagyunk. Ezt kell használni. Egy időre még a bedobásokkal gyűlt meg a bajunk, amivel szintén foglalkoztunk már elég sokat. Nem eleget, ezek szerint. Az, hogy ennyi hiba ellenére is tudtunk győzni, azt is csak magunknak köszönhetjük, hiszen lendületben, sebességben és küzdésben úgy érzem, hogy az ellenfél fölé tudtunk nőni. A mérkőzés legnagyobb értéke az, hogy önmagunkat tudtuk legyőzni. Gratulálok, fiúk! Hajrá Kaszások!

 
Pontszerzők
(a névre kattintva az adatlap jelenik meg)Medve Milán
edző
Advertisement
 

SZJA 1% - FONTOS TÁJÉKOZTATÓ

Advertisement
Advertisement