A régóta várt nagy győzelem

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Gruber Nikolett, Balogh Kristóf

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-03-08 14:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Zsíros Akadémia Kőbánya 13 16 12 14 55
Kadett I. (ffi) 22 16 8 14 60

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: VARSÁNYI 7/3, Dobossy 2, ORBÁN 18/15, DÓCS 12, Safranka 4
CS: KOLOSZÁR 17, Vasali, Korompay, Chabot, Korpás, Katona DNP, Léh DNP

1. félidő

Három nappal az idegenbeli csúfos -40 pontos zakó után került sor a Zsíros Akadémia elleni óbudai visszavágóra. A játékunkon is próbáltunk változtatni, de elsősorban mentalitásban kellett nagyot előrelépnünk ahhoz, hogy fel tudjuk venni a versenyt a kőbányaiakkal.
Az elején nem úgy nézett ki, hogy ez sikerül. Hajdu dobott demoralizáló triplát rögtön az első támadásból, majd Dobossy villámgyors két eladott labdája után 7-2-re, egy perc múlva 10-4-re is vezettek a vendégek.
Ám ekkor szorítottunk a védekezésünkön és támadásban is elkezdtek sikerülni a dolgaink. Orbán már ekkor jól célzott a vonalon túlról, valamint az elmúlt meccseken különböző okok miatt haloványabb Koloszár vette hátára a csapatot, így egy 16-3-as futást produkálva, állva hagytuk vendégeinket.
A második negyedben némi zavart okozott az ellenfelünk védekezésváltása, de ismét Orbán lépett elő, és szinte zsinórban 3 triplát értékesítve újra megnyugtatóvá tette előnyünket. A negyed további részében is magabiztosak voltunk, 10 pont felett is vezettünk már, végül 9 egységgel álltunk jobban a szünetben. Ég és föld volt a különbség az első félidő, ill. a csütörtöki odavágó között. Agresszíven, sebességgel, jól játszottunk, mindenben ellenfelünk fölé nőttünk.

2. félidő

A kérdés az volt, hogy tudjuk-e tartani ezt a tempót! Nos, a 3. negyed elején még fokoztuk is, Dobossy szerzett labdából elért könnyű kosara után már 14 ponttal is vezettünk. A negyed második felében azonban fordulat következett be. Az első 6 perc mindösszesen 1 eladott labdája után, az elfáradás jeleként, a negyedből fennmaradó időben 6 alkalommal ajándékoztuk el a játékszert, így nem csoda, hogy 5 pontra megközelítettek minket a vendégek.
Muszáj volt változtatni, és sikerült megállítanunk a kőbányaiakat. Majd’ 4 percig nem kaptunk gólt és újra megléptünk 10 ponttal. A végjátékra még egy nagyot hajrázott ellenfelünk, de a kiélezett pillanatokban, láss csodát, most nekünk sikerültek a dolgaink! Varsányi szerencsés, valahogy a gyűrűbe pattogó triplájával már elérhető közelségbe került a győzelem bő egy perccel a vége előtt, 6 pontos vezetésünknél. Bár, rögtön kaptunk mi is egy triplát, azonban a többi vendégdobás már célt tévesztett, így büntetőkkel biztosítottuk be ezt a nagy sikert.

Összegzés

A kulcs az volt, hogy a fiúk minden eddiginél jobban akarták a győzelmet és minden eddiginél többet is tettek érte! Ha klappolnak a dolgaink, játéktudásban már nagyon közel vagyunk az országos dobogóra is esélyes 10-11 hazai top csapathoz. Úgy látszik, hogy most jutottunk el arra a szintre, hogy valamelyiküket le is győzzük! A múltunkat vagy akár a jelenlegi körülményeinket tekintve ez egy nagy fegyvertény, és komoly önbizalmat kell, hogy adjon a szezon további részére!

Hasonló tartalmak

 • Valami ilyesmire számítottunk, már ami a játékunkat illeti. Nagyon hullámzóan kosaraztunk, voltak nagyon szép dolgaink és voltak szégyenletes perceink is. Nagyon sok maradt bennünk, ami a normális felkészülésünk…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2020-09-27 Kezdés: 09:30

 • Nyilván sok tanulsággal szolgál egy ilyen meccs, és ezt most jó lett volna így megnyerni, mert itt már nem lesz második esély, ebben az életünkben már nem valószínű,…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2020-09-26 Kezdés: 17:00

 • Az egységesebb, összeszokottabb vásárhelyiek megérdemelten nyertek egy elég alacsony színvonalú összecsapáson. Rajtuk is látszott, hogy csikorgott a gépezetük, mi meg főleg a második félidőben nagyon gyengén játszottunk. Ennél…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2020-09-26 Kezdés: 12:45