A védekezésünket a buszon hagytuk

Helyszín: Újvárosi ÁMK (6500 Baja, Oltványi Imre u. 14.)

Játékvezetők: Csallóközi Gábor, Pálfi Ágnes, MKOSZ ellenőr: Faid

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-11-09 10:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
DKKA/A 14 16 22 12 64
Női Serdülő 22 14 22 21 79

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: CZIRKOS 34, Evellei 15, Nagy 10, Rompos , MAROSVÖLGYI 8, Csocsán, Mahmoud 4, Bobvos, HENGLÁR 4, Kronavetter 2, Csicsvári 2, Sterbenz

1. félidő

Korán reggel indultunk útra a második fordulóra, amit a bajaiak rendeztek. Mi játszottuk az első és az utolsó mérkőzést így egy elég hosszú napra számíthattunk. Az utazás kicsit hosszabbra sikerült, mint terveztük, így bemelegíteni kicsit kevesebb időnk volt.
Ez a mérkőzés kezdésünkre picit rá is nyomta a bélyegét. Habár gyors támadásaink voltak, rengeteg pontatlanság csúszott bele. Védekezésben sokat hibáztunk így csak a 6.-ik perc után tudtuk leszakítani magunkról a fehérváriakat. Negyed végére 8 pontos előnyt építettünk. Második negyedben nem úgy folytattuk, mint ahogy vártam. A negyed első fele és vége se a mienk lett, a középső szakaszban tudtunk jobban játszani, így nem mehettünk magabiztosan az öltözőben.

2. félidő

Jött a hidegzuhany a félidő elején, 9-0-s futással már az ellenfél vezetett. Rengeteg pontatlanság elől, nagyon rossz visszarendeződés hátul. Rendeztük a sorokat, de továbbra sem tudtunk igazán elszakadni, mert minden kosarunkra volt válaszuk. A 6 perc után nekünk volt egy 10-0-ánk, de rögtön kaptunk egy 0-6-ot válaszul. Egállal zárult a harmadik negyed, így a meccs eldöntése az utolsó etapra maradt.
Agresszív letámadásunknak köszönhetően, sok labdát szerezve az utolsó játékrész elején sikerült ellépnünk annyira, hogy megnyugtató 15 pontos előnyt alakítsunk ki.

Összegzés

Nehéz mérkőzés volt több szempontból is. Idén először utaztunk messzebbre, és az idővel kicsit elcsúsztunk, ezért a bemelegítésre kevesebb időnk jutott. Ellenfelünk összeségében egy idősebb, fizikálisan erősebb csapat volt, mint mi, végig harcolták az egész meccset, egy pillanatra se adták fel. Mindkét csapat nagyon pontatlanul dobott, de azért a 79 dobott ponttal elégedettek lehetünk, védekezésünkben azonban akadt probléma…. Átmeneti védekezésünk megszűnt létezni, dobott kosarunk után sokszor pár másodperc alatt már a gyűrűnk alatt voltak a fehérváriak. A hand-offokat pedig nagyon rosszul védtük. Gratulálok a Lányoknak a győzelemhez, de védekezésben ennél több kell, jobb kell!!! Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00