Fájó vereség

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Szőts Dávid István, Szentpáli-Gavallér Csaba

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-01-30 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budafok-PSE U20 23 12 22 19 76
Óbudai Kaszások KA U20 32 15 10 16 73

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: HEGEDŰS M. 11/3, Vas-Teplán 5, HEGEDŰS O. 13, BENCSIK 14, DÉNES 22/6
Cs: Konta 8/6, Varsányi, Chabot, Bulyovszky, Vasali,

1. félidő

Budafoki pontokkal kezdődött a mérkőzés, de gyorsan egyenlítettünk. Át is vettük a vezetést gyorsan. A negyedik percig tartotta magát ellenfelünk, ám nagyon gyors kosárlabdát játszottunk. Agresszívan támadtuk a gyűrűt, amit rendre kosárral tudtunk befejezni, vagy faulttal tudtak megállítani minket. Az első negyed végére pedig sikerült 10 pontos előnyt kiépíteni. A második játékrészben ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. Védekezésünk nem engedett csak 12 pontot az ellenfélnek ebben a negyedben. Támadásinkat pedig pontosan tudtuk befejezni. Ellenfelünk több játékosa hamar fault gondokba került, így minden akaratunkat rá tudtuk erőltetni az ellenfelünkre. A félidő végére pedig 12 pontos volt az előnyünk.

2. félidő

A második félidő első perceit fegyelmezetten kezdtük, aztán teljesen szétesett a játékunk. Nem volt meg a kellő sebesség és precizitás támadásban. Nem tudtuk agresszívan támadni a gyűrűt, védekezésben pedig amatőr hibákat követtünk el, sok könnyű kosarat engedve ellenfelünknek. Az negyed utolsó perceire sikerült beérnie minket a Budafoknak és át is vették a vezetést. Ám Dénes és Bencsik kosaraival sikerült egálra menteni a negyed végét. Az utolsó játékrészben visszatért a csapat első félidei teljesítménye, 6 pontos előnyt kiépítve ezzel. A budafoki csapat azonban megint beért minket, átvettek a vezetést. Az utolsó másodpercekben volt egy labdánk a győzelemért azonban nem tudtunk élni vele, így szinte végig kontrollálva a mérkőzést, de mégis vesztesként hagyhattuk el a pályát.

Összegzés

Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést. A mérkőzés nagy részében mi irányítottunk. Nagyon szépen járattuk a labdát, jó sebességgel. Okosan ismertük fel a helyzeteket és abból rendre kosarakat tudtunk szerezni. Agresszívan támadtuk a gyűrűt és sokszor állhattunk a vonalra. Védekezésben pedig a kellő agresszivitással tudtunk dolgozni, sokszor ellenfelünknek a dobás sem fért bele a támadó idejébe. Sajnos a második félidőben teljesen felborult a pálya, a játékvezetők nem igazán találták meg a megfelelő fújásokat. Mi is amatőr hibákat vétettünk, amit kihasznált az ellenfél. Sajnálom ezt a mérkőzést.

Hasonló tartalmak

 • U14 Fiú B
 • Ha azt nézzük, hogy ez a csapat még sosem játszott ilyen összeállításban, sőt Áront sokat ma látták először, akkor az, az egészet más megvilágításba helyezi. Mérkőzésen belül sikerült…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2022-11-29 Kezdés: 18:00

 • Dolgoznunk kell a második negyeden, illetve újra egészségessé kell válnia csapatnak. Nagyon pozitív a második félidőben tapasztalható akarat, amivel kimegyünk, erre építünk.

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-11-26 Kezdés: 11:00

 • U16 Leány
 • Odafigyelésben és erőszakosságban sokkal többet kell beleraknunk egy ilyen szívós ellenféllel szemben. Nem adhatjuk meg magunkat a körülményeknek vagy a játékvezetői felfogásnak. Ma mi voltunk a puhányabbak ebben.…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2022-11-27 Kezdés: 15:00