Botlás a Hűség városában

Óbudai Kaszások KA (NB1)

Helyszín: Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok

Játékvezetők: Horváth Alajos, Szalai Zsolt, dr. Magyari Tibor (N

Nézők száma: 120

Mérkőzés időpontja: 2019-03-22 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
SMAFC 27 19 19 28 93
Óbudai Kaszások KA (NB1) 15 22 23 18 78

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Ondima 13/6, MOLNÁR 20/3, Bencsik 6, Jenei 4, Takács 10.
cs: MELEG 9, Rosemond 10/6, Farkas D. 6/3.

1. félidő

A képlet egyértelmű volt, nyerni érkeztünk a SMAFC otthonába, hogy a lehető legjobb alapszakasz-helyezést érhessük el. Sereghajtó ellenfelünket egyáltalán nem becsültük le, hiszen ha csak a hazai mérlegüket nézzük, felsőházi rájátszásban lehetnének! Hozzánk hasonló játékerejű gárdákat is vertek már el, vagy szorítottak meg az Egyetemi Csarnokban.
A mérkőzés rémálomként indult, (7:0, majd 21:8) ellenfelünk mindenhonnan betalált, extázisban játszott. Lassan és körülményesen kosárlabdáztunk, bizonytalanok voltunk. A 12.percre már 15 pontos hátrányba kerültünk, de a csapat nem omlott össze, az éledező védekezésnek és pár kinti találatnak hála, két perc alatt 6 egységnyi távolságra zárkóztunk. Bár az esélyünk meg volt rá, a nagy szünetig nem tudtuk utolérni a lelkes – és meglehetősen sportszerűtlen – közönsége által hajtott SMAFC-ot.

2. félidő

A nagy szünetben jó volt egy kicsit az öltözőbe menni, ahol magunk lehettünk és átbeszélhettük a problémákat.
A harmadik negyedben úgy mentünk ki a pályára, ahogy a kezdésnél kellett volna. Főleg a Molnár-Ondima duó eredményességére építve, a 28.percben átvettük a vezetést, de az nem sokáig maradt nálunk, a hazai pálya minden előnyét élvező Sopron újra távolodni kezdett.
Az utolsó játékrész közepén, Farkas Dani büntetőt követően közel egál állásnál (70:69) kezdődhetett a mindent eldöntő véghajrá. A láttak alapján elmondható, hogy a mérkőzés keretes szerkezetbe foglaltatott, hiszen a faultproblémákkal tetézett védekezésünk ripityára hullott, és ellenfelünk extázisba került. A hazai publikum nagy örömére mi is a Vásárhely-Újpest-DEAC trió sorsára jutottunk (csak a legjobb nyolcban lévőket megemlítve) és kikaptunk a soproni katlanban.

Összegzés

Gratulálunk a hazaiaknak! Ellenfelünk megérdemelte a győzelmet, hiszen – ahogy vezetőedzője is nyilatkozta – a szezon legjobb játékával rukkolt elő, de ez nem ment fel minket a felelősség alól. Le kell vonni a konzekvenciát, de azért túlzásokba sem kell esni. Ugyan az alapszakasz helyezésünk innentől már nem csak a mi kezünkben van, de talán még jókor jött ez a pofon a rájátszás előtt és ebből tanulva, fiatal csapatunk tovább folytatja a sikersztoriját.

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00