Egypontos thriller a veretlenségért

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Káré Gergő, Szentpáli-Gavallér Csaba

Nézők száma: 25

Mérkőzés időpontja: 2021-10-30 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
MAFC U20 19 25 20 16 80
Óbudai Kaszások U20 24 15 17 25 81

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Hegedűs, VAS-TEPLÁN 14/3, BATBAATAR 20/12, Konta 2, DÓCS 21/3
Cs: KALASSAI 18/3, Korompay 6/3, Dobossy, Léh, Szabados, Kolozsvári

1. félidő

Négy forduló után már csak két budapesti csapat volt veretlen a piros csoport U20-as bajnokságában, akik most találkoztak. Egyértelműen a veretlenségünk megtartása volt a cél. Jó lendülettel kezdtük a mérkőzés, sikerült minden taktikai elemet megtartani, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk. Gyors támadójátékunkra nem volt ellenszere a MAFC-nak és sikerült 24 pontot szerezni már az első negyedben. Védekezésünkkel akadtak problémák, sokszor egy teljes támadóidőt kivédekezve elfelejtkeztünk a kizárásokról, ellenfelünk pedig rendre megszerezte az ebből lecsorgó labdákat és könnyű kosarakat tudtak belőle szerezni. A második negyedben ellenfelünk védekezést váltott, amivel megbénított minket. A zóna elleni támadások megszeppenve történtek, ötlettelenül. A MAFC pedig kihasználta ezt és sikerült is megfordítania a meccset. Védekezésben nem tudtuk dominálni, sorra vertek meg minket az ellenfél játékosai. Félidőre pedig már 5 pontos vendég vezetést mutatott az eredményjelző.

2. félidő

A harmadik negyed sem tartogatott túl sok jót számunkra. Rendkívül fegyelmezetlenül védekeztünk, a kizárásokat pedig sorra elmulasztottuk. Ellenfelünk 16! támadólepattanót szedett vissza, amiból közel 20 pontot tudtak szerezni. Váltottunk mi is védekezést, ami láthatóan megzavarta ellenfelünket és elkezdődött a felzárkózásunk. Nagyot küzdve csapatunk 5 perccel a vége előtt 3 pontra tudott feljönni. A végjáték hatalmas izgalmakat hozott. Mindkét csapat bravúr kosarakkal operált, mi pedig igyekeztünk védekezésünkkel megnyerni a mérkőzést. Az utolsó negyedbe sikerült 16 ponton tartani ellenfelünket, mi pedig 25-öt szereztünk. 2 pontos hátránynál egész pályán letámadtunk és a passzukba sikerült beleérnünk, amiből megszereztük a labdát és Batbaatar lágy ziccerével sikerült átvenni a vezetést. A vendégeknek 4 másodpercük maradt, ezt azonban sikerült kivédekeznünk ezzel pedig nagy küzdelmek árán megszereztük a győzelmet.

Összegzés

Óriási hullámvölgybe kerültünk a jó első negyed után. Kár volt egy ilyen jó kezdést elrontani. Egy zóna védekezéssel nem lephetnek meg így minket. Nagyon pozitív, hogy a hátrányt félre téve küzdött a csapat és mindenki 110%-ot nyújtott a pályán, a padról pedig extra energiák érkeztek. Az utolsó negyedben végre ismét magára talált a csapat és sikerült megnyerni ezt a kiélezett rangadót. Gratulálok a csapatnak, igazi csapatmunka volt ez a győzelem!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00