Skip to content
Országos Serdülő Bajnokság/B Döntő
2018. május 27. , 9:00 3. forduló Országos Serdülő Bajnokság/B Döntő
Találatok: 332


Safi bedobta!!!

Vásárhelyi Kobrák _ Kaszások Serdülő I.
77 79


Helyszín: Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
Vezette: Dr. Danka Péter, Bárány Levente, VB elnök: Téczely Tamás
Nézőszám: 60
Csapatok 1. 2. 3. 4. Végeredmény
Vásárhelyi Kobrák 9 20 23 25 77
Kaszások Serdülő I. 29 18 16 16 79
Beszámoló a mérkőzésről
Article Pic
Safranka Márton
1. félidő
A Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság „B” Döntőjében a harmadik mérkőzésünket 15-16. helyért a Vásárhelyi Kobrák csapatával játszottuk. Ebben a szezonban háromszor játszottunk ellenük és még nem sikerült nyernünk. Első negyedben nálunk minden összeállt. Nagyon motiváltan játszottunk, beletettük a megfelelő energiát főként a védekezésbe, aminek meg is lett az eredménye. Az ellenfél kereste a játékát.  Állás 9-29 ide. Második negyed már kiegyenlítettebb volt. Az ellenfél legjobb játékosa ebben az ötösben játszott. Dobossy Palkó nagyot csatázott vele. Védekezésben őt fogta, támadásban pedig rajta támadott eredményesen. Állás 29-47 ide.

2. félidő
Harmadik negyedben már nem ment olyan jól a védekezés. Az ellenfél 8-as játékosával továbbra sem tudtunk mit kezdeni. Orbán Patrik és Dobossy Palkó fault probléma miatt a padra kényszerültek. Állás 53-63 ide. Záró részben utolértek bennünket, és ezzel teljesen nyíltá vált a mérkőzés. Utolsó percben Orbán Patrik egy könnyű kosártól állította meg az ellenfél legjobbját, aki addigra már 30 pont felett termelt. Patrik kipontozódott, de a büntetőn hibázott a játékos. Az utolsó fél percen belül egyenlített ki az ellenfél. Volt hátra 4 másodperc és időt kértem.

Összegzés
Előkotortam a táskámból a taktikai táblát. Felrajzoltam egy figurát a végjátékra, amiből persze nem lett semmi. Bedobtuk a labdát Léh Andrisnak, aki továbbadta a labdát a Safranka Marcinak. Hármason kívül vette át a labdát háttal a gyűrűnek. Rásarkazott és kettő vedővel a nyakán a magasba emelte a labdát… Száll a labda a levegőben…                  megszólal a duda,        és… BANG! PALÁNKOS HÁRMAS! Vagyis pontosabban kettesnek ítélték a játékvezetők, mert belépett. De ezt akkor kit érdekli? Megnyertük a mérkőzést, és nem is akárhogy. A gyerekeink egyből összerohantak, és üvöltöztek örömükben. A következő mérkőzésre váró játékosok állva a fejüket fogták, hogy ilyen nincs. Úgy éltük meg ezt a győzelmet, mintha az NBA nagydöntőt nyertük volna meg hetedik meccsen 0-3-ról fordítva. Kiemelném Orbán Patrik utolsó perces védekezését. Úgy állt az ellenfél gólvágója elé, hogy tudta, hogy 4 faultja van. Könnyű kosártól állította meg az ellenfél 8-asát, úgy hogy egész mérkőzésen a büntetőzés nem ment neki. Ráadásul itt a végén még a nyomás is nagyobb. Ki is hagyta büntetőket. Néhány kiemelkedő statisztika: Orbán Patrik, 14 pont, 13 lepattanó,3 gólpassz. Dobossy Pál 17 pont, 5 lepattanó, 4 szerzett labda, 2 kiharcolt fault, 2 gólpassz. Vasali Mátyás 22 pont, 11 lepattanó,7 kiharcolt fault. Léh András 6 pont, 10 lepattanó. Sarfranka Márton 4 pont, 11 lepattanó. Egy kis érdekesség: Safranka Marcinak egész mérkőzésen át nem ment a támadás. Nagyon frusztrálta is ez őt. A többiek folyamatosan bátorították őt a padon. Aztán a mérkőzés végén a legnehezebb dobást magára vállalja és Safi bedobja! A mérkőzés végén a gyerekektől tudtam meg, hogy Safi az időkérésnél mondta a többieknek, hogy adják neki a labdát, majd Ő megoldja. … és megoldotta! Bravó Safi! Csapatunk 2017-18 Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokságát a 15. helyen zárta. Gratulálok az egész Csapatnak! Hajrá Kaszások!

 
Pontszerzők
(a névre kattintva az adatlap jelenik meg)Csernai Zoltán József
edző
Advertisement
Advertisement