Feledtettük az előző fordulót

Kaszás Boys

Helyszín: Zrínyi Gimnázium 1108 Budapest, Mádi u. 173.

Játékvezetők: Havas Gábor, Benkő Glória

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-03-30 10:20:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Ziccer Tigrisek 6 7 5 8 8 34
Kaszás Boys 12 11 5 14 16 58

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszás Boys: Páll, Kőszeghy 5, Mityók 3, Orosházi 6, BORSÁNYI 16, NESZMÉLYI 10, Paár 3, TÓTH 11, Herczeg, Daróczi 1, Dózsa 3.

1. félidő

Pihenő nélkül folytattuk a Ziccer Tigrisek ellen, akiktől néhány fordulóval ezelőtt kikaptunk Újpesten. Akkor a védekezésünk nagyon gyenge volt, ezen a területen mindenképp előrelépésre számítottam. Ellenfelünk nevéhez méltóan vetette bele magát a mérkőzésbe, elképesztő energiával és lendülettel játszottak, a négy perc utáni 4:0-s vezetésük számunkra volt hízelgő. Nagyjából ennyi idő kellett ahhoz, hogy a) felébredjünk; b) megértsük, hogy ész nélkül rohanva nem megy; c) Boti elhatározza, hogy kézbe veszi az irányítást. Végre láttam ritmusváltást és higgadt támadásokat! A negyed második felét így 12:2-re hoztuk. A második negyedben a Ziccer játékosai ismét jelezték, hogy ők győzni jöttek, időnként sebességben és agresszivitásban abszolút fölénk nőttek. Amikor nem kapkodtunk, akkor viszont meg tudtuk találni a réseket a védelmükön, a ziccer pedig mi dobtuk pontosabban, ezzel ez a negyed is a miénk lett.

2. félidő

A félidei dobás jobban sikerült, mint az előző derbin, de jó lenne már ennél stabilabban dobni! Öt találatunk nem változtatott az eredményen.
A folytatásban az volt a kérdés, hogy melyik csapat bírja jobban a tempót. Mi igyekeztünk ismételgetni, hogy nem kell rohanni, higgadtan szeretnénk kosárlabdázni. A harmadik elején 5:0-ra megléptünk, ezt követően viszont a fekete mezesek hoztak össze egy 8:0-s etapot. Erre mi 9:0-val tudtunk válaszolni, így a kissé adok-kapok jellegű időszakot is sikerült megnyerni. A záró játékrészben jól időzített 1:1-ekkel operáltunk, ez elég volt ahhoz, hogy tovább növelhessük a különbséget. Néha azért egymásnak is passzoltunk, nekem mindig ezek az akciók tetszenek a legjobban!

Összegzés

Gratulálok a győzelemhez, srácok! Fáradtabban is sikerült magabiztosan nyerni. Ellenfelünk előtt is le a kalappal, akik magukból mindent kiadva küzdöttek. Boti mai teljesítményét kiemelném, időszakonként extázisban játszott. Remélem, ez megadja neki a löketet ahhoz, hogy az edzésmunkába is ennyi energiát fektessen. Ismét megmutatta, hogy lenne mire építkeznünk. Ahogy a bevezetőben is utaltam rá, a védekezésünk javulása mindenképp segítette a sikeres szereplésünket. Azokat a támadásainkat, amelyekben több kézen is végigment a labda, újra kiemelném. Voltak olyanok, amelyek nem végződtek kosárral, mégis számomra nagyon értékesek és szépek voltak. Az utolsó fordulóra tehát sikerült visszakerülnünk a Tüske csarnokban, így kiváló körülmények között inthetünk majd búcsút a 2018/2019-es U12-es bajnokságnak. Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…