A fizikálisabb csapat győzött!

Helyszín: Constantinum Sportcentrum (6100 Kiskunfélegyháza,

Játékvezetők: Baukó Ferenc, Farkas Dominik

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-04-17 12:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Nyíregyházi Sportcentrum 21 18 19 19 77
Serdülő U14 11 22 20 13 66

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA/A: Krajcsi 8, Seres 7/3, Tóth, Lugossy 4, Rónai, Lovas, Csillag, GOÓR 13/6, NÉMETH 26/6, Hidvégi 8, Orosházi, Herczeg.

1. félidő

Az első negyed derekáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de fogalmazhatok úgyis, hogy addig tudtuk tartani a lépést. Sajnos nagyon szembetűnő volt a fizikai hátrányunk és csak idő kérdése volt, hogy ellenfelünk ebbéli előnye mikor fog megmutatkozni pontokban is. A második 10 percben sikerült közelebb kerülnünk és rendkívül bizalomkeltő játékkal, 6 pontra tudtuk faragni a hátrányunkat.

2. félidő

A nagyszünet után tovább tudtuk csökkenteni a lemaradásunkat. Igaz csak 1 pontocskával nyertük meg a harmadik negyedet, de ez is erőn felüli teljesítménynek tűnt. Mielőtt valóban elkezdhettünk volna hinni a végső sikerben, sajnos kidurrant a lufi. Ellenfelünk könnyű palánk közeli befejezéseire sajnos már nem volt elegendő válaszunk, így végül el kellett fogadnunk, hogy vereséggel kezdjük a főtábla utolsó fordulójának küzdelmeit.

Összegzés

Sem támadásban sem pedig védekezésben tudtunk mit kezdeni a magasság különbséggel, illetve olyan mértékű hátrányban voltunk, amit sajnos a játék egyéb területén nem tudtunk kompenzálni. Rendre magasabb besegítő védők mellett kellett volna értékesíteni a ziccereket vagy leszedni a lepattanót, de arra végképp nem volt esélyünk. A nagyobb gond a védő lepattanókkal voltak, sajnos rengetek kosarat kaptunk második szándékból. Gratulálok ellenfelünknek, tudatosan játszottak és építettek fizikális fölényükre.

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…