Döcögős kezdés után, magabiztos győzelem

Serdülő (női)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Nagy István, Vizsgázó

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-23 10:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Zsíros Akadémia Kőbánya 9 7 12 18 46
Női Serdülő 11 16 21 16 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Csocsán, Mahmoud 2, Csicsvári, BOBVOS 13, Kronavetter 12, Kerékgyártó, Henglár 1, Sterbenz 4, MAROSVÖLGYI 13, CZIRKOS 17

1. félidő

A héten második mérkőzésünket játszottuk, és második olyan amelyiken vissza akartunk vágni egy régebbi vereségért. Decemberben találkoztunk legútóbb a kőbányai lányokkal idegenben, és akkor egy soros meccsen ők nyertek.
Lassú iramban kezdődött a mérkőzés, sokszor rossz döntéseket hoztunk, amikor dobni kellett volna megálltunk, mikor passzolni akkor dobtunk. Védekezésünk nem volt rossz, de a sok visszaszedett lepattanó miatt, nem tudtuk leszakítani a fekete mezeseket.
Második negyedünk nagyobb hőfokon égett, a védekezésen is csavart egyet, támadásban is egy gyorsabb szinten játszott. Megnyugtató 11 pontos előnnyel mentünk a szünetre, de az ebben a negyedben kapott pontok nagy része is elkerülhető lett volna.

2. félidő

A második félidőt nagyon jól kezdtük, védekezésünk nagyon határozott volt, mindenki jól megfogta saját emberét, támadásban több nagyon szép jelenetünk is volt. Öröm volt nézni. A negyed vége felé kicsit lazult a védekezésünk, fegyelmezettségünk alábbhagyott és ezáltal több kosarat is szereztek a kőbányaiak. A negyedik negyedben teljesen szétesett a játék, ment az adok-kapok. Hol itt, hol ott kosár, U12-es szint körül mozgott a színvonal, fel alá rohangálás, minimális védekezéssel. Legtöbb pontunkat ebben a negyedben kaptuk.

Összegzés

Összességében egy hasznos mérkőzést játszottunk, és a legutóbbi vereséget ki tudtuk javítani. Igaz, akkor az ellenfél egy erősebb kerettel volt jelen, mi pedig gyengébbel, most fordítva volt. Több jó periódusunk is volt a mérkőzésen, végig kezünkben tartottuk a meccset és ha a játék képét nézzük, akkor ennél a közte 20 pontnál, nagyobb volt a pályán látott különbség. Egyénileg is voltak kifejezetten jó teljesítményeink, csapatként is jól működtünk. Természetesen vannak még mindig visszaköszönő típushibáink, amik meccsről meccsre elő jönnek, ezeken folyamatosan dolgozunk, hogy kijavítsuk és még gyorsabb kosárlabdát tudjunk játszani. Jól hangolódtunk a jövőheti országos fordulóra, amin eldől, hogy bejutunk-e az ország legjobb 16 csapatába. Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00