Skip to content
Serdülő OB - Főtábla
2018. május 06. , 11:15 6. forduló Serdülő OB - Főtábla
Találatok: 560


Irány a Serdülő "B" döntő!

Budapesti Honvéd _ Kaszások Serdülő I.
59 74


Helyszín: Simon János Sportcsarnok
Vezette: Gruber Nikolett, Szőts Dávid
Nézőszám: 50
Csapatok 1. 2. 3. 4. Végeredmény
Budapesti Honvéd 17 14 15 13 59
Kaszások Serdülő I. 16 18 24 16 74
Beszámoló a mérkőzésről
Article Pic
Orbán Patrik
1. félidő
Serdülő Országos Főtábla VI. „V” csoportjában a harmadik mérkőzésünket a Budapesti Honvéd csapatával játszottuk. Ennek a mérkőzésnek nagy tétje volt. A mérkőzés győztese bejut az Országos Serdülő „B” Döntőjébe, ami május végén kerül megrendezésre. Első negyedet sikerült jól elkezdenünk. Törekedtünk az indításra. Lepattanókért keményen küzdöttünk. Felállt védelem ellen eredményesen tudtunk támadni. A 7. percben 4-14 volt az állás ide. Aztán az utolsó 3 percben fordult a kocka és az ellenfél visszakapaszkodott. A negyed végén mikor lejöttek a játékosaink, többen is elpityeregtek. Érezhetően nagy nyomás volt mindkét csapaton. Fel kellett hívnom a figyelmet arra, hogy a mérkőzést a végén kell megnyerni. Van még hátra 3 negyed. Állás 17-16 oda. Második negyedben a második ötösünk nagyon lépett előre. Kiosztott egyéni feladatokat védekezésben szépen megcsinálták.  Jók voltak az 1:1-ek, a befutások. A félidőre 3 pontos előnnyel mehettünk. Állás 31-34 ide.

2. félidő
Harmadik negyedben Orbán Patrik támadásban tarthatatlannak bizonyult. Ekkora nyomás alatt, bomba játékot mutatott be. Aztán kellett Safranka Marci triplája! Védekezésben végre volt tartásunk, és ami fontos, hogy nem csak 1-2 negyed erejéig. Aki a pályán volt nálunk az nagyot melózott. Állás 46-58 ide. Záró részben 6 pontot szerzett az ellenfél zsinórban. Ezzel 6 pontra csökkent a különbség. Aztán visszajött Orbán Patrik a pályára, és gyorsan 2 kosárral válaszolt. Dócs Benedek húzott egy váratlant, és berámolt egy középtávolit.  Varsányi Áron küzdött nagyot a gyűrű alatt, aztán kosár lett a vége. Folyamatosan törekedtünk az indításokra. Bírtuk szuflával, mert eleget edzettünk és nagyon akartuk ezt a meccset! A lefújás előtt az utolsó kosarunkat Léh Andris szerezte, amivel beállította a 15 pontos különbséget. A mérkőzést 59-74-re megnyertük!

Összegzés
Mérkőzés előtt mondtam a gyerekeknek, hogy ez egy olyan mérkőzés lesz, amit nem fognak elfelejteni. Nagy nyomás alatt fognak játszani, minden apró kis hibánkat meg fogja bosszulni az ellenfél. Ebben a szezonban többször is játszottunk már ellenük. Szeptemberben hosszabbításban 8 ponttal maradtunk alul. Januárban szintén hosszabbításos meccset játszottunk és akkor 3 ponttal sikerült nyernünk. Márciusban pedig 10 ponttal kaptunk ki. Mindig nagyon jó mérkőzéseket játszott egymással a két csapat. Tudtuk, hogy nagyon egy szinten vagyunk. Apró kis nyuanszok döntöttek ma. Kiemelném Orbán Patrikot, aki a pályán a csapatunk élére állva extra teljesítményt tett le az asztalra. A Csapatunk a Serdülő Országos Főtábla VI. „V” csoport tornáján a 2. helyen végezett. Gratulálok az egész Csapatnak! Irány a Serdülő „B” döntő!

 
Pontszerzők
(a névre kattintva az adatlap jelenik meg)Csernai Zoltán József
edző
Advertisement
Advertisement