Az ajándék ló nem jön magától

Helyszín: Rátgéber Akadémia

Játékvezetők: Propszt Amanda, Szücs Szabolcs

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2022-04-03 18:00:00

Csapatok 1 2 3 4 h1 Végeredmény
NKA PÉCS/B 22 13 13 9 7 64
Óbudai Kaszások U18 8 15 14 20 10 67

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Korompay 3/3, VARSÁNYI 15/9, Szabados, Dócs 23, Csocsán 1
CS: PATRIK-PIRK 7/3, ORBÁN 14/3, Sipos, BALOGH 4, Antal

1. félidő

A pécsiek rossz sorozatban voltak a mérkőzést megelőző hetekben és a bajnokság hajrájának közeledtével inkább bajnokesélyes első számú csapatukra koncentrálnak, ezért több olyan játékosuk, akik a „B” csapatban is játszottak korábban, végleg felkerültek az „A” keretbe. Így mindenképpen gyengébb összetételben léptek pályára, bár a hiányzók nálunk is akadtak jócskán! A Chabot-Dobossy-Forró tengely nem tudott elutazni Pécsre, nem beszélve arról, hogy egy jó Kolozsvári is hiányzott… !
Meglehetősen fiatal összetételű csapatunk nem találta a ritmust a mérkőzés elején. Ez a pozitívabb megközelítés, a valóság azonban az volt, hogy botrányosan gyengén játszottunk. A pécsiek fokozatosan belelendültek, mi meg egyre zavarodottabban, egyre rosszabb döntéseket hozva „kosárlabdáztunk”. Volt egy, a második negyedbe is átnyúló 10 perces periódusunk, amikor 2 dobott pont ellenében 22-t kaptunk!
Talán a szünet előtti percekben nézett ki úgy, hátha ritmust fogunk, a 19 pontos hátrányt 10-re csökkentettük, ám ekkor benyeltünk egy elég demoralizáló utolsó másodperces találatot. 12 pontos hátrányban vonultunk pihenőre, igencsak nehéz helyzetben voltunk a jól játszó hazaiakkal szemben.

2. félidő

Felfogásban, mentalitásban kellett elsősorban változtatnunk, de úgy nézett ki, hogy nem az a nap, amikor ez sikerül. Nemhogy csökkent volna a különbség, inkább nőtt. A 3. negyed 6. percében, 17 pontos hátrányban a játékunk és ezzel együtt a győzelem lehetősége is teljesen kilátástalannak tűnt!
De, ekkor valami megváltozott! Mi is próbálkoztunk sok mindennel, ami esetleg működőképes lehet, ill. a pécsiek is egyre fáradtabbak lettek, hiszen előző nap ugyanezzel a kerettel már játszottak egy kiélezett mérkőzést. A negyedik negyed már a miénk volt, gyorsan 4 pontra faragtuk a különbséget, a hazaiakat dicséri, hogy innen még egyszer neki durálták magukat és újra 10 pont fölé nőtt a két csapat közötti differencia 4 perccel a vége előtt. Ám, láss csodát, innen már nem kaptunk több pontot és egy 11-0-s futást produkálva hosszabbításra mentettük a meccset. Hatalmas szívvel és többnyire okosan játszottunk ekkor, de azért az is kellett, hogy a pécsiek mind a két büntetőjüket elhibázzák 4 másodperccel a vége előtt… !
A hosszabbításban, 6-2 óta először, visszavettük a vezetést, sőt Patrik-Pirk triplájával 6 pontos előnyhöz is jutottunk, de nem tudtunk élni vele, mert a hazaiak egyenlítettek. Az utolsó, mindent eldöntő percekben sok volt a hiba mind a két oldalon, hogy aztán Varsányi, egy mesébe illő buzzer-triplával nyerje meg nekünk a meccset… !

Összegzés

Ajándék lónak ne nézd a fogát! Persze, azért a meccs második felében mi is sokat tettünk a győzelemért. Ugyanakkor a pécsiek szinte minden statisztikai mutatóban jobbak voltak, megérdemelték volna ők is. Mi azért érdemeltük meg, mert amikor nagyon kellett, összezártunk és hatalmasat küzdöttünk. Szerencse is, hogy így alakult, egy hatalmas élménnyel és nem utolsó sorban óriási tanulsággal gazdagodtunk!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00