Elképesztő fordítással nyertünk!

Serdülő (női)

Helyszín: 1237 Bp. Dinnyehegyi köz 2.

Játékvezetők: Szőke Gábor, Szokolainé Váradi Csilla

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-03-07 10:00:00

Csapatok 1 2 3 4 h1 Végeredmény
Török Flóris Törekvés SE 20 14 24 2 4 64
Női Serdülő 18 6 7 29 8 68

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Csocsán 2, Horváth H., Mahmoud 6, Csicsvári 1, Bene 2, KRONAVETTER 22, Rompos 2, Bobvos 6, HENGLÁR 1, STERBENZ 3, Horváth A., MAROSVÖLGYI 23/3

1. félidő

Szombat délelőtt a Törekvés csapatához látogattunk a budapesti bajnokság keretében. Ellenfelünk nem a teljes A keretét hozta, ahogy nálunk is voltak hiányzók, így egy igazán kiélezett, jó mérkőzésre volt kilátás.
Mi kezdeményeztünk többet a mérkőzés elején, 8-6-ig jól is ment a játék, sajnos az időkérésünk minket zavart meg, ellenfelünk csapdás letámadása ellen sorra hoztuk a rossz döntéseket. Eladott labdáink után könnyen ziccereztek a hazaiak, a 20-18-as eredmény negyed végén még ránk nézve volt hízelgő.
Második negyedben könnyebben hoztuk át a labdát, de ellenfelünk letámadása nem volt olyan tudatos, és agresszív mint az első negyedben. Támadó oldalon az 1-1-ek vége erőtlen és pontatlan volt, a 6 dobott pontunk nagyon kevés, így félidőben 10 ponttal vezetett az ellenfél.

2. félidő

A harmadik negyedben totálisan szétestünk. Támadásunk katasztrófa volt, labdaátvitelre hiába beszéltünk meg bármit is, csupa rossz döntések után sorra adtuk el játékszert. Küzdésben a Törekvéses Lányok földbe döngöltek minket. Mezőnyvédekezésben-lepattanóban is magasan fölül múltak minket ebben a periódusban.
Negyedik negyedben egy huszáros hajrát még megpróbáltunk kivágni. Ellenfelünk gyengébb ötöst küldött fel, és mire vissza tudta forgatni az erősebb játékosait, már 15-0-s futásban voltunk. Minden kosarunk után elképesztő agresszivitással támadtunk le, minden szerzett labdánkból gyorsan jutottunk el a gyűrűig. A negyed végéig 29 pontot szereztünk, és mindössze 2 pontot kaptunk. Mondhatni megérkeztünk a mérkőzésbe, és szerencsére még nem későn. A győzelemért mind a két csapat támadott, de kosarat senki nem tudott szerezni, így jöhetett a hosszabbítás.
A hosszabbításban sokáig gólcsend volt, a második percben szerzett kosarat a hazai csapat, mi a negyedik percben szereztük meg első kosarunk. Utána újra a hazaiak szereztek kosarat, de innen egy 6-0-s futással behúztuk a kiélezett derbit.

Összegzés

Nem mindennapi mérkőzést játszottunk, három negyedig szenvedtünk a hazaiak játékstílusa ellen. A negyedik negyedben azonban megéreztük a vérszagot és elképesztő futásunkkal kiharcoltuk a hosszabbítást, amit meg is nyertünk. Sem az első három játékrészbeli 58-31 oda, sem a negyedik negyedbeli 29-2 ide sem tűnik reálisnak, mind a két csapat nagyon hullámzóan játszott. Nekünk 3 negyedig tartott ez a hullámzás, ellenfelünknek a negyedik negyedben jött elő. A záró játékrészben mutatott küzdés, és győzni akarás nagyon tetszett, de így kéne az egész mérkőzést végig játszani, és akkor nem kerül sor végjátékra. Lili és Zsófi a negyedik negyedben és a hosszabbításban extra teljesítményt nyújtott (15 és 17/3 pont), több clutch megmozdulással. Mellettük Fruzsi, Mandus, Nóci és Bonci védekezése, illetve Zita palánk alatti melója nagyon kellett a fordításhoz. Nem mindennapi fordítás volt, Bravó Lányok! Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10