Skip to content
Óbudai Mini Kupa
2018. március 24. , 11:00 k1.. forduló Óbudai Mini Kupa
Találatok: 305


Megcsíptük a Gazellákat!

Dűlői Hősök _ Békási Gazellák
42 42


Helyszín: Kaszás Csarnok
Vezette: Korpás Máté, Lukács Vince
Nézőszám: 40
Csapatok 1. 2. Félidei büntető 3. 4. Végeredmény
Dűlői Hősök 8 4 8 9 13 42
Békási Gazellák 12 4 4 14 8 42
Beszámoló a mérkőzésről
Article Pic
Mindenki boldog
1. félidő
Egy pihenő után került sor a következő mérkőzésre, az eddig még veretlen Gazellák ellen. A szünetben tartott kis fejmosás és lelkesítés meghozta eredményét rögtön a meccs elején. Habár 12 pontot kaptunk és 8 pontot dobtunk, úgy éreztem, hogy mindenki maxon teljesít. Nem hagytuk, hogy könnyen bedobják a labdát, nem hagytuk, hogy simán ziccert dobjanak. Nekünk rengeteg helyzetünk adódott, de nem mindent sikerült bedobni, ami nem baj. Az számít, hogy volt lehetőségünk kosarat szerezni! A második negyed nagyobb küzdelemnek ígérkezett. Orbó szívta Panka vérét az egyik oldalon, míg a másik oldalon Milánék hajtottak 1000-el. Nem egy gólgazdag negyed volt mindössze 4-4 pont esett. Sajnos nem mi dobtuk az első kosarat, így nem mi kaptuk a negyedért járó pontot. Ez van, de  a büntetőkhöz úgy állhattunk oda hogy -4 pont volt mindössze a különbség. 

2. félidő
Sikerült! A szezonba először meglett a 8 büntető ami plusz bajnoki pontot jelent. Végre láttam, hogy koncentrálunk, és úgy csináljuk ahogy tanultuk. Itt az eredménye! GRATULÁLOK!!
A büntik után egál eredménnyel fordultunk a második félidőre. A 3. Negyedben támadásban Orbó és Patrik szebbnél szebb összjátékait láthattuk, míg védekezésben mindenki ott volt az emberén, és igyekezett labdát szerezni. Szó szerint a végletekig hajtottunk. Persze a Gazellák kiváló lányokból állnak, így nem mindig sikerült a jó védekezés. Ezt a negyedet elbuktuk 14-9 re de mindenki tudta a Hősök közül, hogy ott vagyunk a gazellák nyakán, és bármi lehet még a meccs vége.  Az utolsó negyeben Milán, Andris, Ádám, Alex, Levi, Kornél úgy védekeztek, hogy az néha szinte hihetetlen volt. Ott voltak minden labdán. Nem engedték a bedobásokat és csak 8 pontot  dobott az ellenfélnek. Ezek mellett mindig megtaláltuk azt aki éppen kosarat tudott dobbni. Hol Milán, hol pedig Andris tudott pontot szerezni. Az utolsó pillanatban aztán átvettük a vezetést Alex kosarával. Késöbb sajnos egy bedobásnál lemaradtunk és kosarat kaptunk. Egál helyzetnél még a gazellák dobhattak büntetőt, de szerencsére megremegett az a kéz és kicsordult a labda a gyűrűből. Talán a szerencse..... Ezek letelt az idő. Állás 42:42. Győztes az, aki több büntetőt dobott be a félidőben. Némi hatás szünet után kiderült hogy ezek mi voltunk. Nyertünk!!    


Összegzés
Ki ne lenne elégedett egy győztes mérkőzéssel?! Én az vagyok... J De ha nem is győztünk volna, akkor is elégedett lennék. Elsősorban azért mert láttam mindenki szemében a tüzet. Láttam, hogy mindenki 110%-ot nyújt. Úgy küzdöttünk, mint még soha. Másodsorban azért, mert alig fél éve 12-25 re kikaptunk a Gazelláktól. Most meg egy egál meccset játszottunk velük. Remélem mindenki látja, hogy a sok ordibálás edzésen meghozza az eredményét. Pár vélemény szerint hátszelet kaptunk a játékvezetéstől. A játékvezetők  minden meccsen ugyan olyan adottság mint a pálya vagy a labda. Szerintem nem ez döntött, hanem a szerencse. És a szerencse mindig a mellé áll, aki jobban megérdemli! Most mi voltunk azok, mivel sokkal magasabb fordulatszámon pörögtünk, mint az ellenfelünk. Most megérdemeltük! Következőleg egyáltalán nem biztos, hogy így fog alakulni... De én most a mostani meccsről írok.Ezt a győzelmet is helyén kell kezelni. Nem mi lettünk a világbajnokok és nem mi lettünk a legerősebb mini csapat sem. Csak bebizonyítottuk, hogy ott vagyunk az élmezőny nyakán.  Továbbra is  dolgozni kell edzésen,  és a megfelelő időben  szórakozni, és akkor megérdemelten lehetünk ott a legjobb 4 között. Ehhez viszont az is kell, hogy 14-en ott legyünk a mérkőzésen!! Sajnálom, hogy páran nem jöttek el, miattuk most -2 pont hátrányt kell behozni, amiből egyet meg is tettünk a büntetőkkel.  A következő fordulóban ott KELL lennie 14 embernek, különben esélytelen a legjobb 4. Más részről pedig, akik nem jöttek azok bánhatják, mert egy hatalmas élményről maradtak le!
Még egyszer gratulálok mindenkinek!! A szülöknek, akik eljöttek azoknak köszönöm! 
Csak így tovább!! Hajrá Hősök!!


 
Pontszerzők
(a névre kattintva az adatlap jelenik meg)Korompai Zsolt
edző
Advertisement
Advertisement