Elkezdődött a kiemelt bajnokság

Kadett I. (ffi)

Helyszín: DOEC csarnok

Játékvezetők: Mile Gábor, Fenyvesi Zénó

Nézők száma: 25

Mérkőzés időpontja: 2019-10-09 17:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Debreceni KA/A 27 24 19 19 89
Kadett I. (ffi) 13 22 14 8 57

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: DOBOSSY 7/3, KOROMPAY 6/3, Chabot 3/3, ORBÁN 12/3, Safranka 8
CS: Vasali 7, Dócs 6, Varsányi 2, Fey, Korpás 2, Léh 4, Pintye

1. félidő

A kiemelt bajnokság 1. fordulójában, rögtön egy igencsak nehéz kirándulás várt ránk. Debrecenbe amúgy sem győzni járnak a vendégek és a sok nemzetközi tapasztalattal is rendelkező 2004/05-ös korosztályuk ráadásul az egyik legjobb csapatnak számít a hazai mezőnyben.
Kulcskérdés volt, hogy a múlt történéseit elfeledve, a jelenlegi erőviszonyokat figyelmen kívül hagyva milyen mentalitást tudunk felvinni a pályára. A kezdő ötösünk meg tudta oldani ezt a helyzetet és egész stabil volt. Nem hiba nélkül, de ötletes támadásokat vezetve, tartotta a lépést a hazaiakkal, akik nem igazán tudták játszani saját játékukat ekkor. A fegyelmezetten visszazáró csapatunk mellet nem volt lehetőségük a lerohanásra és felállt védelem ellen is csak többnyire támadólepattanóból és büntetőből voltak eredményesek.
Nagy volt a tempó, a 7. percben 14-12-es hazai vezetésnél kezdtünk el cserélni, és ekkor valami megszakadt, a következő három percet 13-1-re vesztettük el… ! Pedig Vasali, Dócs és Varsányi sem egy első bálozós kezdő és mégis rossz dobáskiválasztások, demoralizáló eladott labdák voltak ránk jellemzőek ebben a periódusban. Mentségükre legyen szólva, hogy a meccs későbbi szakaszában tudtak javulni.
A második negyed első felében megint inkább azok a játékosaink voltak pályán, akik megbízhatóbban teljesítettek, egész jól játszottunk, a 6. percben 33-27-re zárkóztunk.
A tényekhez hozzátartozik és nem is lehet elmenni amellett szó nélkül, hogy a játékvezetői „felfogásból” adódóan ekkor már komoly faultproblémáink voltak, 3 meghatározó játékosunknak, Dobossynak, Orbánnak és Safrankának is 4 faultja volt a második negyed végére… !!
A negyed második felében ismét kinyílt az olló és a negyed végi, kapott dudálós tripla sem hiányzott!

2. félidő

A második félidőben védekezést váltottunk és csapatunk történetében először zónáztunk mérkőzésen. Ekkor már érződött, hogy nem fogjuk tudni megszorítani a hajdúságiakat, így jó gyakorlási lehetőség adódott az új védekezési rendszerre. Egész jól működött, meg tudtuk zavarni vele a hazaiakat, labdákat szereztünk, így elsőre nem volt ez rossz. A kiegyenlített játék a negyedik negyed közepéig tartott, innentől felforgatott csapatunk asszisztálása mellett, a 18-4-es huszáros hajrát produkáló ellenfelünk 30 pont fölé hizlalta a különbséget.

Összegzés

Csalódás ez a mérkőzés, és nem is feltétlenül a nagyobb különbségű vereség miatt. Amiatt, mert csapatunk egy jó része még mindig kishitű és nem hiszi el, hogy sokkal közelebb vagyunk az ilyen szintű ellenfelekhez, mint ahogy azt ők hiszik. A rengeteg hiba – 29 eladott labda + 27 támadó lepattanót engedélyeztünk a hazaiaknak, – is ebből a gyengeségünkből, ill. a rutintalanságunkból adódik. Ameddig nem vagyunk elég egységesek, elszántak és bátrak, addig a nagy bravúrokra sincs esélyünk.

Hasonló tartalmak

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30

 • Az előző fordulóban, kifejezetten jó játékkal, majdnem sikerült győzelemmel távoznunk Szolnokról! Bár fájt a vereség, azt lehetett érezni a srácokon, hogy összességében erősebbek lehetünk ezután a pofon után.…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 11:30

 • U12 Fiú
 • Azért indultunk, el ebben a bajnokságban hogy mind a 22 fő aki tagja az edzőcsoportnak játéklehetőséghez jusson. Természetes, hogy az erősebb csapatok nagy arányban győznek ellenünk, azonban nem…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2023-03-18 Kezdés: 13:30

 • Szombaton leány serdülő csapatunk Gödre utazott, a szezon hátralévő részében pedig a bajnokság 21-24. helyéért játszhatunk. Ebben a fordulóban két olyan alakulattal találkoztunk, akikkel a korábbiakban még nem volt szerencsénk. Az első mérkőzésen a Gödi Kiscicák csapata ellen mérkőztünk meg, ahol az utolsó pillanatokban még büntetőt dobhattunk…