Az ellenfél fizikális fölénye döntött

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Simon Kristóf, Niasis Lazaros

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-02-14 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Monor 28 24 27 12 91
Serdülő U13 10 5 9 19 43

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: GRÓSZ 11/3, Körtvélyessy 7, Samu 2, Farkas 4, Mihályi
Daróczi 4, Halász 5, PAÁR 10, Ács 2, Kovács-Barcza, Wéber, Starcz

1. félidő

Ellenfelünk a mérkőzés első pillanatától elkezdte dominálta a mérkőzést. Több rendezetlen védelem elleni kosarat is kaptunk az első percekben, erősebb és gyorsabb játékosuk a védőlepattanó megszerzése után végigrobotolt a pályán és nem tudtuk megállítani. Hiába próbáltuk lelassítani őket vagy megállítani, lepattantunk róluk és utána már csak hátulról tudtuk nézni, ahogy befejezik a ziccereket. Az első félidő második felére kevesebb gyors kosarat kaptunk, viszont ekkor meg a lepattanó-csatában akadtak nagy gondjaink. Félidőben már hatalmas előnnyel vezetett ellenfelünk.

2. félidő

A második félidőben folytatódott a fizikális hátrányunkból eredő különbség-növekedés. Játékosaink mindent megpróbáltak, szabályosan próbálták megállítani ellenfelünk nagyobb és erősebb játékosait, de a fizikai törvényeit nem sikerült meghazudtolnunk. Támadásban is jelentkezett a fizikai hátrányunk, viszont sokszor nagyon bátran játszottunk és többször sikerült is a gyűrűig jutnunk szép játékkal. Az első 3 negyedet fölényesen elveszítettük, az utolsó negyedben viszont hozzánk hasonló szerkezetű monori csapat ellen sikerült 19:12-re hoznunk a játékrészt. A vége így is fölényes győzelem lett ellenfelünk számára.

Összegzés

Januárban már játszottunk a Monor ellen, ahol ugyancsak kijött a fizikális különbség, viszont azon a meccsen nem harcoltunk, nem küzdöttünk. Most egy sokkal bátrabb Kaszások csapat játszott, a fiúk mindent megpróbáltak, és az eredménytől függetlenül nagyon büszkék vagyunk a hozzáállásra. Nem könnyű egy ilyen csapat ellen játszani, ez sajnos a serdülő korosztályban sokszor előfordul, hogy nem azonos a szerkezet és ebben a korosztályban sokszor hatalmas különbséget jelent akár 1 év korkülönbség is. Azt gondolom, hogy a fiúk helyén tudták ezt kezelni, és előnyünkre szolgált a mérkőzés, sok mindent tudtunk gyakorolni.

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…