Skip to content
Óbudai Mini Kupa
2018. június 09. , 9:00 F4. forduló Óbudai Mini Kupa
Találatok: 138


Újra döntőben a Farkasok

Újlaki Farkasok _ Római Gepárdok
63 41


Helyszín: Kaszás Csarnok
Vezette: Korpás Máté, Lukács Vince, Kiss Csanád
Nézőszám: 50
Csapatok 1. 2. Félidei büntető 3. 4. Végeredmény
Újlaki Farkasok 14 20 5 14 10 63
Római Gepárdok 4 9 3 17 8 41
Beszámoló a mérkőzésről
Article Pic
Apor kosara előtt
1. félidő
Zsinórban harmadik éve ér bennünket az a megtiszteltés, hogy az Óbudai Mini Kupa utolsó játéknapján még versenybe szállhatunk. Nagyon vártuk idén is a négyes döntőt. A két évvel ezelőtti harmadik hely után, majd az azt követő bajnoki címet követően idén a címvédés álmát dédelgettük. A legjobb négy csapat mezőnye mindig nagyon erős, elsőként a Gepárdokkal hozott össze bennünket a sors. Ellenfelünk sokak számára meglepetés csapatként került a legjobb négybe, az alsóházi rájátszás győzteseként. Kicsit deja vu érzésünk lehetett, mert a Gepárdok hasonló szerkezetű csapat, mint a tavalyi elődöntős ellenfelünk, a Kobrák voltak. Kevés, de nagyon ügyes idősebb kosarast viszonylag sok lelkes és fiatal palánta egészít ki. Elkezdődött.  Nehezen indultunk be, a helyzeteink megvoltak ugyan, de percekig vaktölténnyel lövöldöztünk. Aztán a harmadik percben Bence megkezdte a pontgyártást, két kosara után Csizmadia Marci is bevágott egy kettest. Bence újabb kosara után szereztek először pontot a sárgák, 8:1 volt ekkor az eredményjelzőn és a negyed felénél jártunk. A fennmaradó időben is csak Bence tudott betalálni tőlünk, végül 14:4-es eredménnyel hoztuk az első nyolc percet. A védekezésünk rendben volt, támadásban rengeteget hibáztunk. A második negyedet Apor kosarával kezdtük, majd Dani dobott egy ziccert, aztán Miló két kosarat. Sajnos a védekezésünk nem működött túl jól, míg mi nyolc pontot szereztünk, a Gepárdok kilencet, így időt is kértünk. Bölcs döntés volt, hiszen a „fejmosást” követően egy 12:0-s rohammal zártuk a negyedet. Miló járt élen a pontgyártásban, de Dani is beejtett még egy duplát. A félidőre megnyugtató 21 pontos előnyt építettünk (34:13).

2. félidő
A büntetőzésre már csak a mérkőzésre nevezett 12 emberünk állhatott oda. Nem fogtunk ki extra dobóformát, öt pontunkat Dani, Milus, Vince, Orosz Marci és Ambrus hozta össze. Szerencsére a Gepárdok is hasonlóan teljesítettek. Huszonhárom pontos előnynél bíztam benne, hogy egy határozott kezdéssel ideje korán lezárjuk a mérkőzést, és tudnak majd pihenni az idősebb játékosaink. A Gepárdok egy 11:4-es etappal jelezték, hogy ők még nem szeretnék, ha mi hátradőlnénk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ő feltámadásukban mi is jócskán benne voltunk. Ritmust vesztettünk és kifejezetten gyengén kosárlabdáztunk a második félidő kezdetétől fogva. Hol alvajártunk a pályán, hol nem figyeltünk, máskor pedig kapkodtunk. Én pedig mérgelődtem. Nagyon sokat. Rengeteget. Olyan apróságoknak tudtunk csak örülni, mint Apor, Vince és Joni pontjai. Húzóembereink megzavarodott játéka számomra lelki traumát okozott. A Gepárdok az egész második félidőben egyenrangú ellenfeleink voltak, és megérdemelten nyerték meg ezt az időszakot. Küzdésből és lelkesedésből egyértelműen jelesre vizsgáztak. Gratulálunk nekik!

Összegzés
Valahogy szebb játékot képzeltem el az elődöntőre. Sajnos magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést. Rengeteg rossz döntés és elpuskázott helyzet jellemezte a támadójátékunkat, a védekezésünk is meglehetősen hullámzó volt. A különbség így is komoly, de tudjuk, hogy ennél többre lettünk volna képesek. Az ifjabb és kevesebb rutinnal rendelkező kosarasainkat csak dicséret illetheti, első ilyen nagy meccsükön remek teljesítményt nyújtottak. Mindannyiuknak voltak szép momentumaik, pazar megmozdulásaik. Tíz játékosunknak jött össze a pontszerzés, amit szintén nagy dolgnak tartok. Húzóembereinket viszont kemény, de jogos kritikával kellett illetnem az öltözőben, amit a nap későbbi történéseivel együtt vizsgálva végül jó húzásnak lehet nevezni. Lehet, hogy kicsit túlságosan is rosszul éltem meg a hibákat, de ennyi munka és gyakorlás után fájó „valóságnak”(?) tűnt a pályára tett produktum. Megbeszéltük, hogy ezen a meccsen kiadtunk magunkból minden rosszat és a döntőre már csak a jó marad! Így vágtunk neki a szezon legkeményebb ütközetnének…

 
Pontszerzők
(a névre kattintva az adatlap jelenik meg)Medve Milán
edző
Kapcsolodó videó:


Részlet
Advertisement
Advertisement