Skip to content
Kenguru Kupa - Bp. Régió
2018. január 21. , 9:45 4. forduló Kenguru Kupa - Bp. Régió
Találatok: 461


Így kell ezt, fiúk!

ZSAK Darázslányok _ Óbudai Kaszások (U11)
26 49


Helyszín: Tüske Csarnok
Vezette: Bognár Domokos, Komlódi Benedek
Nézőszám: 30
Csapatok 1. 2. Félidei büntető 3. 4. Végeredmény
ZSAK Darázslányok 10 2 5 4 5 26
Óbudai Kaszások (U11) 6 8 7 14 14 49
Beszámoló a mérkőzésről
Article Pic
Irány a B-csoport!
1. félidő
Nem sok időnk volt pihenni, pedig lett volna mit kiheverni. Szinte minden erőnket otthagytuk a pályán az előző derbin. Az első negyedben nagyon látszott a fiúkon a fáradtság, hiába kezdtünk rögtön egy szép kosárral. Messze nem volt olyan jó a védekezésünk, mint a nap korábbi szakaszában. Egyfolytában lemaradtunk, rengeteg faultot ütöttünk, a labdát bámultuk mikor a támadók befutottak mellettünk. Támadásban sem mentek jól a dolgok, sokat vezettünk labdát és továbbra sem céloztunk elég pontosan. A második negyedben aztán fordult a kocka, összeállt a védekezésünk, sikerült labdákat szerezni, és pont annyi dobásunk ment be, amivel át tudtuk venni a vezetést a játékrész végére.

2. félidő
A félidei büntetőzés most sem volt rossz, hét találat elfogadható, de tudnánk ennél többet. Viszont további két pontot rátettünk a különbségre. A harmadik tíz perc szinte ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Elpackázott támadások, elrontott védekezések. Miló ki is pontozódott, ami nem jött jól, hiszen két perc után már többet cserélni sem tudtunk. Jött egy háromperces kosárcsend, egyik csapat sem talált a gyűrűbe. Mi azért próbálkoztunk becsülettel, de ellenfelünknek egyre kevesebb helyzet jutott. Az utolsó négy percre sikerült újra túllépnünk magunkon és egy 14:0-s rohamot robbantottunk. Még az is beesett, amit messziről dobtunk. Ellenfelünk teljesen elfáradt. 14 pontos előnnyel adtuk át a váltóbotot. A negyedik negyedben „időben” jobban eloszlottak a pontok, de így is hullámzó volt az eredményességünk támadásban. Viszont a védekezésünk továbbra is szilárd maradt, ennek köszönhetően a végére 23 ponttal győztünk.

Összegzés
Bár a kőbányai lányoktól hiányzott a legjobbjuk, a győzelmünk így is nagyon értékes, hiszen rengeteg előremutató dolgot láthattunk a fiúktól. Aminek a legjobban örülök, hogy két ilyen hajtós, kemény meccset toltak végig! Voltak hullámvölgyek, nehéz időszakok a mérkőzéseken belül, de nem engedtük elmenni a hajót. Végig kapartunk, akartunk és a végén győztünk. A második mérkőzést játszottuk, míg ellenfelünk az elsőt, mégis mi bírtuk jobban a végén. Úgy érzem, hogy végre jelei mutatkoztak annak, hogy hajlandóak vagyunk kilépni a komfortzónából. Remélem, mindenki megérezte, hogy a kényelmesen túl is van élet! :) Nagyon fontos, hogy most kell még jobban összekapni magunkat, hogy ez ne csak egy vasárnapi csoda legyen, hanem állandóság. Építsünk arra, amit ma elértünk! Legközelebb nem kiesni szeretnénk a B-csoportból, hanem akár feljebb jutni! Egy ideje mondogatom, hogy szeretnék úgy hazamenni a meccsek után, hogy örülök annak, amit csináltunk. Ma ezt megkaptam srácok, köszönet érte. Gratulálok! Hajrá Kaszások!

 
Pontszerzők
(a névre kattintva az adatlap jelenik meg)Medve Milán
edző
Advertisement
Advertisement