Értékes győzelem

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Tahin András, Miháczi Ádám

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2020-02-09 10:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd/C 17 18 16 8 59
Kadett I. (ffi) 11 19 22 15 67

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Medveczky 4, Marossy 3/3, KATONA 8, VERMES 25, Duránszkai 6
CS: SZABADOS 12, Sárkány 4, Kocsis 2, Kolozsvári 3/3, Márkus

1. félidő

Nehéz meccsre számítottunk a budapesti szinten komoly játékerőt képviselő Honvéd harmadik számú csapata ellen, akik bár a középmezőnyben állnak a tabellán, letudták már a keményebb ellenfeleiket, és az alapszakasz végére oda fognak érni az első 5-6 csapat közé.
Kezdettől fogva egy kellemetlen 3-2-es zóna ellen kellett fölvennünk a harcot, és mivel a piros-fehérek a megszerzett labdákkal nagy sebességgel indultak meg a gyűrűnk felé és ezekből a lerohanásokból eredményesek is voltak az első percekben, korán világossá vált, hogy, bizony, ez tényleg egy nehéz meccs lesz.
Nem lehet azt mondani, hogy rosszul játszottunk volna a zóna ellen, egész jól járt a labda, jó volt a kinti-benti játék aránya is, de a befejezéseknél elképesztő szerencsétlenkedést rendeztünk… ! Komédiába illő jelentek zajlottak a Honvéd gyűrűje alatt, mikor is sokszor tiszta helyzetekből dobálták át a gyűrűt játékosaink. Emiatt nem is volt igazán ritmusunk és a vendégek irányították a játékot az első félidő nagyobb részében. Örülhettünk, hogy „csak” 5 pontos hátrányban voltunk a szünetben.

2. félidő

Koncentrációban kellett elsősorban sokat javulnunk ahhoz, hogy meg tudjuk fordítani ezt a meccset, és a második félidőben a csapat előrébb tudott lépni ezen a téren.
Jóval pontosabbá váltunk elől és ez azt is eredményezte, hogy át tudtuk venni a vezetést. Vermes volt a meccs embere, aki, amikor higgadtan a játékra koncentrált, elöl és hátul is nagyon sokat tett a közösbe. Mellé még a lendületesen játszó, ponterős Szabados és a nagyon hasznosan ténykedő Katona jó teljesítménye társult, és mivel csapatszinten is feljavultunk, a negyedik negyed elejére el tudtunk húzni a Honvédosoktól.
De ők nem hagyták ennyiben, nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak, így gyorsan elfogyott a nyolcpontos előnyünk. A végjáték, 4 perccel a vége előtt egálról indult, innentől azonban egy csupa szív védekezésre alapozva már csak mi voltunk eredményesek, és ez győzelmet ért egy kemény, izgalmas meccs végén.

Összegzés

Tudtunk váltani és fejlődni a mérkőzés folyamán, ami elismerésre méltó, jár a gratuláció a fiúknak. Tovább tart és immáron 8 meccses a győzelmi szériánk a Budapest-bajnokságban! Még van 3 erőpróbánk az alapszakaszból, jó lenne, minél jobb pozícióból kezdeni a rájátszást!

Hasonló tartalmak

 • AZ idei szezonunk furcsa, míg az első félévben főleg vereségeket szenvedtünk nálunk erősebb csapatoktól, az elmúlt 2-3 hónapban csak győzelmünk volt, hol kisebb, hol nagyobb különbséggel. Sajnos ez…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-04-10 Kezdés: 18:00

 • Ellenfelünk akarásban és hozzáállásban mindenképpen nyert ezen a napon, nagyon bátran álltak bele ebbe az összecsapásba. Többek esetében úgy gondolom bőven volt még tartalék, vagy ha nem akkor…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-04-06 Kezdés: 10:00


 • Mégha létezik is papírforma, csak úgy „működik”, ha mindent megteszünk érte! Ma valami hiányzott belőlünk. Sokszor a vereség után is tudok büszkeséget érezni, most a győzelem mellett se…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-04-09 Kezdés: 16:40

 • U16 Leány
 • A második félidőben nagyon koncentrált kosárlabdát bemutatva, összesen 25 pontot engedélyeztünk, amely után egyhangúlag fejeztük ki elismerésünket a lányok felé, akik sokat léptek előre az elmúlt hetekben és…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2024-04-06 Kezdés: 15:00