10 perces zárlattal kezdtünk

Helyszín: Újvárosi ÁMK (6500 Baja, Oltványi Imre u. 14.)

Játékvezetők: Földi László, Filep Áron Kálmán, MKOSZ ellenőr: Fa

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-11-09 17:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Bajai NKK 24 17 19 30 90
Női Serdülő 4 17 19 20 60

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Czirkos 22, EVELLEI 11, Nagy 11, Rompos 2, Marosvölgyi 6, Csocsán, Mahmoud 2, Bobvos, HENGLÁR 2, KRONAVETTER 2, Csicsvári 2, Sterbenz

1. félidő

Két hete találkoztunk már a bajai lányokkal akkor ellenfelünk nyert 10 ponttal. Most náluk játszottuk a „visszavágót” és szerettük volna őket megszorítani, annak ellenére is, hogy a mérkőzés esélyesei nem mi voltunk.
Sajnos ez a tervünk rögtön az első kettő percben csődöt mondott. A házigazdák hatalmas lendülettel kezdtek, agresszív védekezéssel, amire nem tudtunk reagálni. Támadásban semmilyen szervezettséget nem mutattunk, rengetegszer felvettük nyomás ellen a labdát. Védekezésben szinte ellenállást sem fejtettünk ki. 8. percben szereztük az első kosarunkat, addigra 16-0 állt az eredményjelzőn… Második ötösünk új lendülettel ment pályára, és alaposan megnehezítette az ellenfél dolgát. Védekezésben ugyan nem hoztunk extrát, de támadásban több szép megmozdulásunk is volt. Jól mozgattuk a labdát, jó betörésekre építettünk.

2. félidő

Második negyedbeli játékunk tudtuk folytatni a következő játékrészben is. Támadásban gyorsindításból, felállt védelem ellen pedig labdajáratás utáni betörésekből tudtunk kosarakat szerezni. Közelebb kerülni sajnos nem tudtunk, mert minden kosarunkra volt válaszuk, nem tették meg azt a szívességet, hogy hibázzanak. Sajnos ilyen visszarendeződéssel, mint amit a mai napon produkáltunk nem lehet erős csapatok ellen esélyünk. A labdás elzárások-hand offok többségét jól védtük, kommunikáltuk le, az üres elzárásokkal azonban alaposan meggyűlt a bajunk.
A negyedik negyed első fele ugyan ebben a mederben folyt, a második felében még egy 10-est rátett ellenfelünk és igen magabiztos győzelmet aratott.

Összegzés

Baján Baja ellen játszani egyelőre nem a kötelező győzelem kategória számunkra, azonban nem így álltunk hozzá és szerettünk volna egy sokkal szorosabb, sokkal jobb mérkőzést játszani, amelyen akár a meglepetés is benne van. Ez az első negyedben eldőlt, hogy nem fog összejönni, idegenben nem teheti meg egy csapat sem, hogy 20 pontos hátrányt szedjen össze. Utána több mint 20 percen át partnerei tudtunk lenni ellenfelünknek, de a különbséget csökkenteni nem tudtuk. Rengeteg új dolgot tanultunk az utóbbi időben, remélem a következő fordulóra ez ülepedni fog és többet visszaláthatunk belőle. Az első negyed után azért volt dicsérni való is, a játékunk sebessége jó volt, illetve sokkal többet mozgattuk a labdát támadásban, mint korábban. Legközelebb két hét múlva játszunk országos fordulót, ahol hoznunk kell mind a két mérkőzést. Addig is készülünk tovább, HAJRÁ KASZÁSOK!!!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!