Elfogytunk a végjátékra

Helyszín: Novomatic Aréna, Sopron

Játékvezetők: Kapusi Gábor, Kovács Zalán

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-02 13:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Lvice Hradec Kralove 14 7 6 18 45
Női Serdülő 13 8 13 6 40

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Csocsán, Csonka 2, Mahmoud 2, Babay-Bognár, Kronavetter 2, Rompos 2, Bobvos, Henglár 3/3, Sterbenz 1, Kerékgyártó, Marosvölgyi 10, Czirkos 18

1. félidő

Vasárnap a mi mérkőzésünk zárta a tornát, amelyen a hozzánk hasonló felépítésű cseh csapat ellen léptünk pályára. Jobban kezdtük a mérkőzést, 8-4-es vezetésnél kért időt ellenfelünk, utána visszakapaszkodtak és fej-fej mellett haladt a két csapat. Ellenfelünk stílusa igen kellemetlen volt, mezőnyben nagyon agresszíven védekezett, felállt védelemben azonban alaposan behúzódtak, és a betörésekre egy passzról, nagyon agresszívan segítettek. Sajnos nem igazán találtuk a réseket, a labdanélküli mozgásaink gyengék voltak. Pontszegény döntetlennel zárult az első félidő, melyben leginkább a játék küzdő jellege dominált.

2. félidő

Félidőben megbeszéltük, hogy sokkal gyorsabban szeretnénk játszani, leindítani ellenfelünket, sajnos az első 5 percben nem volt eredményes. Többször is megcsináltuk a ziccert, de elpuskáztuk a helyzeteinket. A második öt percben azonban egy 10-2es futással elléptünk a csehektől! Ez volt a meccsen a legjobb negyedünk, sajnos eredményben nem mutatkozott meg, de sikerült kiépítenünk egy 7 pontos előnyt. A negyedik negyedre ellenfelünknek volt több tartaléka, fokozatosan olvadt a különbség, nem tudtunk megújulni, így a végjátékot ezúttal sajnos elbuktuk.

Összegzés

Sosem jó érzés szoros végjátékot bukni, többször is voltunk már a másik oldalon, most megtapasztalhattuk milyen a szomorúbb oldalon lenni. Természetesen jobb lett volna győzelemmel búcsúzni Soprontól, de nem dőlt össze a világ így sem, le kell vonni a tanulságokat. Erre a napra abszolút elfáradtunk, fizikálisan és mentálisan is. Ez volt az első ilyen sorozatterheléses tornánk, úgyhogy ez kifejezetten hasznos tanulólecke volt a továbbiakra nézve, ami akár egy torna akár egy 4 napos döntő!
Ez volt az első mérkőzés a tornán, amikor senkitől nem jött igazán kiemelkedő teljesítmény, így a kritikus pillanatokban nem tudtunk extrát nyújtani, ami a győzelemhez kellett. Csapatszinten a javuló, de még mindig rossz lepattanózás és a vagonszámra eladott labda, ami bosszantó. Ennek ellenére egy nagyon hasznos mérkőzés volt, egy szokatlan stílusú csapat ellen, bízom benne hogy az itt tapasztalt dolgokat be tudjuk építeni fejlődésünkbe!
2 győzelem mellett 2 vereséggel térünk haza Sopronból, és rengeteg olyan élménnyel, ami örökké megmarad nekünk. Helyszínen tudtuk megtekinteni az SKC-Kaposvár NB1-es férfi felnőtt mérkőzést, melyen két hosszabbítás után diadalmaskodtak a hazaiak. Találkoztunk és egy közös képet is tudtunk készíteni Fegyverneky Zsófiával, valamint betekinthettünk a Sopron Basket nem hétköznapi öltözőjébe és rehab központjába. Köszönjük a házigazdáknak a szervezést, nagyon jól éreztük magunkat! Köszönjük egyesületünk és a Szülők támogatását, hogy részt tudtunk venni egy ilyen rangos és színvonalas nemzetközi tornán! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…