Egy nagyon fájó vereség

Óbudai Kaszások KA (NB1)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Gál János, Jurák Krisztián, Sentényi Barna

Nézők száma: 100

Mérkőzés időpontja: 2019-11-02 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
OMNIA Pub & Food Békés 15 19 25 20 79
Óbudai Kaszások KA (NB1) 26 16 11 25 78

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 16/3, ONDIMA 10/6, BENCSIK 18/9, Vígh 2, Jenei 4
Cs: Bea 2, Kovács, Koflanovics 3/3, VÁMOS 16/12, Van Der Meer 2, Reiter 5/3.

1. félidő

Az első negyedet a megbeszéltek alapján kezdte a csapat. Ondima és Bencsik villanásainak köszönhetően gyorsan 10 pont felé kúszott a különbség. Ezzel nem elégedett meg a csapat, pontos támadásvezetés és kemény védekezésnek köszönhetően, Bea jó beállásának köszönhetően 26-13 részeredmény is volt az első negyedben. A jól beálló cseréink, Vámos és Koflanovics gyors két hárompontost elsüllyesztett a második negyed elején. Védekezésünk fellazult ebben a játékrészben, támadásban is rengeteg hibával játszottunk. A Békés pedig ezeket kihasználta, szépen lassan felzárkóztak 36-34-es eredménynél Vámos és Bencsik sikeres hárompontosainak köszönhetően azonban ismét visszavettük a biztos vezetést. A negyed végén dudaszó előtt elengedett Rosemond kisérlet azonban kimaradt így 42-34-es vezetéssel fordultak a csapatok.

2. félidő

A félidei dobóversenyt Lovas Kristóf nyerte izgalmas csatában. Gratulálunk az fiú U13-as csapatunk játékosának!

A félidei szünetből újra játékba lendülve azonban nem tudtunk felpörögni. Sorozatos eladott labdáinknak, pontatlan támadásainknak és fegyelmezetlen védekezésünknek köszönhetően a Békés egy 6-0-s futással égetően közel került. Majd át is vette a vezetést 44-45-nél. Hibát hibára halmozva Krstic sikeres kétpontosa 48-55-re módosította az eredményt. Erre viszont Ondimának és Vámosnak volt még válasza, viszont Szabó 2 jó támadásával, 53-59-es eredménnyel kezdtük meg az utolsó játékrészt. Itt sem tudtunk előre lépni, újra és újra eladott labdák vagy sikertelen dobással fejeztük be támadásainkat. 61-68-nál rázott egyet magán a csapat amivel egészen 1 pontra zárkóztunk a Békéshez majd Bencsik triplájával át is vettük a vezetést, kevéssel a vége előtt. 78-76-es állásnál Kertész álhatott a vonalra, a második kisérletnél megremegett a keze, ám a lepattanó Koma kezében landolt és sikeresen visszatette. Melyre egy dudaszóra elengedett Bencsik triplakísérlet maradt, mely nem jutott a gyűrűbe. 78-79-es végeredmény született.

Összegzés

Ez egy nagyon fájó vereség volt. Többször meg lehetett volna nyerni a mérkőzést és többszörösen veszítettük el. Amit az első játékrészben meg tudtunk valósítani azt a meccs további idejében teljesen elfelejtettük. A csapatra jellemző agresszív védekezést nyomaiban sem lehetett látni a mérkőzés folyamán, és nem tanultunk hibáinkból. Ennek drága ára lett. Bár a lepattanó párbajt magasan nyertük, 18 eladott labdával nem lehet mérkőzést nyerni. Búslakodásra nincs időnk, gőzerővel készülünk a következő, Újpest elleni mérkőzésünkre, mely nagyon fontos mérkőzés lesz! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00