Egy vereség, ami erőt adhat!

Helyszín: Miskolci Egyetem, Körcsarnok

Játékvezetők: Lónáth László, Tòth Tamás

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-01-10 09:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Cívis KK 15 26 26 18 85
Serdülő U14 4 21 13 18 56

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: HIDVÉGI 7/3, Seres 4, Németh 9, HERBÁK 9, Szabó, Lovas, Orosházi 4, Csillag 7/3, HORVÁTH 11, Lugossy 1, Goór 2, Krajcsi 2

1. félidő

A hétvége során volt lehetőségünk személyesen is meggyőződni arról, hogy milyen játékerőt képvisel a Deac és milyen elképesztő fizikalitással rendelkező szerkezetük van.
A kezdés előtt átbeszéltük, hogy miként is próbáljuk megállítani majd a debreceni rohamokat és bár az első negyedet elvesztettük, sikerült 15 ponton tartanunk ellenfelünket, ami azt gondolom nagyon is pozitív eredmény. A probléma a támadással volt. Hiába igyekeztünk helyzeteket kialakítani, rendre olyan befejezéseket kellett vállalnunk, ahol 1-2 fejjel magasabb védővel szemben, egyszerűen képtelenek voltunk betalálni. Összesen 4 dobott ponttal zártuk a nyitó negyedet. A folytatásban sokat javultunk támadásban, de sajnos arányosan több kosarat is kaptunk.

2. félidő

Láttuk, hogy a többi meccsen hogyan darálja be ellenfeleit a debreceni alakulat, ezért igyekeztünk tartani a tüzet és a lelkesedést a srácokban. Bár a harmadik negyedet elvesztettük, összességében semmi okunk szégyenkezni. Sőt, a záró 10 percet sikerült döntetlenre menteni. Igaz, hogy ekkor már ellenfelünk sem hajtotta az eredményt és forgatták a játékosokat, de pontosan ezt tettük mi is. Sikerült 30 ponton belül maradnunk, amit sikerként elkönyvelni furcsa lenne, de tény, hogy mi voltunk képesek a legszorosabb meccset lejátszani a főtábla „N” csoportjának győztesével.

Összegzés

Bár győzelmi esélyeink csekélyek voltak, mégis komoly tétje volt ennek a mérkőzésnek. Egyáltalán nem mindegy, hogy egy formálódó fiatal társaság, hogyan zár le egy 2 napos vidéki tornát. Egy ilyen közös utazás jó alkalom arra, hogy egy csapat közös élményekkel gazdagodjon és még inkább összekovácsolódjon, de bizony az egész akár fordítva is elsülhet. Főleg, ha az utolsó meccsen szaladnak bele egy demoralizáló vereségbe. Hiába a nyomasztó fizikai fölény, a srácok végig küzdöttek és emelt fővel jöhettek le a pályáról! Nincs okunk szomorkodni, bár teljesen egyértelmű, hogy sok munka vár még ránk. Köszönjük mindenki támogatását, szurkoljatok nekünk a következő fordulóban is! Hajrá Kaszások ????

Hasonló tartalmak

 • U14 Fiú B
 • Ha azt nézzük, hogy ez a csapat még sosem játszott ilyen összeállításban, sőt Áront sokat ma látták először, akkor az, az egészet más megvilágításba helyezi. Mérkőzésen belül sikerült…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2022-11-29 Kezdés: 18:00

 • Dolgoznunk kell a második negyeden, illetve újra egészségessé kell válnia csapatnak. Nagyon pozitív a második félidőben tapasztalható akarat, amivel kimegyünk, erre építünk.

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-11-26 Kezdés: 11:00

 • U16 Leány
 • Odafigyelésben és erőszakosságban sokkal többet kell beleraknunk egy ilyen szívós ellenféllel szemben. Nem adhatjuk meg magunkat a körülményeknek vagy a játékvezetői felfogásnak. Ma mi voltunk a puhányabbak ebben.…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2022-11-27 Kezdés: 15:00