Skip to content
NB1
2018. április 30. , 18:00 1. forduló NB1
Találatok: 390


A vége káosz lett, 14-el kell nyerni ott

Kaszások (NB1) _ Motax Kc Pápa
60 73


Helyszín: Kaszás Csarnok
Vezette: Jakab László, Menyhárt Ferenc, Józsa András, ellenőr: Mocsai László
Nézőszám: 150
Csapatok 1. 2. 3. 4. Végeredmény
Kaszások (NB1) 21 13 5 21 60
Motax Kc Pápa 20 13 17 23 73
Beszámoló a mérkőzésről
Article Pic
Joseph Prophet
1. félidő
Sok dobást hibázva kezdtük a meccset, de szerencsére a védekezésünk rendben volt pár perc után. A negyed végére már vezetni is tudtunk. Küzdős-hajtós meccsnek tűnt, és végre érezni lehetett a csapaton, hogy felvette a kesztyűt!
A második negyedben 3 perc alatt meglépett a Pápa 8 ponttal. De megint csavartunk egyet a védekezésen, és egészen az utolsó mp-ig a félidőben nem engedtünk nekik kosarat. Sajnos közben több gyermeteg hibát is vétettünk, így nagyobb előny helyett 1 pont volt csak ide!

2. félidő
A félidei büntető dobóversenyt Szurovecz Barbara nyerte a Női Gyermek csapat játékosa, gratulálunk!
Kosárral kezdtünk, de utána jött a fekete leves, a negyed maradék részében még 3 pontot sikerült szerezni, amit lehetett azt kihagytuk, pedig a Pápa sem volt ma elemében... 17/2 mezőnykísérletünk volt ebben a negyedben. Szerencsére a védekezés életben tartott minket, hiszen csak 17 pontot kaptunk!
A negyedik negyedben küzdöttünk, szenvedtünk, hajtottunk, de 4 pont volt a legszorosabb a vége felé. Ekkor már időkérésnél azt kértem, legyünk okosak, ma nem megy, tartsuk szorosan az eredményt, mert az 5-6-7 pont ledolgozható, mintha megzuhannánk és 10 felett lenne a hátrány... 20 mp alatt sikerült labdabirtoklással együtt 6 pontot kapni, így lett -13 a vége...

Összegzés
Ma egy verhető Pápától kaptunk ki, és az utolsó támadás butaságaival nagyon csekély maradt a sanszunk is. 14 ponttal kell nyerni idegenben, ami elsőre elég emberes feladatnak tűnik!
A küzdéssel nem volt gond azt hiszem, sőt talán ha minden meccsen ezt láttuk volna talán nem az utolsó helyről kellett volna neki vágni az alsó háznak... A védekezésünk nagyon rendben volt, hiszen 39 perc 40 mp-ig 67 pontot kaptunk, igaz utána még 6-ot, de a 73 is vállalható lenne egy normális támadással. Ma sajnos ezzel nagyon hadilábon álltunk... A 17/2 siralmas, és ezzel együtt maradt bőven esélyünk a meccsre és a párharcra is.
Nincs mit tenni, veszteni innen már szerintem csak ők veszthetnek, a teher rajtuk van!
Tudjuk mit kell csinálni, és akkor némi szerencsével ledolgozható a hátrány!!!

 
Pontszerzők
(a névre kattintva az adatlap jelenik meg)Nagy Bálint
edző
Advertisement
Advertisement