A hosszabbítás kiharcolása sikerült, a győzelem vi

Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Simon Kristóf, Balogh Kristóf

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-10-09 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 h1 Végeredmény
EKE Eger KOK U20 19 22 8 11 12 72
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 16 14 13 17 8 68

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KOVÁCS 18, KOFLANOVICS 13, Hegedűs O. 5, DÉNES 23, Gálfalvi
Cs: KONTA 6, Simon 3, Hegedűs M., Jávorszky , Finna, Sebők

1. félidő

Egy nagyon jó mérkőzéskezdést remélve szerettünk volna meglépni ellenfelünktől már az első pecekben. Köszönhetően elsősorban a tőlünk megszokott kemény védekezésünknek és gyorstempójú támadójátékuknak, az első 5 percben sikerült is egy kisebb előnyre szert tennünk (11-7-re vezettünk). Viszont ezután ellenfelünk elkezdett nagyon jó formában betalálni a 3 pontos vonalon túlról (8/16 az első negyed utolsó 4 percében és a második negyedben). Védekezésben nem voltunk elég agresszívak ahhoz, hogy ezt időben meggátoljuk, és támadásaink hatékonysága sem volt olyan meggyőző, mint az első percekben. Az egriek a negyed végére 3 ponttal, a félidő végére 11 ponttal vezettek.

2. félidő

A félidőben tudtuk, hogy taktikailag változtatnunk kell több dolgon is, és több energiát és figyelmet kell felvinnünk a pályára, ha a második félidőben meg szeretnénk fordítani a mérkőzést a javunkra. A második félidőt jól kezdtük. Saját tempónkban játszottunk, védekezésben és lepattanózásban összeszedetten dolgoztunk, újra sikerült kosarakat szereznünk gyorsindításból és szépen megtaláltuk ellenfelünk védelmén a réseket, így több üres közeli dobóhelyzethez jutottunk, vagy betörések utáni kiosztásokból tudtunk kintről próbálkozni. 10-3-as rohanásnak köszönhetően visszatértünk a meccsbe, 2 pontra visszajöttünk. Az utolsó negyedben megint sikerült javítani a teljesítményünkön. Védekezésünk feljavulását is alátámasztja, hogy az összes 12 szerzett labdánkból 8-at a második félidőben szereztünk, és ellenfelünk pedig a összes 20 eladott labdájából 13-at a második félidőben követett el. Az utolsó negyedet 17-11-re megnyerve sikerült hosszabbítást kiharcolnunk.
A hosszabbításban sajnos megmutatkozott a fáradtság azoknál a játékosoknál, akik húzóemberek voltak a mérkőzés alatt és sokat játszottak. Több védekezésbeli hibákat is elkövettünk, amit a nagyobb lendülettel kezdő egriek ki is használtak. Ellenfelünk meglódulása meg is pecsételte a végkimenetel sorsát, 4 ponttal elveszítettük a mérkőzést.

Összegzés

Nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy szerettük volna. Sajnos nem tudtunk az előző, Bonyhád elleni mérkőzéshez hasonló jó teljesítményt nyújtani, védekezésben nem voltunk elég agresszívak és hagytuk, hogy ellenfelünk kihasználja a jó dobóformáját az első félidőben, és támadásban sem tudtunk egész mérkőzésen át saját tempónkban játszani. Pozitívumnak könyveljük el, hogy 14 pontos hátrányból (25. perc) is sikerült vissza kapaszkodnunk és hosszabbítást kiharcolnunk, viszont a vereség akkor is fáj. Várjuk a vasárnapi Győr csapata elleni idegenbeli összecsapásunkat, és szeretnénk, hogy egy jobb teljesítménnyel javítani tudjunk.

Hasonló tartalmak

 • Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy a főtáblára jutottunk -teljes egészében- fiatal serdülő csapatunkkal! Rajtunk kívül ezt mindössze 5 csapat mondhatja el magáról az országban: 3 kiemelt akadémia és 2 további akadémia!!!

  Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, ellenben nagyon nehéz lesz ???? ???? viszont ez kitűnő tapasztalatot…

 • 1. mérkőzés   

  Jó ismerősünk, a Vasas/B csapata ellen kezdtük meg a főtáblás szereplésünket a hétvégén. (ez volt a két csapat 4 mérkőzése a szezonban) Mivel tudtuk, hogy a legjobbjaik az A csapattal vannak vidéken, úgymond „kötelező” győzelemre készültünk. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok,…

 • Fontos téttel bírt ez a találkozó. Győzelem esetén, a csoportunk 3. helyén juthattunk tovább, vereség esetén, csak a 4. helyen és rosszabb esélyekkel várhattuk volna a további küzdelmeket.…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-01-28 Kezdés: 10:45

 • Hazai pályán meg tudtuk verni a Meafc csapatát, de tisztában voltunk vele, hogy idegenben ez bizony bravúr lenne. Kifejezetten jó meccset játszottunk, egészen az utolsó pillanatig megvolt az…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-01-25 Kezdés: 16:00