Az ellenfél fizikális fölénye döntött

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Simon Kristóf, Niasis Lazaros

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-02-14 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Monor 28 24 27 12 91
Serdülő U13 10 5 9 19 43

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: GRÓSZ 11/3, Körtvélyessy 7, Samu 2, Farkas 4, Mihályi
Daróczi 4, Halász 5, PAÁR 10, Ács 2, Kovács-Barcza, Wéber, Starcz

1. félidő

Ellenfelünk a mérkőzés első pillanatától elkezdte dominálta a mérkőzést. Több rendezetlen védelem elleni kosarat is kaptunk az első percekben, erősebb és gyorsabb játékosuk a védőlepattanó megszerzése után végigrobotolt a pályán és nem tudtuk megállítani. Hiába próbáltuk lelassítani őket vagy megállítani, lepattantunk róluk és utána már csak hátulról tudtuk nézni, ahogy befejezik a ziccereket. Az első félidő második felére kevesebb gyors kosarat kaptunk, viszont ekkor meg a lepattanó-csatában akadtak nagy gondjaink. Félidőben már hatalmas előnnyel vezetett ellenfelünk.

2. félidő

A második félidőben folytatódott a fizikális hátrányunkból eredő különbség-növekedés. Játékosaink mindent megpróbáltak, szabályosan próbálták megállítani ellenfelünk nagyobb és erősebb játékosait, de a fizikai törvényeit nem sikerült meghazudtolnunk. Támadásban is jelentkezett a fizikai hátrányunk, viszont sokszor nagyon bátran játszottunk és többször sikerült is a gyűrűig jutnunk szép játékkal. Az első 3 negyedet fölényesen elveszítettük, az utolsó negyedben viszont hozzánk hasonló szerkezetű monori csapat ellen sikerült 19:12-re hoznunk a játékrészt. A vége így is fölényes győzelem lett ellenfelünk számára.

Összegzés

Januárban már játszottunk a Monor ellen, ahol ugyancsak kijött a fizikális különbség, viszont azon a meccsen nem harcoltunk, nem küzdöttünk. Most egy sokkal bátrabb Kaszások csapat játszott, a fiúk mindent megpróbáltak, és az eredménytől függetlenül nagyon büszkék vagyunk a hozzáállásra. Nem könnyű egy ilyen csapat ellen játszani, ez sajnos a serdülő korosztályban sokszor előfordul, hogy nem azonos a szerkezet és ebben a korosztályban sokszor hatalmas különbséget jelent akár 1 év korkülönbség is. Azt gondolom, hogy a fiúk helyén tudták ezt kezelni, és előnyünkre szolgált a mérkőzés, sok mindent tudtunk gyakorolni.

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30