A védekezésünket a buszon hagytuk

Helyszín: Újvárosi ÁMK (6500 Baja, Oltványi Imre u. 14.)

Játékvezetők: Csallóközi Gábor, Pálfi Ágnes, MKOSZ ellenőr: Faid

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-11-09 10:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
DKKA/A 14 16 22 12 64
Női Serdülő 22 14 22 21 79

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: CZIRKOS 34, Evellei 15, Nagy 10, Rompos , MAROSVÖLGYI 8, Csocsán, Mahmoud 4, Bobvos, HENGLÁR 4, Kronavetter 2, Csicsvári 2, Sterbenz

1. félidő

Korán reggel indultunk útra a második fordulóra, amit a bajaiak rendeztek. Mi játszottuk az első és az utolsó mérkőzést így egy elég hosszú napra számíthattunk. Az utazás kicsit hosszabbra sikerült, mint terveztük, így bemelegíteni kicsit kevesebb időnk volt.
Ez a mérkőzés kezdésünkre picit rá is nyomta a bélyegét. Habár gyors támadásaink voltak, rengeteg pontatlanság csúszott bele. Védekezésben sokat hibáztunk így csak a 6.-ik perc után tudtuk leszakítani magunkról a fehérváriakat. Negyed végére 8 pontos előnyt építettünk. Második negyedben nem úgy folytattuk, mint ahogy vártam. A negyed első fele és vége se a mienk lett, a középső szakaszban tudtunk jobban játszani, így nem mehettünk magabiztosan az öltözőben.

2. félidő

Jött a hidegzuhany a félidő elején, 9-0-s futással már az ellenfél vezetett. Rengeteg pontatlanság elől, nagyon rossz visszarendeződés hátul. Rendeztük a sorokat, de továbbra sem tudtunk igazán elszakadni, mert minden kosarunkra volt válaszuk. A 6 perc után nekünk volt egy 10-0-ánk, de rögtön kaptunk egy 0-6-ot válaszul. Egállal zárult a harmadik negyed, így a meccs eldöntése az utolsó etapra maradt.
Agresszív letámadásunknak köszönhetően, sok labdát szerezve az utolsó játékrész elején sikerült ellépnünk annyira, hogy megnyugtató 15 pontos előnyt alakítsunk ki.

Összegzés

Nehéz mérkőzés volt több szempontból is. Idén először utaztunk messzebbre, és az idővel kicsit elcsúsztunk, ezért a bemelegítésre kevesebb időnk jutott. Ellenfelünk összeségében egy idősebb, fizikálisan erősebb csapat volt, mint mi, végig harcolták az egész meccset, egy pillanatra se adták fel. Mindkét csapat nagyon pontatlanul dobott, de azért a 79 dobott ponttal elégedettek lehetünk, védekezésünkben azonban akadt probléma…. Átmeneti védekezésünk megszűnt létezni, dobott kosarunk után sokszor pár másodperc alatt már a gyűrűnk alatt voltak a fehérváriak. A hand-offokat pedig nagyon rosszul védtük. Gratulálok a Lányoknak a győzelemhez, de védekezésben ennél több kell, jobb kell!!! Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00