Skip to content
Kenguru Kupa - Bp. Régió
2018. április 07. , 12:15 7. forduló Kenguru Kupa - Bp. Régió
Találatok: 264


Kiváló büntetőzés = győzelem

Óbudai Kaszások (U11) _ Csata Garfield
50 43


Helyszín: Tüske Csarnok
Vezette: Jankovics Viktor, Simon Kristóf
Nézőszám: 45
Csapatok 1. 2. Félidei büntető 3. 4. Végeredmény
Óbudai Kaszások (U11) 10 14 11 5 10 50
Csata Garfield 12 6 6 4 15 43
Beszámoló a mérkőzésről
Article Pic
Alex és Ati
1. félidő
Két komoly mérkőzés várt ránk szombaton a Kenguru Kupa 7. fordulójában. Tudtuk, ha két győzelemmel zárjuk a napot, biztosan a negyedik helyen zárunk a fiú csapatok rangsorában, ez pedig meghívásos alapon még reményt jelenthet a Jamboree-ra. A Csata ellen kezdtünk, akiktől egyszer U12-ben kikaptunk egy szoros, de nem túl szép derbin. Sajnos nem égett bennünk a bizonyítási vágy, gyenge játékkal kezdtünk, közel négy percig nem találtunk a gyűrűbe. Közben kaptunk négy pontot. Időkéréssel sikerült helyre tenni a fiúkat, megindult a pontgyártás 10:6-ra elhúztunk az utolsó percre. Itt viszont érthetetlenül megzavarodtunk és a hibáinkkal kb. 60 másodperc alatt visszaadtuk az előnyt a lányoknak (10:12). A második negyedben sikerült jobb teljesítményt nyújtanunk. Az első nyolc percben mindössze egy kosarat kaptunk (19:14), és a negyed hátralévő részében még egy pontot rá is tettünk a különbségre, így a félidőben hat ponttal vezettünk.

2. félidő
Jött a büntetőzés, ahol végre megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Mindenki nagyon koncentrált, minden idegszálunkkal a pontokra koncentráltunk így 12 kísérletből 11 dobás a helyére ment. Kiváló teljesítmény, gratulálok!    Az első ötösünk a második félidőben sem igazán találta meg önmagát. A védekezésünk kétségtelenül feljavult, viszont támadásban kapkodtunk, rohantunk és hibáztunk. Minden lehetőségünk megvolt arra, hogy már itt eldöntsük a meccset, de nem tudtunk élni vele. A negyedik negyedre így is 12 pontos előnnyel álltunk fel. Az első négy percben még tartottuk magunkat, 15-re sikerült feltornázni a különbséget, de már itt is voltak jelei annak a káosznak, ami ez után következett. Támadásban szinte teljes megzavarodás újra, kapkodás, eladott labdák, rossz vállalások. Védekezésben pedig lábmunka helyett ütöttük-vágtuk az ellenfelet, aki ebben a játékrészben 16 alkalommal állhatott a vonal mögé. A legbosszantóbb hibákkal az utolsó két percben sújtottuk magunkat, hiszen 11 pontos előnynél állandóan faultot ütöttünk az elkapkodott támadásaink után. Teljesen magunkra húztuk a lányokat, az utolsó másodpercekben beesett dobásunknak köszönhetően lett végül 7 pont közte. 

Összegzés
A győzelem ellenére nagyon vegyes érzéseim vannak. A félidei büntetőzés és a mérkőzés egészére nézve 75%-os egypontos mutatónk (18/24) nélkül nem biztos, hogy megnyertünk volna egy olyan meccset, amin akár egy biztos 20-25 pontos győzelem is reális lett volna. Saját hibáinkkal tartottuk meccsben az ellenfelet, és a legszörnyűbb az volt, hogy ezeket a hibákat újra és újra elkövettük annak ellenére, hogy alapszintű, elemi dolgokról van szó. Hullámzóan teljesítettünk, a jó periódusaink egészen jók voltak, ezeket pedig nagyon gyenge időszakok váltották fel. A félidei büntetőzésért még egyszer gratulálok, nem kérdés, hogy a meccs ezen részére abszolút büszkék lehetünk. Nagy élmény volt végignézni, köszönöm.

 
Pontszerzők
(a névre kattintva az adatlap jelenik meg)Medve Milán
edző
Advertisement
Advertisement