Előrébb tart az ellenfél

Serdülő I. (ffi)

Helyszín: Zöld Ház, 5000 Szolnok, Karczag L út 2.

Játékvezetők: Dr. Mészáros Balázs, Sörcel Attila, VB elnök: Toln

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-02-23 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Szolnoki KA/A 29 26 22 32 109
Serdülő I. (ffi) 8 11 10 17 46

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Korompay Dénes 11, Vermes Örs 4, Kocsis Marcell 2, Márkus Tamás, Kiss Koppány, Beke Botond, Szabados Benjámin 10, Marossy Barnabás 6, Dulic Damjan 3, Pintye Ákos 1, Balogh Mátyás 9/3, Kiss Csanád

1. félidő

Az Országos Serdülő Főtábla III. – W csoport tornájának Szolnok adott otthont. Második mérkőzésünket a hazai Szolnoki KA/A csapata ellen játszottuk. Budapesti Honvéd/A elleni mérkőzés követően egy rövid ebéd után 1 óra pihenőnk volt, azaz mi dupláztunk. Mi már, ahogyan megszoktuk nálunk idősebb, magasabb, erősebb ellenfelek ellen játszunk a főtáblás ütközeteken. Szolnokra is teljes mértékig igazak ezek az állítások.
Első félidőben beigazolódott a papírforma. Védekezésben tarthatatlannak bizonyultak. Bár támadásban voltak magas szintű játékaink, amiből többet is megvalósítottunk. Sajnos a befejezések nagyobb százalékban elmaradtak. De le a kalappal a gyerekeink előtt, akik ekkora nyomás alatt, duplázva, nem estek szét.

2. félidő

Második félidő már teljesen tét nélkül ment le mindkét csapat részéről. Nem várható el a játékosainktól, hogy ekkora hátrányban nagyot alkossanak. Egyszerűen lefőtt a kávé. Nagy rotációt alkalmazva viszont tetszett a csapat reagálása a nehéz helyzetre. A játékban nem lehetett érezni a teljes szétesettséget, amit ilyenkor az elnyomott csapat általános reakciója szokott lenni. Támadásban például nagyon szépen kerestük a helyzeteinket. Tanári támadásokat vezényeltünk le. Igaz a befejezés olykor-olykor elmaradt, de a helyzethez mérten ezek jövőbe mutató dolgok.

Összegzés

Nehéz helyzet következett. Mindig nagy hátrányban van az a csapat, amelyik duplázik, és kevesebbet pihen, mint az ellenfele. Pláne úgy, hogy ennek ellenére is kikaptunk volna tőlük. Az összkép a gyerekek részéről rendben volt, és köszönöm szépen a Szülőknek a szép számú leutazást és szurkolást! A mérkőzés követően a figyelmünk a másnapi SZEDEÁK/A elleni mérkőzésünkre irányítottuk. Fizikálisan szintén erősebb csapatról van szó, de egy jó pihenéssel, mentális felkészültséggel, és legfőképpen akarattal egyensúlyozni tudjuk a különbséget. Remélhetőleg egy jó mérkőzést tudunk játszani ellenük és bebizonyíthatjuk, hogy minket keményfából faragtak!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…