Elmaradt a jó végjáték

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Minár László, Jurák Krisztián, Pécsi Zsolt

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-12-14 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Ceglédi KE 26 14 19 27 86
Óbudai Kaszások KA (NB1) 29 19 8 17 73

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: ROSEMOND 20/6, Koflanovics 6/6, VÁMOS 26/15, Vígh, Jenei 2
Cs: Van der Meer 8/6, Bea, Hegedűs, Vámos 9/3, REITER 11/6, Keresztesi, Kovács

1. félidő

Két alapemberünk Bencsik és Ondima betegség miatt nem tudták vállalni a játékot, de nem vártuk feltett kezekkel ellenfelünket. Vendég kosárral kezdődött a mérkőzés, de Vámos azonnal egyenlített és utána egy triplájával át is vettük a vezetést gyorsan. Majd ezt követte még 4 pontja. Rosemond 2 büntetőjével már 13-6-os vezetést dolgoztunk ki. Kemény fizikális ellenfelünk nem hagyta magát és folyamatosan zárkózott. Nem hagyták a nagyobb különbséget. Reiter egyből egy hárompontossal szállt be jól a mérkőzésbe és egy kiosztott labdából is betermelt egy középtávolit. A negyed végén egy gondosan kialakított helyzetből Van der Meer süllyesztett el egy triplát, így 29-26-os hazai vezetéssel kezdtük meg a második negyedet. A második negyedet Reiter kosaraival kezdtük, és Vámos is újra eredményes volt kintről. Koflanovics és Rosemond villanásaival már 11 pontra nőtt a differencia a két csapat között. Mely végül 8 maradt a félidőre.

2. félidő

Lassan rázódtunk újra vissza a mérkőzés ritmusába, ezt kihasználva a Cegléd 3 pontra zárkózott. Ekkor talált be Koflanovics kintről. Vámos ismét triplával jelentkezett 55-50-es vezetésnél. Sokáig nem tudott ezután betalálni a két csapat, végül a ceglédi csapat találta meg újra a ritmust és 1 pontra zárkóztak. Majd Rosemond büntetője után, át is vették a vezetést. A harmadik negyed vége így, 56-59. A negyedik negyed vendég hárompontossal kezdődött, melyre azonnal jött Rosemond válasza. Sajnos elfáradtunk ekkora és a Cegléd előnye 10 pontra nőtt. Próbált csapatunk zárkózni, de minden kosarunkra volt válasza az ellenfélnek. Reiter triplája 10 ponton belülre hozta csapatunkat, amire egyből jött egy ceglédi időkérés. Csapatunk kemény védekezéssel még vissza tudott jönni 6 pontos különbségre, de ekkor már teljesen elfáradtak játékosaink. A Cegléd pedig be tudta fejezni a mérkőzést, így alakult ki a 73-86-os vendég siker.

Összegzés

Két alapemberünk hiányában vártuk ezt a találkozót, de egyáltalán nem feltett kezekkel. Számítottunk a kemény, fizikális mérkőzésre. Nagyon jó első félidőt tudtunk játszani. Be tudtuk tartani azokat a dolgokat, amiket a mérkőzés előtt megbeszéltünk. Úgy gondolom, rég játszott már ilyen jól és fegyelmezetten a csapat. Aki keretben volt, pályára került és maximálisat nyújtotta ott. Szívét lelkét kitette és egymásért küzdöttek. Sajnos a harmadik negyedben már nem tudtuk ugyan azt pályára vinni, mint az első félidőben és elfáradtunk. Ezt kihasználta a fizikálisabb Cegléd és sajnos innen már nem tudtunk fordítani. Sajnos megint negatívum a 22 eladott labdánk és a vendég csapat 15 támadó lepattanója. Vannak biztató jelek, de mielőtt pihennénk, egy újabb nehéz mérkőzés vár ránk Debrecenben.

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00