Elkezdődött a kiemelt bajnokság

Kadett I. (ffi)

Helyszín: DOEC csarnok

Játékvezetők: Mile Gábor, Fenyvesi Zénó

Nézők száma: 25

Mérkőzés időpontja: 2019-10-09 17:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Debreceni KA/A 27 24 19 19 89
Kadett I. (ffi) 13 22 14 8 57

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: DOBOSSY 7/3, KOROMPAY 6/3, Chabot 3/3, ORBÁN 12/3, Safranka 8
CS: Vasali 7, Dócs 6, Varsányi 2, Fey, Korpás 2, Léh 4, Pintye

1. félidő

A kiemelt bajnokság 1. fordulójában, rögtön egy igencsak nehéz kirándulás várt ránk. Debrecenbe amúgy sem győzni járnak a vendégek és a sok nemzetközi tapasztalattal is rendelkező 2004/05-ös korosztályuk ráadásul az egyik legjobb csapatnak számít a hazai mezőnyben.
Kulcskérdés volt, hogy a múlt történéseit elfeledve, a jelenlegi erőviszonyokat figyelmen kívül hagyva milyen mentalitást tudunk felvinni a pályára. A kezdő ötösünk meg tudta oldani ezt a helyzetet és egész stabil volt. Nem hiba nélkül, de ötletes támadásokat vezetve, tartotta a lépést a hazaiakkal, akik nem igazán tudták játszani saját játékukat ekkor. A fegyelmezetten visszazáró csapatunk mellet nem volt lehetőségük a lerohanásra és felállt védelem ellen is csak többnyire támadólepattanóból és büntetőből voltak eredményesek.
Nagy volt a tempó, a 7. percben 14-12-es hazai vezetésnél kezdtünk el cserélni, és ekkor valami megszakadt, a következő három percet 13-1-re vesztettük el… ! Pedig Vasali, Dócs és Varsányi sem egy első bálozós kezdő és mégis rossz dobáskiválasztások, demoralizáló eladott labdák voltak ránk jellemzőek ebben a periódusban. Mentségükre legyen szólva, hogy a meccs későbbi szakaszában tudtak javulni.
A második negyed első felében megint inkább azok a játékosaink voltak pályán, akik megbízhatóbban teljesítettek, egész jól játszottunk, a 6. percben 33-27-re zárkóztunk.
A tényekhez hozzátartozik és nem is lehet elmenni amellett szó nélkül, hogy a játékvezetői „felfogásból” adódóan ekkor már komoly faultproblémáink voltak, 3 meghatározó játékosunknak, Dobossynak, Orbánnak és Safrankának is 4 faultja volt a második negyed végére… !!
A negyed második felében ismét kinyílt az olló és a negyed végi, kapott dudálós tripla sem hiányzott!

2. félidő

A második félidőben védekezést váltottunk és csapatunk történetében először zónáztunk mérkőzésen. Ekkor már érződött, hogy nem fogjuk tudni megszorítani a hajdúságiakat, így jó gyakorlási lehetőség adódott az új védekezési rendszerre. Egész jól működött, meg tudtuk zavarni vele a hazaiakat, labdákat szereztünk, így elsőre nem volt ez rossz. A kiegyenlített játék a negyedik negyed közepéig tartott, innentől felforgatott csapatunk asszisztálása mellett, a 18-4-es huszáros hajrát produkáló ellenfelünk 30 pont fölé hizlalta a különbséget.

Összegzés

Csalódás ez a mérkőzés, és nem is feltétlenül a nagyobb különbségű vereség miatt. Amiatt, mert csapatunk egy jó része még mindig kishitű és nem hiszi el, hogy sokkal közelebb vagyunk az ilyen szintű ellenfelekhez, mint ahogy azt ők hiszik. A rengeteg hiba – 29 eladott labda + 27 támadó lepattanót engedélyeztünk a hazaiaknak, – is ebből a gyengeségünkből, ill. a rutintalanságunkból adódik. Ameddig nem vagyunk elég egységesek, elszántak és bátrak, addig a nagy bravúrokra sincs esélyünk.

Hasonló tartalmak

 • Május utolsó hétvégéjén került megrendezésre a serdülő lányok Országos B Döntője, ahova 7. kiemeltként kerültünk. Nagy elánnal készültünk erre a hétvégére és meglepetést szerettünk volna okozni. Az első meccsünket a 2. kiemelt Gödi Gólyákkal játszottuk, akikkel a szezon során azidáig egyszer találkoztunk, ahol vereséget szenvedtünk. Az első…

 • U12 Fiú
 • A játék képe alapján abszolút elégedett vagyok a csapattal, jó mentalitásban és önzetlenül kosaraztunk. Az első félidős téglagyárért kár, de örültem neki, hogy a második félidpre tudtunk javítani…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2024-06-01 Kezdés: 11:45

 • Gratulálok ellenfelünk a győzelemhez, a srácaimnak pedig az ezüstéremhez. Igazából 1 mérkőzésen múlott az arany sorsa, ha előre az ember tudja a bajnokság kiírását lehet máshogy áll ott…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-26 Kezdés: 14:00