A végén robbantottunk

Helyszín: Lázár Ervin Általános Iskola Tornaterme

Játékvezetők: Bózsó Gábor, Konta Csanád

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-01-26 11:40:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Kölökös Lányok 10 11 3 18 8 50
Kaszás Boys 12 14 1 14 23 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszás Boys: Neszmélyi 6, Páll 2, Körtvélyessy 2, Mityók 5, TÓTH 22, Halász, Henye 4, Paár 2, Borsányi 12, Herczeg 4, DÓZSA 5, Molnár.

1. félidő

Volt egy mérkőzésnyi pihenőnk, tudtuk kicsit az ellenfelünket is tanulmányozni, egyértelművé vált, hogy kik a kulcsjátékosaik. Az első negyed szoros csatát hozott, a 12-es lány egymaga tartotta versenyben csapatát azzal, hogy mind a 10 pontjukat ő dobta ebben a negyedben. A többieken jól dolgoztunk védekezésben. Nálunk négyen is betaláltak támadásban, talán ennek is köszönhető volt, hogy minimális előnyre tettünk szert az első nyolc perc után. A folytatás hasonlóan szorosra sikerült. Szerencsénkre ellenfelünknek nem mentek a büntetők, így nem volt különösebben gond, ha faultoltunk. Egy ideig nem nekünk állt a zászló, aztán az utolsó percekben indított hajrával végül 26:21 lett állás a javunkra.

2. félidő

A büntetőzés katasztrófális volt, Norbi mentette meg a csapat becsületét azzal, hogy utolsóként betalált. Nagy lehetőséget adtunk ezzel ellenfelünknek a felzárkózásra.
A harmadik negyed klasszikus adok-kapok játékot hozott, ami elsősorban annak volt betudható, hogy szinte minden figyelmünket a támadásainknak szenteltünk. Védekezésben egyáltalán nem teljesítettünk jól. Ismét a 12-es lány volt a fővezér, de mellé már a többieket is engedtünk előlépni. Sokszor egyszerűen csak néztük őket, ahelyett, hogy megakadályoztuk volna, hogy kosarat dobnak. Nem is jöttünk ki jól ebből, 18:14-re nyerték a lányok ezt a nyolc percet. 42:41-re a vezetést is magukhoz ragadták. Fel volt adva tehát a lecke! Szerencsére jól reagáltunk erre, a kezdettől fogva határozottabban kosaraztunk a lányoknál, amit az is bizonyít, hogy a második percben már 50:44-re vezettünk. A következő három perc kiegyenlített párharcot hozott. Az utolsó három percre ellenfelünk teljesen elkészült az erejével, fáradtságukat kihasználva egy 10:0 rohamot produkáltunk, amivel eldőlt a találkozó.

Összegzés

Szoros, izgalmas, jó kis meccs volt. Összességében mindkét csapat dicséretet érdemel, küzdésben nem nagyon volt hiány. Remélem, egyre inkább mindenki magáévá teszi a vérszívó pióca mentalitást, védekezésben másképp nem lehet esélyünk. Jól láttuk, milyen eredményre vezet, ha odatesszük magunkat „hátul”, és azt is, hogy milyen, amikor nem. Köszönjük a szurkolótáborunknak a jó hangulatot! Biztos vagyok benne, hogy ez segített a fiúknak átlendülni a nehezebb időszakokon. Legközelebb tehát ismét egy csoporttal feljebb folytathatjuk. Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00