A régóta várt nagy győzelem

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Gruber Nikolett, Balogh Kristóf

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-03-08 14:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Zsíros Akadémia Kőbánya 13 16 12 14 55
Kadett I. (ffi) 22 16 8 14 60

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: VARSÁNYI 7/3, Dobossy 2, ORBÁN 18/15, DÓCS 12, Safranka 4
CS: KOLOSZÁR 17, Vasali, Korompay, Chabot, Korpás, Katona DNP, Léh DNP

1. félidő

Három nappal az idegenbeli csúfos -40 pontos zakó után került sor a Zsíros Akadémia elleni óbudai visszavágóra. A játékunkon is próbáltunk változtatni, de elsősorban mentalitásban kellett nagyot előrelépnünk ahhoz, hogy fel tudjuk venni a versenyt a kőbányaiakkal.
Az elején nem úgy nézett ki, hogy ez sikerül. Hajdu dobott demoralizáló triplát rögtön az első támadásból, majd Dobossy villámgyors két eladott labdája után 7-2-re, egy perc múlva 10-4-re is vezettek a vendégek.
Ám ekkor szorítottunk a védekezésünkön és támadásban is elkezdtek sikerülni a dolgaink. Orbán már ekkor jól célzott a vonalon túlról, valamint az elmúlt meccseken különböző okok miatt haloványabb Koloszár vette hátára a csapatot, így egy 16-3-as futást produkálva, állva hagytuk vendégeinket.
A második negyedben némi zavart okozott az ellenfelünk védekezésváltása, de ismét Orbán lépett elő, és szinte zsinórban 3 triplát értékesítve újra megnyugtatóvá tette előnyünket. A negyed további részében is magabiztosak voltunk, 10 pont felett is vezettünk már, végül 9 egységgel álltunk jobban a szünetben. Ég és föld volt a különbség az első félidő, ill. a csütörtöki odavágó között. Agresszíven, sebességgel, jól játszottunk, mindenben ellenfelünk fölé nőttünk.

2. félidő

A kérdés az volt, hogy tudjuk-e tartani ezt a tempót! Nos, a 3. negyed elején még fokoztuk is, Dobossy szerzett labdából elért könnyű kosara után már 14 ponttal is vezettünk. A negyed második felében azonban fordulat következett be. Az első 6 perc mindösszesen 1 eladott labdája után, az elfáradás jeleként, a negyedből fennmaradó időben 6 alkalommal ajándékoztuk el a játékszert, így nem csoda, hogy 5 pontra megközelítettek minket a vendégek.
Muszáj volt változtatni, és sikerült megállítanunk a kőbányaiakat. Majd’ 4 percig nem kaptunk gólt és újra megléptünk 10 ponttal. A végjátékra még egy nagyot hajrázott ellenfelünk, de a kiélezett pillanatokban, láss csodát, most nekünk sikerültek a dolgaink! Varsányi szerencsés, valahogy a gyűrűbe pattogó triplájával már elérhető közelségbe került a győzelem bő egy perccel a vége előtt, 6 pontos vezetésünknél. Bár, rögtön kaptunk mi is egy triplát, azonban a többi vendégdobás már célt tévesztett, így büntetőkkel biztosítottuk be ezt a nagy sikert.

Összegzés

A kulcs az volt, hogy a fiúk minden eddiginél jobban akarták a győzelmet és minden eddiginél többet is tettek érte! Ha klappolnak a dolgaink, játéktudásban már nagyon közel vagyunk az országos dobogóra is esélyes 10-11 hazai top csapathoz. Úgy látszik, hogy most jutottunk el arra a szintre, hogy valamelyiküket le is győzzük! A múltunkat vagy akár a jelenlegi körülményeinket tekintve ez egy nagy fegyvertény, és komoly önbizalmat kell, hogy adjon a szezon további részére!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…