Apró részletek döntöttek, nem sikerült a győzelem

Helyszín: BHSE Csarnok – Dózsa Gy. u. 53.

Játékvezetők: Korhertz Szilárd, Koncsag Csaba

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-12-12 19:20:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd 23 14 17 25 79
Junior (ffi) 18 14 14 17 63

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KONTA 21/9, Szombati, Bai 2, GÁLFALVI 13, Sebők 4
Cs: HEGEDŰS 14, Jávorszky 7/3, Finna 2, Felfalusi, Tolcsvay-Nagy, Bulyovszky.

1. félidő

A negyedeket nézve első negyed lett a legpontgazdagabb játékrész. A két csapat nagy irammal esett egymásnak, a gyors tempónak köszönhetően mindkét oldalon sok rendezetlen védelem elleni pont született. Amikor próbáltuk ellenfelünket megtörni a lendületében, akkor kintről voltak eredményesek, így próbáltunk folyamatosan váltogatni védekezési formákat, és próbáltuk kitapasztalni, hogy melyik működik a legjobban. A 2. negyedre lelassult a tempó mind a két oldalon, és nálunk sajnos a labdajáratást nem sikerült annyira jól megoldanunk, ahogy szerettük volna, sokszor túl sokáig maradt egy két játékos kezében maradt a labda és legtöbbször ez nem is hozott sikert. A második negyed egál lett, így a 2. félidőt 5 pontos hátrányból kezdtük.

2. félidő

A 3. negyed a hullámok negyede volt. Először ellenfelünk lépett meg tőlünk, majd a 3. negyed második felében mi találtuk meg ritmusunkat. Ebből a negyedből megint csak a Honvéd jött ki jobban, 3 ponttal megnyerte a játékrészt. Az utolsó negyedre már kezdtünk elfáradni, és ez védekezésünkben látszódott leginkább, viszont többször sikerült meglepnünk ellenfelünket, és néhány labdát szereznünk. Támadásban nem támadtuk annyira agresszívan a gyűrűt, mint a mérkőzés korábbi szakaszaiban, de sikerült elsüllyesztenünk három 3-ast zsinórban, ami meccsben tartott minket. Az utolsó negyed elején még sikerült 5 pontra feljönnünk, de ezután szétestünk és a végén nem sikerült szorosabbá tennünk a mérkőzést.

Összegzés

Hajtottak a fiúk, és érezhető volt, hogy mindenki megpróbálja odatenni magát, viszont nagyon sok dolog, amit csináltunk, nem lett megfelelően precízen végrehajtva, és ezek az apró pluszok hiányoztak ahhoz, hogy szorosabb legyen a mérkőzés, és meg is nyerjük. A Honvéd csapata egy fizikálisan agresszív játékot játszik, hasonlóan, mint mi, viszont az ellenfelünk sok apró részletet nálunk egy hajszálnyival pontosabban és jobban csinált meg, és ez volt a döntő dolog a mérkőzés kimenetelében.

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30