10 perces zárlattal kezdtünk

Helyszín: Újvárosi ÁMK (6500 Baja, Oltványi Imre u. 14.)

Játékvezetők: Földi László, Filep Áron Kálmán, MKOSZ ellenőr: Fa

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-11-09 17:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Bajai NKK 24 17 19 30 90
Női Serdülő 4 17 19 20 60

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Czirkos 22, EVELLEI 11, Nagy 11, Rompos 2, Marosvölgyi 6, Csocsán, Mahmoud 2, Bobvos, HENGLÁR 2, KRONAVETTER 2, Csicsvári 2, Sterbenz

1. félidő

Két hete találkoztunk már a bajai lányokkal akkor ellenfelünk nyert 10 ponttal. Most náluk játszottuk a „visszavágót” és szerettük volna őket megszorítani, annak ellenére is, hogy a mérkőzés esélyesei nem mi voltunk.
Sajnos ez a tervünk rögtön az első kettő percben csődöt mondott. A házigazdák hatalmas lendülettel kezdtek, agresszív védekezéssel, amire nem tudtunk reagálni. Támadásban semmilyen szervezettséget nem mutattunk, rengetegszer felvettük nyomás ellen a labdát. Védekezésben szinte ellenállást sem fejtettünk ki. 8. percben szereztük az első kosarunkat, addigra 16-0 állt az eredményjelzőn… Második ötösünk új lendülettel ment pályára, és alaposan megnehezítette az ellenfél dolgát. Védekezésben ugyan nem hoztunk extrát, de támadásban több szép megmozdulásunk is volt. Jól mozgattuk a labdát, jó betörésekre építettünk.

2. félidő

Második negyedbeli játékunk tudtuk folytatni a következő játékrészben is. Támadásban gyorsindításból, felállt védelem ellen pedig labdajáratás utáni betörésekből tudtunk kosarakat szerezni. Közelebb kerülni sajnos nem tudtunk, mert minden kosarunkra volt válaszuk, nem tették meg azt a szívességet, hogy hibázzanak. Sajnos ilyen visszarendeződéssel, mint amit a mai napon produkáltunk nem lehet erős csapatok ellen esélyünk. A labdás elzárások-hand offok többségét jól védtük, kommunikáltuk le, az üres elzárásokkal azonban alaposan meggyűlt a bajunk.
A negyedik negyed első fele ugyan ebben a mederben folyt, a második felében még egy 10-est rátett ellenfelünk és igen magabiztos győzelmet aratott.

Összegzés

Baján Baja ellen játszani egyelőre nem a kötelező győzelem kategória számunkra, azonban nem így álltunk hozzá és szerettünk volna egy sokkal szorosabb, sokkal jobb mérkőzést játszani, amelyen akár a meglepetés is benne van. Ez az első negyedben eldőlt, hogy nem fog összejönni, idegenben nem teheti meg egy csapat sem, hogy 20 pontos hátrányt szedjen össze. Utána több mint 20 percen át partnerei tudtunk lenni ellenfelünknek, de a különbséget csökkenteni nem tudtuk. Rengeteg új dolgot tanultunk az utóbbi időben, remélem a következő fordulóra ez ülepedni fog és többet visszaláthatunk belőle. Az első negyed után azért volt dicsérni való is, a játékunk sebessége jó volt, illetve sokkal többet mozgattuk a labdát támadásban, mint korábban. Legközelebb két hét múlva játszunk országos fordulót, ahol hoznunk kell mind a két mérkőzést. Addig is készülünk tovább, HAJRÁ KASZÁSOK!!!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00