Biztató játék

Helyszín: Zrínyi Gimnázium 1108 Budapest, Mádi u. 173.

Játékvezetők: Hőgerl Bence, Horváth Brúnó

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-02-16 14:20:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Fehér Farkasok 7 8 2 10 5 32
Kaszás Boys 6 13 2 7 10 38

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszás Boys: Borsányi -, Daróczi -, Dózsa 2, Halász -, Henye 2, HERCZEG 4, Kőszeghy 3, MITYÓK 10, Neszmélyi 5, Paár -, Páll -, SZÉKELY 10.

1. félidő

A Gyermek Kupa ötödik fordulójában ezúttal szombat délután bizonyíthatott a Kaszás Boys csapata. Ekkor lépett pályára másik U12-es csapatunk is, így Bence bácsinak és nekem volt feladatom a Boys vezetése, ami nem jelenthetett gondot, hiszen a mi játékosaink adták a csapat felét és szerencsére az U12-es fiúkkal sem kellett bemutatkoznunk egymásnak. A meccs előtt megbeszéltük a prioritásokat a mérkőzéssel kapcsolatban, melyeknek egy részét sikerült is a kezdetektől végrehajtani, de nem voltunk igazán élesek, ez főleg támadásban volt érezhető. Az első negyedben sokszor estünk a labda bűvöletébe, a helyett, hogy tájékozódtunk volna a pályán, inkább a játékszer pattogását követtük, így pedig nehéz volt helyzeteket kialakítani, a védekezésünk viszont többnyire rendben volt. A második játékrészben már javult a helyzet, jobban járt a labda és ez hozta magával kosarakat! Még mindig sok hibával játszottunk, de agresszív védekezésünknek és labdaszeréseinknek köszönhetően sok helyzetből tudtunk dolgozni.

2. félidő

Sajnos a félidőben csak ketten tudták bevenni a nagy palánkot a büntetővonalról, ellenfelünk ugyanígy tett, így az állás nem változott a második félidő előtt. A harmadik negyedben a piros mezesek megrázták magukat és sokkal veszélyesebben játszottak, mi pedig sokszor adtunk nekik újabb lehetőségeket a támadó lepattanók formájában. Támadásban már az első sorunk is többet járatta a labdát, sokszor jutottunk üres dobásig, de sajnos nem mindig tudtuk kosárral koronázni ezeket. Ebben a játékrészben ellenfelünk bizonyult jobbnak. Az utolsó etapban még egy fokot tudtunk tekerni a védekezésen, a Farkasok többnyire dobásig sem jutottak. A szerzett labdákkal viszont még mindig nem gazdálkodtunk jól. Nem a megfelelő helyen indultunk és a passzok minősége sem volt az igazi. Azonban egyéni akcióinknak köszönhetően tudtuk tartani az előnyt és a végén pedig amikor már jó helyre, jó időben passzoltunk, egész látványos kosarak is születtek. Végül a negyedet és a mérkőzést is sikerült megnyernünk.

Összegzés

Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Látszott, hogy törekedtünk a megbeszéltek kivitelezésére és ugyan támadásban ez nem mindig sikerült, a kemény védekezés megadta az alaphangot, amire tudtunk építeni. Jó volt látni, hogy a meccs folyamán tudtunk tanulni a hibákból és egyre kevesebbszer hibáztunk bizonyos szituációkban és értelemszerűen minél kevesebb volt a hiba, annál több volt az eredményes támadás, ami ezúttal győzelmet is eredményezett. Sokat kell még fejlődnünk, de jó úton járunk! Bravó srácok, hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…