Bátran és jól játszottuk, de elmaradt a bravúr

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Paulus Bence Máté, Szentpáli-Gavallér Csaba

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-11-29 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Pécsi NKA U20 19 18 14 13 64
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 19 26 28 24 97

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Koflanovics 8/6, Konta 2, HEGEDŰS O. 16/3, KOVÁCS 19, DÉNES 15/6
Cs: Simon, Gálfalvi, Jávorszky 2, Sebők, Bai, Finna 2, Szoboszlai

1. félidő

Nem ijedtünk meg a sokkal magasabb és erősebb szerkezetű pécsi gárdától, nagyon bátran kezdtük a mérkőzést. Jól védtük az alsó posztot, igazi csapatként segítettünk be egymásnak, hogy megoldjuk a magasságbeli különbségből eredő hátrányunkat. Emellett remekül lepattanóztunk, az első negyedben 14 lepattanót szereztünk a pécsiek 12-jével szemben. A mérkőzés első tíz percében fej-fej mellett haladt a két csapat hasonló dobószázalékot produkálva, ill. szerzett és eladott labdáink száma is kb. megegyezett ellenfelünk számaival. Az első negyedet 19:19-cel zártuk. A 2. negyedben a kezdő játékosaink elkezdtek fáradni, és elkezdtünk egyre többet hibázni védekezésben. Ezt ellenfelünk ki is használta, és jobb mezőnydobó százalékot produkálva (2 pontosokat ők 69%-kal, mi 42%-kal dobtuk, a 3-asokat ők 50%-kal, mi 25%-kal) meg tudott lépni tőlünk 8 ponttal a félidőre.

2. félidő

A 3. negyedben mindkét gárda jó hatékonysággal tüzelt, főként a 3 pontos vonalon belülről, bár sajnos a pécsiek dobószázalékát leginkább az javította, hogy megnőtt az eladott labdáink száma, és sokkal több pontot tudtak szerezni gyorsindításból, mint az első félidőben. Lepattanózásunk sem volt annyira eredményes, mint a mérkőzés korábbi szakaszában, így a 3. negyedet 14 ponttal elveszítettük. Az utolsó negyedben ellenfelünk még rátett egy nagy lapáttal, a mi kulcsjátékosaink pedig egyre inkább fáradtak, és ezt a negyedet is elveszítettük. A mérkőzés végére egy 33 pontos különbség alakult ki, de ennek ellenére emelt fővel jöttünk le a pályáról.

Összegzés

A két csapat szerkezetét összemérve Dávid és Góliát ütközetéhez hasonló mérkőzést játszottunk, ahol sajnos Dávid maradt alul. A mérkőzés elvesztése ellenére büszkék vagyunk a csapatunkra, hogy egy percig sem adta fel a csatát és a végső dudaszóig minden játékos nagyon bátran harcolt. Ellenfelünk egy jól összetett csapat, aki nagyon sokat edz és mind a felnőtt, mind az U20-as bajnokságban nagyon jól szerepel. Amilyen játékképet mutattunk ezen a mérkőzésen, semmi okunk nincs lógatni a fejünket, jól harcoltunk és jól játszottunk. Gratulálunk a Pécsnek is a jó mérkőzéshez!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00