Családban marad

Helyszín: Lázár Ervin Általános Iskola Tornaterme 1041 Buda

Játékvezetők: Szabó Péter, Waigand Ágoston

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-03-07 11:30:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Római Kaszások 16 9 6 4 13 48
U11 Dűlői Kaszások 10 17 3 14 11 55

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: ÁCS 7, Egri 6, GYŐR 4, Hidvégi 4, KRAJCSOVICH 16, Lukács -, Mácza -, RAVASZ 16, Szabó -, Szombathelyi 2

1. félidő

Ismét ismerős arcokkal találtuk szemben magunkat a Kenguru Kupa 6. fordulójában, hiszen a mi és a római szomszédaink útjai ismét keresztezték egymást. Mivel egyik csapatunknak sem az eredmény volt a fontos, ezért próbáltunk egyforma erősségű ötösöket pályára küldeni, ennek eredményeképp egy szoros első negyedet láthattunk, ahol a mi részünkről főképp Peti vette ki a részét a pontszerzésből, a rómaiaknál viszont testvériesebben oszlottak el a kosarak, sikerült is megnyerniük az első játékrészt, leginkább gyorsindításaiknak köszönhetően. A második ötösnek nálunk is sikerült jobban megosztani a terheket és a labdát egymással. Jázmin főszereplése mellett, aki 10 pontot szerezett a negyedben Szili, Alex és Donát is eredményes tudott lenni többször is, a fekete mezes kollégáink nem is tudták tartani a tempónkat, így a második negyedben sikerült megfordítanunk a mérkőzést!

2. félidő

A félidőben sajnos nem sikerült folytatnunk a második negyedben mutatott formát, 10-ből csak 3 büntetőt tudtunk bedobni, ezzel vissza is adtuk ellenfelünknek az előnyt még a második félidő megkezdése előtt. A harmadik negyedben viszont az első ötösünk többi tagja is belejött a játékba, így Peti mellett Vince is megszórta Bence bácsi seregét, a többiek pedig a szintén nagyot fejlődő védekezésünkhöz tudtak hozzátenni. A bravúros 14-4-es harmadik játékrészt követően második sorunknak már csak meg kellett tartania a kidolgozott előnyt, ami nyilván nem volt olyan könnyű mint amilyennek hangzik, de Jázmin fontos kosaraival és a csapat jó mezőnymunkájával sikerül megálljt parancsolni a szépen küzdő másik Kaszás csapatnak.

Összegzés

Összességében egy változatos, jó mérkőzésen vagyunk túl, ami után örömmel mondhatom el, hogy az előző találkozásunk, de az utolsó forduló óta is jól látható a fejlődés mindkét csapaton, ami úgy gondolom sokkal fontosabb, minthogy kinek van több pontja a végén. Természetesen örülünk a győzelemnek és Bence báéknak is gratulálunk a tisztes helytálláshoz! Remélem sok ilyen meccset játszhatunk még a szezon során, de ahhoz továbbra is jól kell dolgozni az edzéseken és akkor a maihoz hasonlóan lesz mit learatnunk a jövőben is. Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00