Elfogytunk a végjátékra

Helyszín: Novomatic Aréna, Sopron

Játékvezetők: Kapusi Gábor, Kovács Zalán

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-02 13:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Lvice Hradec Kralove 14 7 6 18 45
Női Serdülő 13 8 13 6 40

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Csocsán, Csonka 2, Mahmoud 2, Babay-Bognár, Kronavetter 2, Rompos 2, Bobvos, Henglár 3/3, Sterbenz 1, Kerékgyártó, Marosvölgyi 10, Czirkos 18

1. félidő

Vasárnap a mi mérkőzésünk zárta a tornát, amelyen a hozzánk hasonló felépítésű cseh csapat ellen léptünk pályára. Jobban kezdtük a mérkőzést, 8-4-es vezetésnél kért időt ellenfelünk, utána visszakapaszkodtak és fej-fej mellett haladt a két csapat. Ellenfelünk stílusa igen kellemetlen volt, mezőnyben nagyon agresszíven védekezett, felállt védelemben azonban alaposan behúzódtak, és a betörésekre egy passzról, nagyon agresszívan segítettek. Sajnos nem igazán találtuk a réseket, a labdanélküli mozgásaink gyengék voltak. Pontszegény döntetlennel zárult az első félidő, melyben leginkább a játék küzdő jellege dominált.

2. félidő

Félidőben megbeszéltük, hogy sokkal gyorsabban szeretnénk játszani, leindítani ellenfelünket, sajnos az első 5 percben nem volt eredményes. Többször is megcsináltuk a ziccert, de elpuskáztuk a helyzeteinket. A második öt percben azonban egy 10-2es futással elléptünk a csehektől! Ez volt a meccsen a legjobb negyedünk, sajnos eredményben nem mutatkozott meg, de sikerült kiépítenünk egy 7 pontos előnyt. A negyedik negyedre ellenfelünknek volt több tartaléka, fokozatosan olvadt a különbség, nem tudtunk megújulni, így a végjátékot ezúttal sajnos elbuktuk.

Összegzés

Sosem jó érzés szoros végjátékot bukni, többször is voltunk már a másik oldalon, most megtapasztalhattuk milyen a szomorúbb oldalon lenni. Természetesen jobb lett volna győzelemmel búcsúzni Soprontól, de nem dőlt össze a világ így sem, le kell vonni a tanulságokat. Erre a napra abszolút elfáradtunk, fizikálisan és mentálisan is. Ez volt az első ilyen sorozatterheléses tornánk, úgyhogy ez kifejezetten hasznos tanulólecke volt a továbbiakra nézve, ami akár egy torna akár egy 4 napos döntő!
Ez volt az első mérkőzés a tornán, amikor senkitől nem jött igazán kiemelkedő teljesítmény, így a kritikus pillanatokban nem tudtunk extrát nyújtani, ami a győzelemhez kellett. Csapatszinten a javuló, de még mindig rossz lepattanózás és a vagonszámra eladott labda, ami bosszantó. Ennek ellenére egy nagyon hasznos mérkőzés volt, egy szokatlan stílusú csapat ellen, bízom benne hogy az itt tapasztalt dolgokat be tudjuk építeni fejlődésünkbe!
2 győzelem mellett 2 vereséggel térünk haza Sopronból, és rengeteg olyan élménnyel, ami örökké megmarad nekünk. Helyszínen tudtuk megtekinteni az SKC-Kaposvár NB1-es férfi felnőtt mérkőzést, melyen két hosszabbítás után diadalmaskodtak a hazaiak. Találkoztunk és egy közös képet is tudtunk készíteni Fegyverneky Zsófiával, valamint betekinthettünk a Sopron Basket nem hétköznapi öltözőjébe és rehab központjába. Köszönjük a házigazdáknak a szervezést, nagyon jól éreztük magunkat! Köszönjük egyesületünk és a Szülők támogatását, hogy részt tudtunk venni egy ilyen rangos és színvonalas nemzetközi tornán! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00