Bátran és jól játszottuk, de elmaradt a bravúr

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Paulus Bence Máté, Szentpáli-Gavallér Csaba

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-11-29 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Pécsi NKA U20 19 18 14 13 64
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 19 26 28 24 97

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Koflanovics 8/6, Konta 2, HEGEDŰS O. 16/3, KOVÁCS 19, DÉNES 15/6
Cs: Simon, Gálfalvi, Jávorszky 2, Sebők, Bai, Finna 2, Szoboszlai

1. félidő

Nem ijedtünk meg a sokkal magasabb és erősebb szerkezetű pécsi gárdától, nagyon bátran kezdtük a mérkőzést. Jól védtük az alsó posztot, igazi csapatként segítettünk be egymásnak, hogy megoldjuk a magasságbeli különbségből eredő hátrányunkat. Emellett remekül lepattanóztunk, az első negyedben 14 lepattanót szereztünk a pécsiek 12-jével szemben. A mérkőzés első tíz percében fej-fej mellett haladt a két csapat hasonló dobószázalékot produkálva, ill. szerzett és eladott labdáink száma is kb. megegyezett ellenfelünk számaival. Az első negyedet 19:19-cel zártuk. A 2. negyedben a kezdő játékosaink elkezdtek fáradni, és elkezdtünk egyre többet hibázni védekezésben. Ezt ellenfelünk ki is használta, és jobb mezőnydobó százalékot produkálva (2 pontosokat ők 69%-kal, mi 42%-kal dobtuk, a 3-asokat ők 50%-kal, mi 25%-kal) meg tudott lépni tőlünk 8 ponttal a félidőre.

2. félidő

A 3. negyedben mindkét gárda jó hatékonysággal tüzelt, főként a 3 pontos vonalon belülről, bár sajnos a pécsiek dobószázalékát leginkább az javította, hogy megnőtt az eladott labdáink száma, és sokkal több pontot tudtak szerezni gyorsindításból, mint az első félidőben. Lepattanózásunk sem volt annyira eredményes, mint a mérkőzés korábbi szakaszában, így a 3. negyedet 14 ponttal elveszítettük. Az utolsó negyedben ellenfelünk még rátett egy nagy lapáttal, a mi kulcsjátékosaink pedig egyre inkább fáradtak, és ezt a negyedet is elveszítettük. A mérkőzés végére egy 33 pontos különbség alakult ki, de ennek ellenére emelt fővel jöttünk le a pályáról.

Összegzés

A két csapat szerkezetét összemérve Dávid és Góliát ütközetéhez hasonló mérkőzést játszottunk, ahol sajnos Dávid maradt alul. A mérkőzés elvesztése ellenére büszkék vagyunk a csapatunkra, hogy egy percig sem adta fel a csatát és a végső dudaszóig minden játékos nagyon bátran harcolt. Ellenfelünk egy jól összetett csapat, aki nagyon sokat edz és mind a felnőtt, mind az U20-as bajnokságban nagyon jól szerepel. Amilyen játékképet mutattunk ezen a mérkőzésen, semmi okunk nincs lógatni a fejünket, jól harcoltunk és jól játszottunk. Gratulálunk a Pécsnek is a jó mérkőzéshez!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00