Fájó vereség Pápán

Helyszín: Pápa Városi Sportcsarnok

Játékvezetők: Tóth Kálmán, Esztergályos Róbert, Kéri István

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-03-03 18:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Conoil Motax KC Pápa 26 16 24 22 88
Óbudai Kaszások KA 15 13 21 17 66

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Jovanovic 3/3, Vas-Teplán 5/3, VÁMOS 17/9, VARGA 8, Horváth 3
Cs: PUSZTA 8/6, KOVÁCS 13/3, Vigh 6, Konta 3/3, Safranka, Hegedűs O., Bea

1. félidő

Pápai rohamokkal kezdődött a mérkőzés, amikre nem nagyon tudtunk válaszolni a megszeppentségtől. Támadásban dadogott a kezünkben a labda, nem találtuk a ritmust. Sokszor ránk sült a labda és 24 másodperc alatt dobásig sem jutottunk el. Ez a frusztráció kihatott védekezésünkre is. Sokszor leindításból kaptunk kosarakat, mert a támadásaink után nem sikerült visszarendeződnünk. Ha éppen ez sikerült, akkor pedig köztünk szlalomozva, játszi könnyedséggel jutottak át a védelmünkön. A második játékrészre sikerült rendezni sorainkat és ebben a negyedben 10 ponttal kevesebbet engedélyeztünk a Pápa együttesének. Támadásban viszont továbbra is problémáink voltak. A Pápa nagyon keményen védekezett mi pedig ezzel semmit nem tudtunk kezdeni. Egy felejthető első félidő után, bizakodva vártuk a második felvonást.

2. félidő

A félidei pihenő után, támadásban magára talált a csapat. Puszta és Varga vezetésével elkezdtünk sikeresen zárkózni ellenfelünkhöz. Védekezést is váltottunk, ami úgy látszott megzavarta a hazaiakat. Ahogy teltek a percek Vámos is betalált és kezdtük beérni a pápai csapatot. Azonban a negyed végén ismét szétesett védekezésünk és ellenfelünk több messzi kosarat is tudott szerezni. AZ utolsó játékrészben sajnos már nem volt sanszunk tovább zárkózni. Szétesett a védekezésünk, többször teljesen üres dobásig jutott ellenfelünk, amiket kíméletlenül értékesítettek. Sajnos ennyi volt ma bennünk.

Összegzés

Támadásban egyszerűen nem találtuk a saját ritmusunkat. Dadogott a labda a kezünkben, egyszerűen nem tudtuk a jó helyre eljuttatni a labdát. Pontatlanok voltunk és ritmustalanok. A támadásbeli frusztrációnk pedig kihatott a védekezésünkre. Sokszor a fejünk felett átívelt labdákból kaptunk könnyű kosarakat. Ha ezt sikerült megakadályozni, akkor pedig labdavezetéssel, mintha bábukat kerülgettek volna, úgy jutottak át rajtunk. Ennél sokkal több van bennünk. Egy csapatnak egyik mérkőzésről a másikra, nem szabad ennyire szétesnie.

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00