2-1 oda

Helyszín: Dr. Pósta Sándor Sportcsarnok (6500 Baja Szegedi u

Játékvezetők: Nagy Joel, Pálfi Tímea, vb elnök: Kunvári József

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-11-28 12:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Bajai NKK 11 18 13 17 59
Óbudai Kaszások U14 Leány 14 11 17 14 56

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: BABAY-B. 9, Horváth A., Mahmoud , Csicsvári 2, Csocsán 1, KRONAVETTER 11, ROMPOS 6, Bobvos 3, Bene, Sterbenz 2, Kerékgyártó, CZIRKOS 22

1. félidő

A középház harmadik fordulóját Baján rendezték meg, ahol két mérkőzés várt ránk. Eleinte egy nagyon korai indulás várt ránk, végül ez a Kiss Lenke csapatának karanténba kerülésével kellemesebbre módosult.
Az ellenfelünket már ismertük, most egyik oldalt se volt hiányzó. Jól kezdtük a mérkőzést, első ötösünk jó ritmusba játszott, bár az ötödik percben jött egy megtorpanás, ekkor a hazaiak átvették a vezetést. Az utolsó percekben megint mi kezdeményeztünk, és több szép akciókosarat is szereztünk.
A második ötösök kicsit lassabb játékkal rukkoltak elő, sok pontatlanság volt mind a két oldalon. Az elején még növeltük az előnyt, de ahogy az idő telt egyre inkább elfogytunk, 23-14-es vezetésről hipp-hopp 25-23-ra fordítottak. Rengeteg rossz döntést hoztunk, sok eladott labda….

2. félidő

A második félidő 5. percére kiegyenlítettünk. Leginkább gyors kosarakat szereztünk, felállt védelem ellen nem találtuk a réseket, illetve pontatlanok voltunk a befejezéseknél. A két csapat felváltva szerezte a kosarakat, hol itt hol ott rezzent a háló.
Tulajdonképpen a záró játékrészre se változott a játék képe, teljesen kiegyenlített küzdelem zajlott a parketten. Sok hiba volt továbbra is a játékban, sok kapkodás. A 8. percben végén sajnos több nagy védelmi hibát is vétettünk, aminek az eredménye egy könnyű befutásból kapott ziccer, egy rossz visszarendeződés, amiből üres hármast kaptunk. Mínusz 5 pontra két kosárral is reagáltunk, de döntő szituációban megint egy rossz védekezés jött. A végén amit időkérésnél megbeszéltünk nem csináltuk meg ez lassan már szokásunkká válik, így végül -3 pont lett.

Összegzés

Nem szabadott volna hagynunk, hogy egy labdán dőljön el a mérkőzés, és első sorban megint magunkat hibáztathatjuk. Sajnos a második negyedünk nagy leolvadásával visszajöttek a bajaiak a meccsbe és onnantól megérezve a vérszagot, végig küzdve megnyerték a mérkőzést. Fájó volt nézni, hogy mennyire nem voltunk ma hajlandóak harcolni a lepattanókért, szerintem nagyjából 20-25 mezőnykísérlettel lehetett több rádobásuk. Rengeteg könnyű, elkerülhető kosarat engedtünk nekik, ami egy 1 labdás mérkőzésen nem fér bele. Harmadszor találkoztunk a bajaiakkal eddig 2-1 oda, kétszer náluk, egyszer semleges helyszínen találkoztunk velük. Biztos hogy fogunk még találkozni velük, és akkor egalizálni kell a párharcot. Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00