EYBL II.: Jó tanulság, sokat érő tapasztalat!

Helyszín: Wloclawek, Lengyelország

Játékvezetők: Adam Fils, Adam Wisniowski

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2020-01-18 11:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
LPS Bihorul Oradea 23 21 14 25 83
Kadett I. (ffi) 19 31 15 16 81

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: DOBOSSY 6, Orbán 17, KOLOSZÁR 10, DÓCS 16/6, SAFRANKA 22/3
CS: Varsányi 2, Korompay, CSOCSÁN 6/6, Chabot, Katona DNP, Korpás DNP, Léh DNP

1. félidő

A 4 lengyelországi ellenfelünk közül a nagyváradiak voltak azok, akik a „leggyengébb” játékerőt képviselték, de nálunk azért egy kicsivel erősebbnek tűntek. Ez volt „A” nyerhető meccs, és úgy is készültünk, hogy legyőzzük őket, persze ehhez egy majdnem hibátlan teljesítmény kellett.
Nagy lendülettel, de elég sok hibával kezdtünk, és már az első negyedben gyülekeztek a baljós árnyak eladott labdák formájában. Ebben a statisztikai mutatóban, a házi versenyünkben rögtön Orbán állt az élre, és végig vezetve a meccs végére elég kétes értékű győzelmet aratott a maga 7 hibájával… !
Sajnos elmondható, hogy hiába játszottunk jól perceket, szinte mindenki jócskán kivette a részét a rossz passzokból és egyszerűen nem tudtunk huzamosabb ideig jól játszani a vissza-visszatérő, demoralizáló hibák miatt.
A negyed végére aztán megint volt egy kiegyensúlyozott szakaszunk, ekkor Dócs vezérletével vettük át a vezetést és Csocsán buzzer-beater triplájával kerek 50 pontnál jártunk a félidőben. Még úgyis, hogy 14 támadásunkat nem fejeztük be eladott labdák miatt, sőt ezekből inkább az ellenfelünk szerzett könnyű pontokat.

2. félidő

Kiegyensúlyozott játékot hozott a harmadik játékrész, egy kicsivel végig mi vezetünk. Jobban megbecsültük a labdát ekkor, de a dobószázalékunk romlani kezdett, így nem tudtunk +10 pont fölé kerülni.
A nagy tempóban fáradni kezdtek a csapatok, csökkent a játék színvonala, és újfent elkezdtek gyülekezni nálunk az arcpirító eladott labdák. Szerencsénkre a váradiak is rengeteget hibáztak, így sokáig nem tudták átvenni a vezetést.
Ez a 34. percben sikerült nekik, majd megléptek 6 ponttal, ekkor úgy tűnt, hogy ki is fújtunk, nincs már bennünk erő a fordításhoz. Bő 2 perccel a vége lőtt azonban még egy utolsó rohamra indultunk, Dobossy vezérletével egy elég hektikus, sok hibával tarkított végjátékban fordítani tudtunk, az utolsó percben átvettük a vezetést! Két kivédekezett erdélyi támadást követően, 10 másodperccel a vége előtt nálunk volt a labda +1-nél. Szépen kipasszoltuk a csapdát és ekkor Safranka, aki az egész mezőny legjobbja volt 28-as IBM-jével, 70!! százalékos mezőnymutatójával, ahelyett, hogy lenyelte volna a labdát, kosarat akart szerezni… ! A tumultusban kipattant a labda a kezéből, az ellenfelünk legjobbja megiramodott, és bár ekkor még egy jó faulttal meg tudtuk volna állítani, de ez sem sikerült. Faulttal együtt bedobta, meg a büntetőt is, így számunkra csak az elképedés maradt!

Összegzés

Nem érdemeltünk győzelmet annak ellenére sem, hogy kezünkben volt! Az a csapat, amelyik 25 labdát elad és ebből minimum 15 olyan, hogy döbbenet, nem érdemel győzelmet!
A végjáték meg egyértelműen a rutintalanság számlájára írható, de pontosan ezért neveztünk erre az erős tornára, hogy ilyen tapasztalatokat is gyűjtsünk és legközelebb már lehetőleg jó döntéseket hozzunk ilyen helyzetekben!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00